OPINIONS

Η αλήθεια του Πεδουλάκη

Η αλήθεια του Πεδουλάκη
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος για μία ακόμα φορά, χωρίς… μαλλιά στη γλώσσα, είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ανεξαρτήτως της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας για τον προπονητή Πεδουλάκη, όλοι συμφωνούν και επαυξάνουν για τον άνθρωπο Αργύρη. Για τον χαρακτήρα του, για την προσωπικότητά του, αλλά και για την ντομπροσύνη του.

Ουδείς που τον γνωρίζει (είτε σαν φίλο, είτε σαν αντίπαλο) μπορεί να του καταλογίσει το παραμικρό σε θέμα ήθους και τιμιότητας (με την λέξη εντός και εκτός εισαγωγικών). Κι αυτό το είδαμε και σήμερα, στην Media Day του Παναθηναϊκού, όπου ο Έλληνας τεχνικός μίλησε και πάλι την γλώσσα της αλήθειας.

Η αλήθεια τις περισσότερες φορές… πονάει. Μπορεί να ακούγεται (και να διαβάζεται) κλισέ, αλλά τις περισσότερες φορές είναι πολύ προτιμότερο να πονάς… στιγμιαία παρά να έχεις αυταπάτες. Και ο "Άρτζι" φρόντισε από νωρίς να δώσει το στίγμα, το κλίμα και τη… γραμμή για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται προ των πυλών της Basket League και της Euroleague.

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Η ΤΑΚΤΙΚΗ

Από θέμα τακτικής τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να πάει το παιχνίδι του πολύ στα 8 πρώτα δευτερόλεπτα (και πολύ καλά θα κάνει με το υλικό που έχει) αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει στα υπόλοιπα 16 δεύτερα. Οι απουσίες των Καλάθη, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη δημιούργησαν προβλήματα στον "Άρτζι". Ειδικά του Νικ, μιας και είναι ο… προπονητής στο παρκέ. Ο παίκτης που πρέπει να "δέσει" ακόμα περισσότερο με τους παλιούς και τους νέους για να μπορέσει να βγάλει στο παρκέ και την τακτική και την στρατηγική της ομάδας.

Είναι ο παίκτης που θα "διαβάσει" περισσότερο από τον καθένα και ο άνθρωπος που θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις στο πέντε εναντίον πέντε όταν η μπάλα θα "καίει". Ο Πεδουλάκης δεν κρύφτηκε και ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο και για τον λόγο αυτό τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ακόμα πιο επιτακτικά και αναγκαία.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΖΙΜΕΡ ΦΡΙΝΤΕΤ

Ο Αμερικανός "δολοφόνος" ήρθε στην χώρα μας για να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι με διαφορά ο πιο "καυτός" παίκτης της διοργάνωσης, είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά κάνει… λει απ από τα 6,75μέτρα, αλλά όλο το θέμα είναι η αμυντική του προσαρμογή. Είναι γνωστό πως ο Φριντέτ δεν είναι ο μεγαλύτερος λάτρης της άμυνας και η αλήθεια είναι πως στην Euroleague είναι… απαραίτητη.

Το μπασκετικό I.Q. όμως του Φριντέτ είναι τέτοιο που ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του είναι σίγουροι για την προσαρμογή του παίκτη τους. Και ο "Άρτζι" δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να αναφερθεί ούτε στα αμυντικά του κενά, αλλά ούτε και στην εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο του παίκτη του.

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά την άμυνα του Φριντέτ και το set παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήρθε η ώρα και για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας τεχνικός δεν δίστασε να αποκαλύψει πως ο "Big Papa" δεν επέστρεψε στα…. καλύτερά του κιλά και θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να έρθει στην κατάσταση που πρέπει να είναι. Ουσιαστικά τον "έδωσε" για να του δώσει ένα έξτρα κίνητρο.

Ο ίδιος ο Παπαγιάννης ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Πεδουλάκης (άλλωστε ο έμπειρος τεχνικός είναι αυτός που τον ανακάλυψε) και ξέρει ποια είναι και τα κίνητρά του και οι… υποχρεώσεις του. Παράλληλα δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας που να έχει πάει να αγοράσει FIAT και να μην θέλει να MERCEDES. Να είμαστε δίκαιοι.

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το καλύτερο, κατά την ταπεινή μας άποψη, του coach Πεδουλάκη το αφήσαμε για το τέλος. "Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι να αρχίσει να χαίρεται και τη στιγμή. Να χαίρεται τους παίκτες, την ομάδα του. Εδώ και μια 15ετία έχει μπει, και έχει αρρωστήσει σε πολλά επίπεδα σε πολιτικό, οικονομικό, αθλητικό, ότι όλα είναι καταστροφή ή θριαμβολογίες". Μια ατάκα που ξεπερνάει το μπάσκετ και που μάλλον, θα πρέπει όλοι μας να την βάλουμε καλά στο μυαλό μας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ