OPINIONS

Αθηναίου: Η τελευταία πινελιά

Αθηναίου: Η τελευταία πινελιά
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αθηναίου αποτελεί την τελευταία μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τις σκέψεις του Αργύρη Πεδουλάκη.

Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε ολοκληρώσει με καλύτερο τρόπο την υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού.

Οι "πράσινοι" καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού προέβησαν σε κινήσεις που αναβάθμιζαν συνεχώς την ποιότητα του «πράσινου» ρόστερ και το αυτό έκαναν και στην τελευταία κίνηση της ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα ακουγόταν συνεχώς η ατάκα " Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για τον 14ο παίκτη του" και η αλήθεια ήταν αυτή. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Αργύρης Πεδουλάκης δεν θέλησαν να πάνε σε μια εύκολη λύση, αμφιβόλου ποιότητας, αλλά συνέχισαν στον δρόμο που έχουν χαράξει.

Το όνομα αυτού, Γιάννης Αθηναίου. Ο Έλληνας διεθνής (που μάλιστα αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας, στην προετοιμασία της για το Παγκόσμιο της Κίνας) αποτελεί την τελευταία κίνηση της περιφερειακής γραμμής του «τριφυλλιού». Μια περιφερειακή γραμμή εξαιρετική. Νικ Καλάθης, Ταιρίς Ράις, Γιάννης Αθηναίου, Τζίμερ Φριντέτ, Νίκος Παππάς και Ριόν Μπράουν (που μπορεί να αγωνιστεί και στο "3") αποτελούν ένα γκρουπ παικτών με το οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να κάνει… παππάδες.

Ο Γιάννης Αθηναίου ταίριαξε ταμάμ σε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός. Έναν παίκτη, έτοιμο, ψημένο που μπορεί να δώσει λύσεις και βοήθειες ανά πάσα στιγμή, αντιλαμβανόμενος πλήρως τον ρόλο του. Ο Έλληνας διεθνής παίκτης παράλληλα διαθέτει τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, εντός και εκτός συνόρων.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το στοιχείο που τον κάνει τον μοναδικό παίκτη που έχει περάσει από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη και Πανιώνιο. Αλλά και εκτός συνόρων το βιογραφικό του… πλούσιο, με τις φανέλες της Αρμάνι Μιλάνο, της Εσκισεχίρ και της Προβένς να βρίσκονται στην ντουλάπα του.

"ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ"

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο που "οδήγησε" τον Αργύρη Πεδουλάκη στο να πάρει την απόφαση για να ανάψει το "πράσινο" φως για την απόκτησή του είναι ότι μπορεί να παίξει και στο "2". Ο "Άρτζι" θέλει οι παίκτες του να αγωνίζονται σε παραπάνω από μία θέση και το πολύ καλό σουτ που διαθέτει έξω από τα 6,75 ο Γιάννης Αθηναίου, σε συνδυασμό με το ύψος του, του επιτρέπει κάλλιστα να αγωνίζεται και στο "1" και στο "2".

Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

Και αυτό το στοιχείο θα είναι το σημαντικότερο αναφορικά με την αγωνιστική ταυτότητα που θα φέρει ο νέος Παναθηναϊκός. Άλλωστε από τους 14 παίκτες που έχει αυτήν την στιγμή στα χέρια του ο Αργύρης Πεδουλάκης (θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως η λογική λέει πως θα υπάρξει και μια… προαγωγή από το εφηβικό) μόνο οι τρεις παίζουν αποκλειστικά σε μία θέση. Καλάθης, Παπαγιάννης και Βουγιούκας.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι… πολυεργαλεία. Από τον Φριντέτ που μπορεί να είναι "καθαρό" δυάρι, αλλά εύκολα θα τον δούμε και στη θέση του play maker, τον Ράις που μπορεί να ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο, τον Παπαπέτρου που μπορεί να είναι σε 3 θέσεις, τον Τζόνσον που θα είναι σε 2, τον Μπέντιλ που θα είναι επίσης σε δύο και ούτο κάθ εξής…

Με αυτόν τον τρόπο ο Πεδουλάκης θα μπορεί να αλλάζει συνεχώς πρόσωπα, σχήματα και καταστάσεις. Θα μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού, αλλά και στις εκπλήξεις του κάθε αντιπάλου. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό οι 14 παίκτες μοιάζουν να είναι πολύ… περισσότεροι και μπορούν να υπηρετήσουν διάφορα είδη παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ