OPINIONS

Η ορθή απόφαση και η διοργάνωση... τσίρκο!

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η EuroLeague έδειξε ξανά την εμπάθεια της προς τον Παναθηναϊκό και την ίδια ώρα δεν σεβάστηκε το προϊόν της, παρά το ορθό της ουσίας (ελέω καπνογόνων) με το timing της απόφασης. Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος.

Για μία ακόμα φορά ηEuroLeagueπρωτοπορεί στο κεφάλι του Παναθηναϊκού. Για μία ακόμα φορά ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να κρύψουν το κόμπλεξ που έχουν απέναντι στο τριφύλλι. Απέναντι στην ομάδα που διαχρονικά έχει τιμήσει όσο ελάχιστες την διοργάνωση, η οποία δεν έχει ανταποδώσει σχεδόν τίποτα από όσα έχει προσφέρει η ίδια η ομάδα. Γιατί, θέλετε δεν θέλετε, το πιστεύετε δεν το πιστεύετε, συμφωνείτε δεν συμφωνείτε, αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, ηEuroLeagueθα ήταν πολλά επίπεδα πιο κάτω.

Αυτό που έγινε σήμερα το μεσημέρι δεν έχει προηγούμενο . Και μεταξύ μας τώρα δεν θα έχει και… επόμενο. Η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε ορθώς την ομάδα του Παναθηναϊκού για τα καπνογόνα και τους πυρσούς που άναψαν οι οργανωμένοι στο ματς με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ήταν υπότροποι και η αλήθεια είναι πως οι οπαδοί τους θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί. Γιατί οι συστάσεις είχαν γίνει σε όλους τους τόνους. Όμως αν και η ουσία της απόφασης είναι βάσει του νόμου και του καταστατικού, τοtimingεγείρει πάρα πολλά ερωτήματα.

Δεν γίνεται και δεν έχει ξαναγίνει να κλείνει ένα γήπεδο 30 ώρες πριν από την έναρξη ενός παιχνιδιού. ΗEuroLeagueμε αυτήν της την κίνηση υπονομεύει πρώτα απ’ όλα το ίδιο το προϊόν. Το ίδιο το άθλημα. Και δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στους φιλάθλους. Απέναντι στους πελάτης της. Πλέον, ότι και να πουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν απόλυτο δίκιο. Και οι κάτοχοι των διαρκείας που πληρώνουν κάθε καλοκαίρι για να βλέπουν τους αγώνες, αλλά και όλοι εκείνοι που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριό τους. Πολλώ δε μάλλον για εκείνους που είχαν κανονίσει να έρθουν στην πρωτεύουσα από μακριά, ή ακόμα και εκτός Ελλάδας (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία).

Και φυσικά ο κόσμος, την ίδια στιγμή, εξαιτίας της βλακείας συγκεκριμένων οπαδών της ομάδας χάνει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα τεράστιο ματς. Τεράστιο και σε σημασία και σε ποιότητα. Χάνει την ευκαιρία να δει από κοντά να κοντράρονται δύο προπονητές «μύθοι», όπως είναι ο Ρικ Πιτίνο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Με αυτές τις συμπεριφορές και με αυτές τις… γελοίες αποφάσεις (το ξανατονίζουμε ως προς τοtimingκαι όχι ως προς την ουσία της απόφασης) ηEuroLeagueπάει το μπάσκετ πολλά χρόνια πίσω. Και όπως καταλαβαίνετε όλοι η κάθε προσπάθεια σύγκρισης της συγκεκριμένης διοργάνωσης με την οποιαδήποτε ποδοσφαιρική πέφτει στο… κενό.

Θέλουν δε θέλουν ορισμένοι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν από τα πιο ήσυχα (αν όχι το πιο ήσυχο) της τελευταίας δεκαετίας. Οι σκηνές που ακολούθησαν πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του, είναι οι σκηνές που λέμε ότι θέλουμε να βλέπουμε κάθε φορά. Αγκαλιές των παικτών, συγχαρητήρια ο ένας αντίπαλος στον άλλον και ο Ρικ Πιτίνο με τον Βασίλη Σπανούλη να κατευθύνονται αγκαλιά στα αποδυτήρια.

Και για να μην ξεχνιόμαστε… Από το πρωί του Σαββάτου (που ακολούθησε μετά τον αγώνα) έγινε γνωστή η δυσφορία της ΚΑΕ που στην συνέχεια μετουσιώθηκε σε απόφαση να κόψει τα εισιτήρια στους οργανωμένους . Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάνει τιτάνιες προσπάθειες για να προφυλάξει και την ομάδα και το άθλημα. Αλλά στηνEuroLeagueείπε… Χαίρε κόμπλεξ απύθμενο.

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός χάνει περίπου 200 χιλιάρικα από τα εισιτήρια που δεν θα πουληθούν. Οι «πράσινοι» σέβονται τον κόσμο, σέβονται το άθλημα και θα επιστρέψουν τα χρήματα σε όλους εκείνους που είχαν προμηθευτεί τα εισιτήρια του αγώνα. Παράλληλα όμως κάποιοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να αναλάβουν το κόστος των πράξεων και των αποφάσεων τους.

ΥΓ2: Ο Παναθηναϊκός το νωρίτερο που μπορεί να καταθέσει την έφεση κατά της απόφασης είναι αύριο το πρωί. Αλλά και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση ο ανεξάρτητος δικαστής της διοργάνωσης να δικάσει μέσα στην ημέρα και να βγάλει απόφαση. Παράλληλα ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός καταθέσει αίτημα αναστολής της απόφασης, δεν υπάρχει τίποτα που να "δείχνει" ότι η δικαιοσύνη της EuroLeague θα κάνει δεκτή ένα τέτοιο αίτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ