OPINIONS

Παναθηναϊκός: Ασφάλεια Πιτίνο

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" την συμμετοχή του στα playoffs και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα λάθη του "τριφυλλιού" και την… σιγουριά που εμπνέει ο Αμερικανός τεχνικός.

Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε από απόψε να είναι στα playoffs αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν τα κατάφερε γιατί ο Ρούντι έβαλε το σουτ της… ζωή του και γιατί στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Νικ Καλάθης, ο Σον Κιλπάτρικ, ο Ντεσόν Τόμας, ο Κιθ Λάνγκφορντ και οι υπόλοιποι «πράσινοι» έχασαν το… μυαλό τους. Θόλωσε η κρίση τους και έδωσαν ζωή στην Ρεάλ. Και όταν παίζεις με μια ομάδα επιπέδου «Βασίλισσας» και της επιτρέπεις να γυρίσει από το -18 και να μείνει εντός… ματς μέχρι τελευταίας στιγμής τότε το πιθανότερο είναι πως θα… χάσει. Και λόγω ποιότητας και λόγω ικανοτήτων και λόγω ψυχολογίας και λόγω… όλων.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός είναι… κατόρθωμα. Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να χάσει από μια Ρεάλ η οποία είχε 37% στο δίποντα, 33% στο τρίποντο, 66% στις βολές… Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από μια ομάδα η οποία πετυχαίνει 87 πόντους μέσο όρο και στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων πέτυχε με το… ζόρι 74.
Η ήττα αυτή δεν σημαίνει… καταστροφή. Ο Παναθηναϊκός δεν θα χάσει από την Μπούντουτσνοστ την επόμενη εβδομάδα και θα είναι κανονικά στα playoffs της Euroleague. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, είναι κάτι που το λέει ο Ρικ Πιτίνο. Ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό και από εκεί που κάποιοι είχαν τελειώσει την σεζόν πολύ πριν της ώρας της, ήρθε εκείνος και τους άλλαξε τα… μυαλά.

ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟΣ

«Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε πως θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός μετά από μια τέτοια ήττα» είπε ο Πιτίνο θέλοντας να δείξει την απόλυτη πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του. Ο τεχνικός αυτός εμπνέει απόλυτη σιγουριά στους παίκτες του και αυτό είναι που τον κάνει να μην φοβάται τίποτα. « Όπως κερδίσαμε με ένα σουτ της τελευταίας στιγμής στην Μόσχα, έτσι χάσαμε αυτή τη φορά στην έδρα μας» είπε δίχως ίχνος κομπλεξισμού.

ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε αλλά και κόντρα στην Ρεάλ απέδειξε ότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Ο Λάσο μπορεί να λέει ότι δεν θέλει να επιλέγει κανέναν, αλλά… μεταξύ μας τώρα, τα πάνω πατώματα είναι αυτά που θέλουν να αποφύγουν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» από την στιγμή που θα είναι και… επισήμως στην επόμενη φάση δεν έχουν κανένα άγχος για τίποτα. Ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα σε οποιαδήποτε έδρα.

ΥΓ: Οι συνεντεύξεις του Ρικ Πιτίνο είναι σεμινάριο μπάσκετ. Και απόψε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε να πει πολλά. Και για αρκετή ώρα στάθηκε στο γιατί αποφάσισε στο 73-71 να μην κάνει φάουλ και να δώσει εντολή στους παίκτες του να παίξουν άμυνα. « Παίξαμε απίστευτη άμυνα σε όλο το ματς και ήμουν απόλυτα σίγουρος και άνετος για τους παίκτες μου στην τελευταία φάση. Δεν είχαμε κανέναν λόγο να κάνουμε φάουλ. Και έτσι όπως πήγε η επίθεση της Ρεάλ ουσιαστικά η άμυνα βγήκε. Ο παίκτης απλά πέταξε την μπάλα» είπε ο Πιτίνο και είχε απόλυτο δίκιο. «Φάουλ θα έκανα αν η διαφορά ήταν στους 3 πόντους. Όχι στους 2». Και την ίδια ώρα ο Πάμπλο Λάσο έλεγε με απόλυτη… τιμιότητα. « Σαφώς και αυτή δεν ήταν η επίθεση που είχα σχεδιάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ