OPINIONS

Εκτροχιασμός

EUROLEAGUE / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που ήταν κατώτερος των περιστάσεων στην ήττα 96-87 στο Μιλάνο και το ΟΑΚΑ που μπορεί να τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο.

" Ημασταν έτοιμοι και το δείξαμε στο παρκέ" είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σέρχι Ροντρίγκεζ και αυτή του η ατάκα ήταν η καλύτερη δυνατή για να αποτυπώσει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το τι έγινε στο Μιλάνο . Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της... μόδας, για να εξαργυρώσει το μεγάλο του διπλό στην Ρωσία, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να μπορέσει να τελειώσει την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα.

Οι πράσινοι αν κατάφερναν να κάνουν το δεύτερο συνεχόμενο διπλό, τότε θα είχαν την ευκαιρία (καλύπτοντας και το -1 του πρώτου αγώνα) να βάλουν τους Ιταλούς από.. κάτω του, με τρεις νίκες. Και όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα με αυτήν την νοοτροπία. Δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα προετοιμασμένος να... δαγκώσει για να επιβάλλει τον ρυθμό του. Κάτι που φαίνεται απόλυτα από τους 96 που δέχθηκε. Όταν πας να παίξεις έναν τελικό δεν μπορεί να δέχεσαι σχεδόν 100 πόντους. Οι 25 στην δεύτερη περίοδο, όπου χάθηκε η... επαφή, η συγκέντρωση και ο στόχος και 29 στην τρίτη περίοδο όπου έπεσαν οι τίτλοι... τέλους.

Στα θετικά ότι οι παίκτες του Πιτίνο δεν παράτησαν το ματς και πάλεψαν να το γυρίσουν ακόμα και όταν έμοιαζε χαμένο. Ακόμα και όταν έμειναν πίσω στο σκορ με 17 πόντους και φαινόταν πως μπορεί να πάει και 25. Όμως αυτό δεν αρκεί και δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό.

Και... φυσικά στο ίδιο έργο θεατός. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει δεύτερη συνεχόμενη ήττα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, όπου οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου τα έβαζαν όλα από τα 6.75, ήρθε και η... διαολεμένη ευστοχία των Ιταλών οι οποίοι τελείωσαν το ματς με το εντυπωσιακό ποσοστό του 47% με 14/30. Αλλά για να τα λέμε όλα και τις δύο φορές, ο Παναθηναϊκός έδωσε αυτή τη δυνατότητα στους αντιπάλους του. Η άμυνα του “τριφυλλιού” ήταν τέτοια που έδινε χώρο και χρόνο στους παίκτες του Μεσίνα να σουτάρουν ανενόχλητοι και να πιάνουν αυτά τα εντυπωσιακά στάνταρ απόδοσης.

Ο ΣΩΣΤΟΣ Ο... ΔΡΟΜΟΣ

Πλέον ο Παναθηναϊκός έπεσε στην 7η θέση της κατάταξης και θα παραμείνει εκεί μετά το πέρας της 18ης αγωνιστικής. Όμως στην 6η θέση είναι η Αρμάνι με το ίδιο ρεκόρ, αλλά έχει τους πρωταθλητές Ελλάδας στο 2-0... Υπάρχει όμως και κάτι θετικό. Οι πράσινοι έχουν μπροστά τους τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ με Μπάγερν Μονάχου, Ζαλγκίρις Κάουνας και Βιλερμπάν. Μέσα σε δύο εβδομάδες (ελέω διαβολοεβδομάδας που έπεται). Σε περίπτωση, λοιπόν, που γίνει το 3/3 τότε η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα έχει μπει και πάλι στον σωστό δρόμο, μιας και τώρα δείχνει να έχει... εκτροχιαστεί.

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός απόψε έχασε τεράστια ευκαιρία. Η Αρμάνι δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση, είχε πολλά προβλήματα στα αποδυτήριά του, αλλά μπήκε πολύ πιο αποφασισμένη από τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ2: Μετά από την τριάδα που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι έχουν τρία ακόμα ματς στα μέτρα του. Με Βαλένθια στην Ισπανία, με Ερυθρό στο Βελιγράδι και με Ζενίτ στο ΟΑΚΑ. Το 5/6 ψάχνεις.

ΥΓ3: Από 33 ριμπάουντ οι δύο ομάδες, από 17 ασίστ οι δύο ομάδες, 6 κλεψίματα ο Παναθηναϊκός, 5 η Αρμάνι, 11 λάθη οι Ιταλοί, 7 ο Παναθηναϊκός και οι πράσινοι έχασαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ