OPINIONS

Tα χειμερινά ψώνια του "Big - 4"

Tα χειμερινά ψώνια του "Big - 4"

Ο Γιάννης Καραλής αναλύει την κατάσταση του Big-4 λίγο πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι "μεγάλοι", ποιοι αποδυναμώθηκαν και ποιοι ενισχύθηκαν.

Με την ευκαιρία των αγώνων για το Κύπελλο και της επικείμενης επανέναρξης του πρωταθλήματος, ας δούμε 2-3 πραγματάκια με ενδιαφέρον για τις "μεγάλες" ομάδες μας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιστός (και... υποχρεωτικά, για να τα λέμε όλα) στην λογική της στενής οικονομικής πολιτικής του Παναθηναϊκού, μπορεί να μην πάρει καν τον "έναν Έλληνα άνω των 23 ετών" που του επιτρέπεται από τον μετεγγραφικό του περιορισμό.

ΣΩΣΤΟΣ! Αν δεν είναι να δυναμώσεις σίγουρα, απλά δεν κάνεις "μετεγγραφή για την μετεγγραφή" και συνεχίζεις στη λογική των ευκαιριών στα νέα παιδιά. Στα οποία προστέθηκε κι ο Αρμενάκας. Για να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να πάει...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε έγκαιρα τον σέντερ φορ, που τόσο πολύ ήθελε κι έψαχνε. Μένει να αποδειχθεί στο γήπεδο αν, σε σχέση με τους υπάρχοντες (Γκερέρο, Χασάν, Μάνος), ο Σολδάνο μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω...

Σημαντικότατη προσθήκη θεωρώ την απόκτηση του Μασούρα από τον Πανιώνιο. Νομίζω πως, πέρα από την ιδανική ηλικία για το "βήμα παραπάνω", είναι και στην κατάλληλη στιγμή της καρριέρας του -βάσει απόδοσης- για ν' αρπάξει την ευκαιρία ακόμη και για την βασική 11άδα του Ολυμπιακού!

ΠΑΟΚ

Ως τώρα ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Ο ΠΑΟΚ Χάνει οριστικά τον 1ο σκόρερ και κολώνα της επίθεσής του (Πρίγιοβιτς), ενώ βαδίζει για τον 1ο τίτλο μετά από 33 χρόνια (σ.σ 1985-2018, μην μετράτε και τη φετεινή σεζόν, αν τελικά το πάρει). Αν καταφέρει την απόκτηση Μπέργκ, θα έχει κάνει μεγάλη μετεγγραφή, ουσίας και εντυπώσεων...

Βέβαια, η διαφορά των 3,8 ετών των δύο ( Αύγουστο του 1986 ο Μάρκους, Απρίλιο του 1990 ο Πρίγιο) δείχνει ότι (ηλικιακά πάντα) το 2022, στην λήξη του συμβολαίου του, ο Πρίγιοβιτς θα έχει την... σημερινή ηλικία του Μπέργκ! Για τον οποίο, βάση και του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να προσφέρει ανάλογα ως τα... 36 του (καλοκαίρι 2022).

Μήπως η επιστροφή του Κουλούρη, παράλληλα με περισσότερες ευκαιρίες στον Ακπόμ, θα ήταν καλύτερη και σαφώς οικονομικότερη λύση;

Κι όλα αυτά, έχοντας σε... συζητήσεις (ακόμη) τις ανανεώσεις Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας,Μπίσεσβαρ! Αν δεν τα βρεί με τους 4, προσθέστε και τον Πρίγιοβιτς, βάλτε κάπου στην άκρη του μυαλού σας και το (φημολογούμενο και... όχι μόνο) ενδιαφέρον ομάδων καλύτερων πρωταθλημάτων για τον Πασχαλάκη και μπορεί ο δικέφαλος να βρεθεί χωρίς 6 από τη φετινή του σύνθεση και μάλιστα τον βασικό κεντρικό άξονά του!

ΑΕΚ

Ξεκίνησε με την μεγαλύτερη συζήτηση για την αναγκαία μετεγγραφική ενίσχυσή της, που γιγαντώθηκε από το "κόψιμο" των Μπακασέτα, Σιμόες, Λαμπρόπουλου.

Πήρε μια "σίγουρη" λύση 11άδας, με τη απόκτηση Κρστίτσιτς και μάλιστα στην πολυσυζητημένη θέση "8", όπου πονούσε από την αρχή της σεζόν.

Κι ενώ ο εξτρέμ καθυστερεί πολύ, τα βρήκε ήδη με τον Μπακασέτα και φέρεται να το συζητάει (ή έστω να το σκέφτεται) κι ο Σιμόες για επαναπροσέγγιση! Αν αποκτηθεί ένας καλός εξτρέμ κι "επιστρέψουν" αυτοί οι δυο, με δεδομένο πως ποτέ δεν έφυγαν από τις προπονήσεις και τ' αποδυτήρια της ΑΕΚ, η αγωνιστική εικόνα της Ένωσης μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά και άμεσα.

Με προοπτική, μάλιστα, προετοιμασίας μιας έμπειρης, σημαντικά ομοιογενούς και δυνατής ομάδας για την επόμενη σεζόν, πράγμα που αναφέρεται ως το βασικό ζητούμενο στην ΑΕΚ, αυτή την στιγμή.

Ίδωμεν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ