OPINIONS

Αυτό είναι το μπάσκετ

Αυτό είναι το μπάσκετ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το άθλημα που ο… καλύτερος κερδίζει και στέκεται στα λόγια των "πράσινων", αλλά και την πολύ κακή εικόνα του Κιθ Λάνγκφορντ.

Αυτό είναι το μπάσκετ και αυτή είναι η διαφορά από τα άλλα… μεγάλα αθλήματα. Βλέπετε, στο μπάσκετ εδώ και πάρα, πάρα πολλά χρόνια ο κανόνας είναι να κερδίζει ο καλύτερος.

Και αυτό έγινε και στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να είναι ασύλληπτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους. Με "όπλο" την εντυπωσιακή τους ευστοχία έξω από τα 6,75 (18/31 σχεδόν 60%) κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο του "τριφυλλιού" και να βρεθούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Και υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για την ΑΕΚ. Την ομάδα η οποία βρισκόταν στον πάτο της κατάταξης και πλέον φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.

Αλλά, έτσι είναι ο αθλητισμός. Λάθος. Έτσι θα έπρεπε να είναι ο αθλητισμός. Έτσι είναι το μπάσκετ. Γιατί κάποιοι θεωρούσαν πως μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού οι "πράσινοι" θα πήγαιναν… αέρα σε όλες τις διοργανώσεις. Και όμως ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας στην Πάτρα από τον Προμηθέα και με την έναρξη του δεύτερου γύρου της Basket league μετράει δύο ήττες από το Περιστέρι και την ΑΕΚ.

Και το σημαντικότερο όλων, είναι πως στον Παναθηναϊκό δεν ψάχνουν και δεν χρησιμοποιούν δικαιολογίες. Ο Πιτίνο είπε πως η κούραση δεν έχει να κάνει με τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας της ΑΕΚ και πως οι δικαιολογίες είναι ένδειξη αδυναμίας. Μία από τα ίδια και από τον Ουάιλι, ο οποίος στάθηκε επίσης στην ανωτερότητα της ΑΕΚ και στο δίκαιο της νίκης της. Οπότε από την στιγμή που οι πρωταγωνιστές είπαν αυτά, εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο.

Σε αυτό, βέβαια, που μπορούμε και πρέπει να σταθούμε είναι η απαράδεκτη εικόνα του Κιθ Λάνγκφορντ που μόνο κακό έκανε στον εαυτό του. Ο Αμερικανός που στο πρώτο μέρος αποφάσισε να παρατήσει την ομάδα του αποχωρώντας από το γήπεδο και χτυπώντας πόρτες και τζαμαρίες, στο δεύτερο μέρος πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και την οδήγησε στην νίκη. Όμως η εικόνα του απέναντι στον αντίπαλό του ήταν απαράδεκτη και μάλλον αυτό εξηγεί πολλά για την εν γένει καριέρα του.

ΥΓ1: Δεν είναι δικαιολογία, αλλά δεν είναι και… σύμπτωση. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην Πάτρα από τον Προμηθέα, έχοντας παίξει 44 ώρες πριν με την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από το πολύ καλό Περιστέρι έχοντας παίξει 41 ώρες πριν με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Ο Παναθηναϊκός έχασε από την ανώτερη ΑΕΚ, έχοντας αγωνιστεί 48 ώρες πριν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Καλίνινγκραντ.

ΥΓ2: Η προπαγάνδα πάει… περίπατο.

ΥΓ3: Επίσης επειδή έγιναν γνωστοί οι μέσοι όροι των εισιτηρίων της Euroleague για τον πρώτο γύρο δεν γίνεται στη… διαίρεση να βάζουμε και τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε. Ο κανονικός μέσος όρος του Παναθηναϊκού είναι 10.951 και οι "πράσινοι" είναι 4οι στην σχετική λίστα. Επειδή άλλες ομάδες έχουν πάρει την κάτω βόλτα δεν χρειάζεται με… τεχνάσματα να «τσουβαλιάζουμε» και τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ4: Απόλυτα κατανοητό πως η ήττα αυτή δεν κάνει μεγάλο κακό στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε αυτό που μετράει για τους "πράσινους" είναι το παιχνίδι που έρχεται στο Μιλάνο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ