OPINIONS

Οι ομορφιές του Πηλίου και της Κίνας

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιαννης Κουβόπουλος γράφει για αυτά που έδειξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ηρακλή στην Πορταριά, τον Φριντέτ και τον Παππά και καταλήγει στην Εθνική και το ραντεβού με την ιστορία που έχει μπροστά της.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό της σεζόν ξεμούδιασε και ξεδίπλωσε τις αρετές του, οι οποίες ανεξαρτήτως εποχής και αντιπάλου είναι αδιαμφισβήτητες -Το ραντεβού με την ιστορία πλησιάζει.

Όχι, ούτε πανηγυρικό είναι το κλίμα για το 99-79 του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή, ούτε φυσικά θα πει κανένας ότι οι “πράσινοι” πάνε... φουλ για Final Four, επειδή έριξαν 20 πόντους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να δώσει ένα καλό φιλικό, το πρώτο της σεζόν, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Πορταριά, οι παίκτες είχαν την ευκαιρία τους να ξεμουδιάσουν και να ξεφύγουν από τις δύσκολες και συνεχόμενες προπονήσεις και την ίδια στιγμή ο Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του να βγάλουν τα πρώτα τους συμπεράσματα. Για την δουλειά που έχει γίνει, αλλά κυρίως για την δουλειά που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Ουσιαστικά από χθες (6/9) ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μία διαφορετική φάση στην προετοιμασία του, μιας και το βάρος ξεκινάει να πέφτει στα φιλικά παιχνίδια. Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός είχε την ευκαιρία να δει πολλά όμορφα πράγματα, αλλά και να καταλάβει στην πράξη πως η ομάδα χρειάζεται ακόμα δουλειά. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, μιας και ο Παναθηναϊκός όπως και όλες οι ομάδες αυτή την εποχή είναι ανέτοιμες.

Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως ο Παναθηναϊκός στερήθηκε των υπηρεσιών των Καλάθη, Παπαπάετρου και Παπαπγιάννης. Και αυτό είναι εξόχως σημαντικό μιας και μιλάμε για τρεις παίκτες οι οποίοι θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της ομάδας.

Παράλληλα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του χθεσινού παιχνιδιού ήταν η επιστροφή του Νίκου Παππά. Ο Έλληνας παίκτης επέστρεψε σε δράση (δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής), ιατρικά δείχνει έτοιμος, αλλά όπως είναι λογικό θέλει να πάρει τον χρόνο του στο ψυχολογικό κομμάτι. Όταν επιστρέφεις από δεύτερο χειρουργείο χιαστών δεν είναι και ότι πιο εύκολο για το μυαλό του κάθε παίκτη. Όσο “τσόγλανος” και είναι είναι μπασκετικά...

"ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ... ΤΑΛΕΝΤΟ

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό μέρος... Όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αναμέτρηση δεν έγιναν και ιδιαίτερα σοφότεροι αναφορικά με τα ατονικά χαρακτηριστικά των νέων. Πρώτος και καλύτερος (αν και έφτασε τελευταίος στην Πορταριά) ο Τζίμερ Φριντέτ. Ο τύπος τα... στάζει από παντού και με όλους τους τρόπους (είχε 24 πόντους με 4/6 τρίποντα), αλλά το θετικότερο όλων είναι ότι δείχνει να έχει “δέσει” με τους υπόλοιπους, παρά τον μικρό χρόνο που έχει περάσει με του συμπαίκτες.

Μία από τα ίδια και για τον Ταιρίς Ράις ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς την εκτελεστική του ικανότητα, αλλά και την πλούσια εμπειρία του. Ο γάμος φαίνεται πως έχει κάνει πολύ καλό στον Ντεσόν Τόμας, ενώ σύμφωνα με το... ρεπορτάζ Τζόνσον, Ουάλι και Μπέντιλ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο τους.

Αλλά μέχρι εδώ... Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο... Μετά από ένα τέτοιο φιλικό φυσικά και δεν μπορείς να πεις περισσότερα πράγματα, παρά μόνο τα παραπάνω δεδομένα. Το επόμενο διάστημα θα δείξει πολλά με τον Παναθηναϊκό να δίνει πιο δυνατά παιχνίδια, έχοντας οι παίκτες στα πόδια τους και ακόμα περισσότερες προπονήσεις και στο μυαλό τους περισσότερες... πληροφορίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Έστω και... νοητικά άπαντες στην ομάδα του Παναθηναϊκού μπορεί να βρίσκονται στην Πορταριά, αλλά το μυαλό τους είναι στην Κίνα. Εκεί που σήμερα το μεσημέρι (15:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας έχουν ένα ακόμα ραντεβού με την... ιστορία.

Το μεσημέρι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Team USA και ψάχνει την νίκη (όπως είχε κάνει πριν από 13 χρόνια) για να έχει και πάλι την υπόθεση πρόκρισης στους “8” στα χέρια της. Το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά αν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου καταφέρουν να ξεδιπλώσουν στο παρκέ τις πραγματικές τους δυνατότητες (αφήνοντας πίσω τους όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα) τότε είναι δεδομένο ότι οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς θα έχουν δύσκολο βραδάκι....Πάμε ρε Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ