OPINIONS

Ο ευρωπαϊκός έλεγχος εξαμήνου

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Καραλής γράφει για το βράδυ της Πέμπτης (13/12) που θα σημάνει την ολοκλήρωση των ομίλων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και ίσως το φινάλε των αγώνων των ομάδων μας στην τρέχουσα σεζόν.

Την αρχή κάνει απόψε η - ήδη αποκλεισμένη - ΑΕΚ. ΜιαΑΕΚπου μπορεί να προσπάθησε από αρκετά έως πολύ στα ματς που προηγήθηκαν, όμως... ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ και ήταν εμφανές. Στο Άμστερνταμ πάλεψε και μέσες άκρες τα κατάφερε. Όμως για... ένα ημίχρονο. Μετά, παραδόθηκε αμαχητί!

Με την Μπάγερν το μόνο κέρδος της φιλότιμης προσπάθειας των παικτών του Ουζουνίδη εντός - εκτός, ήταν οι (περίφημες και... άκρως ελληνικές) "τιμητικές ήττες". Σε απλά ελληνικά; Δεν έγραψε πολλά το κοντέρ!

Η χαμένη ευκαιρία της Ένωσης, όμως, ήταν το παιχνίδι με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ. Στη βραδιά, δηλαδή, που έχασε μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ (όπως αποδείχθηκε ως τώρα) ευκαιρία για μία νίκη με... επική ανατροπή (από 0-2 στο ξεκίνημα του αγώνα) και ελπίδες ακόμη και συνέχειας στο Europa League με τη νέα χρονιά!

Τα δύο γκολ του Κλωναρίδη, η κόκκινη κάρτα της Μπενφίκα και οι Κλωναρίδης- Γιακουμάκης απέναντι στο 3-2 με έναν αντίπαλο, ήταν ένα σκηνικό βγαλμένο από τον κινηματογράφο και μάλιστα από ταινία... ευφάνταστου σεναριογράφου. Δυστυχώς, χωρίς... happy end, καθώς η ΑΕΚ παγιδεύτηκε από αυτόν που αποθέωνε!

Η επιλογή του Κλωναρίδη να επιχειρήσει το χατ-τρικ και την ανατροπή "μόνος του", αντί για την ασίστ στον συμπαίκτη του, στέρησε το 3-2. Κι αντ' αυτού δέχτηκε λίγο μετά (σ.σ για να ολοκληρωθεί το... κινηματογραφικό σκηνικό) το 2-3, με ένα σουτάκι που πήγαινε και... πήγαινε, σαδιστικά, μέχρι να συναντήσει δίχτυα.

Απόψε δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς. Η πρόσφατη (καλοκαιρινή) εμπειρία του ΠΑΟΚ που έφυγε με το 1-1 αντί για 4-1 ή και 5-1 λέει πολλά για τη δυσκολία της κιτρινόμαυρης αποστολής. Όμως, η τιμή μιας νίκης στο Champions League, αντί των μηδέν βαθμών στον όμιλο, συν την - κυριολεκτική - αξία ενός αποτελέσματος (900.000 ευρώ η ισοπαλία και 2.700.000 ευρώ η νίκη) κάνουν πολύ ενδιαφέρον το σημερινό φινάλε.

Αύριο, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα παλέψουν, για το αυτονόητο ο πρώτος και την υπέρβαση ο δεύτερος. Ο ΠΑΟΚ, αν δεν προκριθεί (πράγμα που θα συμβεί και με νίκη του αν η Βίντι πάρει πόντο με την Τσέλσι) θα έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Κυρίως μετά το 1-4 στο Μπορίσοφ, αλλά και μετά τις δύο ήττες από την ομάδα του "εύκολου δρόμου που βρήκε η ΑΕΚ επειδή μας στέρησαν το πρωτάθλημα κι αντί για περίπατο πέσαμε στην Μπενφίκα", όπως - μέσες άκρες - έλεγε ο προπονητής του το καλοκαίρι.

Ύβρις, που... πληρώθηκε όπως το ποδόσφαιρο ξέρει να πληρώνει τους "υβριστές" των δικών του "νόμων".

Ο ΟΣΦΠ πρέπει να νικήσει την Μίλαν με δύο γκολ διαφορά και μάλιστα με 2-0 ή 3-1, αφού το +2 από 4-2 και πάνω (5-3, 6-4 κλπ.) τον αφήνει εκτός. Όμως, έχοντας τις - απαιτούμενες - δύο νίκες με την Ντουντελάνζ, μία ισοπαλία εντός με την πολύ καλή Μπέτις και μία γεμάτη εμφάνιση στην Ισπανία παρά την ήττα του (0-1), τουλάχιστον ξέρει πως, με μια καλή εμφάνιση, περάσει ή όχι, θα έχει κάνει μία αξιοπρεπή προσπάθεια.

Με αποκλεισμένους ήδη τον Ατρόμητο, τον Αστέρα και την ΑΕΚ, αύριο βράδυ θα ξέρουμε τι θα γράφει το "ταμείο" του ευρωπαϊκού μας εξάμηνου ελέγχου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ