OPINIONS

Δεν άξιζε τη νίκη

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ και δεν κέρδισε το Περιστέρι και την κούρασή του.

Όχι, η κόπωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα στο Περιστέρι . Μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού είναι μαθημένη να ζει με την πίεση και το… ανελέητο πρόγραμμα. Όμως, αυτό δεν πάει να πει ότι αυτό δεν πρέπει να τονιστεί.

Οι «πράσινοι» την Παρασκευή το βράδυ στις 10 έπαιξαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και σήμερα στις 7 απέναντι στο Περιστέρι στα δυτικά προάστια. Ουσιαστικά χωρίς προπόνηση, μιας και επέστρεψαν χθες το απόγευμα από την Καταλονία. Και αν σας θυμίζει κάτι το… σκηνικούλι, κάτι ανάλογο είχε παρατηρηθεί και στην ήττα-αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Προμηθέα στην Πάτρα. Ότανοι «πράσινοι» είχαν παίξει με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής και την Κυριακή το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Αχαίας. Και αν τότε ήταν στην αρχή της σεζόν, τώρα έχει περάσει σχεδόν ενάμισης μήνας από τότε. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν από τους αρμοδίους.

Κλείνοντας αυτό το κομμάτι, απλά υπενθυμίζομε το πρόγραμμα των «πράσινων». Παρασκευή Μπαρτσελόνα (εκτός), Κυριακή Περιστέρι (εκτός), Τρίτη Φενέρμπαχτσε (εντός), Πέμπτη Μακάμπι (εκτός) και Κυριακή με Ρέθυμνο (εντός). Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι κατανοητά για όλους…

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Πάμε και στα καθαρά αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλό.. φεγγάρι. Όχι απόψε, αλλά εδώ και καιρό. Οι «πράσινοι» από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά δείχνουν να περνούν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση. Από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ο Ρικ Πιτίνο ο Αμερικανός τεχνικός προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα με τα οποία οι «πράσινοι» είχαν μάθει να ζουν επί εποχής Πεδουλάκη. Αυτό δεν είναι εύκολο. Θέλει τον χρόνο του για να αλλάξεις μια καθημερινότητα. Και αν στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Ήφαιστο οι πρωταθλητές κέρδισαν, απόψε δεν τα κατάφεραν. Βαθμολογικά το κακό είναι μικρό, αλλά η ήττα αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει ως «καμπάνακι» εν όψει της συνέχειας.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Και για να τα λέμε όλα ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός ήταν χειρότερος του Περιστερίου. Δεν έδειξε καμιά σημαντική βελτίωση στην άμυνά του, δέχθηκε 82 πόντους και πέτυχε 78. Αυτό ήταν το θέμα του στα δυτικά. Η επίθεση. Οι 78 πόντοι είναι ελάχιστο στους 105 περίπου που είχαν μέσο όροι οι «πράσινοι πριν από το ματς. Κάτι που δικαιολογείται από το τραγικό ποσοστό στις βολές (19/34) αλλά και από τον ασύλληπτο αριθμό των 20 λαθών της ομάδας. Το Περιστέρι το ήθελε περισσότερο, το άξιζε περισσότερο και δίκαια έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη. Όπως είχε κάνει και πέρσι.

ΠΙΤΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΩΛΩΣΑΝ

Η βραδιά, όμως δεν είχε μόνο αρνητικά για τον Παναθηναϊκό. Είχε και κάτι θετικό. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την εμφάνιση του Κώστα Παπαδάκη. Ο νεαρός παίκτης του «τριφυλλιού» λίγο έμελλε να ήταν ο άνθρωπος που θα άλλαζε τα δεδομένα. Ο Πιτίνο με τον Καλάθη εκτός, είδε τον Ράις να μην είναι καλά και αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να ρίξει στο ματς τον Παπαδάκη. Και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Από την ηρεμία του στην επίθεση μέχρι τις τρομερές προσπάθειες του στην άμυνα, ακόμα και στοlowpostαπέναντι σε παίκτες όπως ο Βασιλόπουλος.

Ο Βασιλόπουλος ο οποίος μέσα στην διάρκεια του ματς και τους παλμούς στο κόκκινο ξέφυγε ουκ ολίγες φορές και πρέπει να σημειωθεί. Με αποκορύφωμα την αγκωνιά που έριξε στο κεφάλι του Φρεντέτ (άθελά του) και άρχισε να διαμαρτύρεται χωρίς καν να γυρίσει να δει αν είναι ΟΚ ο παίκτης που είχε σωριάσει στο παρκέ.

ΥΓ1: Πολλά τα άσχημα περιστατικά χθες βράδυ στο κλειστό του Περιστέριου. Και μάλλον η διοίκηση της ομάδας θα πρέπει να ρίξει μια ματιά και γύρω γύρω από το παρκέ…

ΥΓ2: Μέσα σε όλα ο Πιτίνο έχει να αντιμετωπίσει και το ντεφορμάρισμα συγκεκριμένων παικτών. Όπως ο Φρεντέτ. Ο Αμερικανός χθες ήταν… τραγικός έχοντας 1/5 σουτ και 5 λάθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ