OPINIONS

Λήξ' το στο 30'!

Λήξ' το στο 30'!
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά κατέρρευσε στο τέλος της τρίτης περιόδου και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια ομάδα που ξεμένει από... μυαλό και από... βενζίνη

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Για ένα ακόμα βράδυ στο ίδιο έργο θεατές. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Μαδρίτη και απέναντι στην Ρεάλ έπαιξε ένα ματς καρμπόν όπως αυτό του ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο προσπάθησε να βρει τρόπους να βάλει ένα τέλος στο σερί των Ισπανών και να πάρει το διπλό που μπορεί να μην άλλαζε πολλά στην κατάταξη αλλά θα του ανέβαζε πολύ την ψυχολογία. Και η αλήθεια είναι πως για 28 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν κάτι περισσότερο από “ζωντανός” στην διεκδίκηση της νίκης.

Με “όπλο” του τα τρίποντα (οι “πράσινοι” είχαν συνολικά 10/24) αλλά και τον πολύ καλό Ιωάννη Παπαπέτρου στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Πιτίνο κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και να μειώσει στους 3 πόντους, 62-59, τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Και κάπου εκεί... Κατέρρευσε. Και πάλι. Άνοιξε το παρκέ και τον... κατάπιε. Όπως έχει γίνει πολλές φορές στο κοντινό παρελθόν...

Είναι χαρακτηριστικό πως από το 62-59 και έπειτα, στα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα δηλαδή, η Ρεάλ “τρέχει” ένα σερί 34-19. Δηλαδή ο Πανθηναϊκός σε κάτι περισσότερο από μία περίοδο δέχονται 34 πόντους, με το τελευταίο δεκάλεπτο να “κλείνει” με επιμέρους σκορ 25-13. Το τελευταίο δεκάλεπτο με την Μπαρτσελόνα, 72 ώρες πριν, ήταν 12-15. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση...

ΜΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ

Πάντως, η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός ακόμα και στο 62-59 δεν έδειξε ικανός να... απειλεί στον βαθμό που αντικατοπτρίζει το σκορ. Η Ρεάλ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν ικανή να σταματήσουν τα μεγάλη της “όπλα”.

Για μία ακόμα φορά, απέναντι στον Πανθηναϊκό ο Ταβάρες ήταν κυρίαρχος και τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Καμπάτσο είχε 14 πόντους με 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε 28 λεπτά παιχνιδιού. Και κατά την ταπεινή μας γνώμη, το επίπεδο μπάσκετ που παίζει ο Αργεντίνος φαίνεται ξεκάθαρα πρώτα από τα 2 λάθη και έπειτα από όλα τα υπόλοιπα.

Η αναφορά στους δύο συγκεκριμένους παίκτες δεν είναι τυχαία. Ο Παναθηναϊκός (και όποια άλλη ομάδα θέλει να κερδίσει μέσα στην Μαδρίτη) για να κάνει το διπλό πρέπει να σταματήσει αυτούς τους δύο. Την αρχή και το.. τέλος της ομάδας του Λάσο. Όμως δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα. Αμφότεροι επέβαλλαν τον ρυθμό τους σε περιφέρεια και “ζωγραφιστό” και “οδήγησαν” την Ρεάλ σε μία ακόμα νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τα ριμπάουντ (31-26), ο Παναθηναϊκός είχε 10 λιγότερες ασίστ (24-14), ο Παναθηναϊκός είχε 1 κλέψιμο σε 40 λεπτά αγώνα, ενώ οι αντίπαλοί του είχε 8, ενώ οι Μαδριλένοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν μόνο 2 λάθη και συνολικά 5. Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε 12. Και το ματς να μην έχεις δει, αν διαβάσεις την στατιστική, καταλαβαίνεις τα πάντα.

Ακόμα και μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι στην 6η θέση. Αυτή την στιγμή έχει απόσταση από την 7η Βαλένθια δύο νικών, αλλά την Παρασκευή οι Ισπανοί κοντράρονται στο “σπίτι” τους με την Φενέρμπαχτσε σε έναν αγώνα που αμφότερες οι ομάδες “καίγονται” για νίκη. Ακόμα όμως και να κερδίσει η Βαλένθια, ο Παναθηναϊκός (προς το παρόν τουλάχιστον) θα είναι από πάνω.

ΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Όμως. Η συνέχεια είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για την ομάδα του Πιτίνο καθώς ακολουθεί “διαβολοβδομάδα”. Με την πρώτη της αγωνιστική να βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ να... ξεμαλλιάζεται με τον Ολυμπιακό και ακολούθως (48 ώρες αργότερα) να πρέπει να βρει το κουράγιο, την δύναμη και την αντοχή, να υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το 2/2 να είναι... μονόδρομος, αν δεν θέλει να βγάλει.. κομπιουτεράκια και να κάνει.. καρδιακούς ακόμα περισσότερους Παναθηναϊκούς.

ΥΓ: Η Ευρωλίγκα εκτίθεται ξανά και ξανά... Και οι διαιτητές ακόμα περισσότερο. Η Ρεάλ δεν είχε καμία ανάγκη καμία βοήθεια από την διαιτησία. Και όμως και αυτή τη φορά η τριάδα λες και ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης. Και την έκανε. Και με τις 30 βολές των Μαδριλένων, έναντι των 17 του Παναθηναϊκού, αλλά και με σφυρίγματα όπως αυτά της τέταρτης περιόδου σε Παπαπέτρου και Μπέντιλ που μόνο ως... “εφευρέσεις” μπορούν να χαρακτηριστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ