OPINIONS

Ούτε αυτό έδωσαν στον Παναθηναϊκό

Ούτε αυτό έδωσαν στον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Ο απεσταλμένος του Sport24.gr στη Μαδρίτη, Γιάννης Κουβόπουλος γράφει από την Μαδρίτη για την Ρεάλ που έκανε με το… έτσι θέλω το 1-0 και τον τρόπο με τον οποίο οφείλει ο Παναθηναϊκός να προσεγγίσει την αυριανή (19/4) αναμέτρηση.

Το πρώτο πράγμα που είπαμε στην μετάδοση του χθεσινού αγώνα της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό στον Sport24 Radio 103.3 είναι να τελειώσει το ματς και να μην ασχοληθεί κανένας με την διαιτησία και με τους κυρίους Ρίζικ, Ράντοβιτς και Ντιφαλά. Μάταια όμως…

Οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης με τις αποφάσεις τους και με τα σφυρίγματα που πήραν και ΔΕΝ πήραν έδωσαν ένα μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Με το «έτσι θέλω» οι συγκεκριμένοι τρεις προστάτεψαν την έδρα της Ρεάλ και της έδωσαν ένα απίστευτο χέρι βοηθείας για να διατηρήσει το πλεονέκτημά με τη νίκη της με 75-72 .

Υπάρχουν φάσεις που βγάζουν… μάτια. Από το φάουλ του Καμπάτσο στον Λάνγκφορντ στα τελευταία δευτερόλεπτα, το φάουλ που ανακάλυψαν στον Κάρολ ο οποίος είχε αρχίσει και έπεφτε μόνος του από το… τρίμετρο του βόλει, το φάουλ του Ταβάρες στον Γκιστ, τα φάουλ στον Βουγιούκα που του έχουν γίνει 3 και δίνεται το 4ο, ακόμα-ακόμα και το φάουλ στον Λάνγκφορντ στην τελευταία φάση μετά το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Τόμας. Ούτε αυτό δεν έδωσαν. Που δεν θα έκρινε κάτι. Δεν προλάβαινε ο Παναθηναϊκός. Αλλά ήθελαν να μείνουν ήσυχοι…

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ

Αυτά που έγιναν χθες (17/4) μπορεί να ξαναγίνουν και αύριο. Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν είχαν θέμα αν θα εκτεθούν ή όχι. Έκαναν αυτό που ήθελαν και «καληνύχτα», με τον Παναθηναϊκό να στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας για αυτό τον λόγο στην EuroLeague . Το θέμα είναι να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τον… πνευματικό του εαυτό.

Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του δεν πρέπει να μείνουν στο θέμα της διαιτησίας. Οι ώρες για το δεύτερο ματς είναι… ελάχιστες και οι «πράσινοι» αν δεν είναι προσεκτικοί θα πέσουν στον ίδιο λάκκο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δει τα λάθη του, να αναλύσει τα προβλήματά του και να σκεφτεί αν πρέπει ή δεν πρέπει να αλλάξει κάτι σε επίπεδο τακτικής. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πάει να πει ότι δεν του έκλεψαν την νίκη. Του την έκλεψαν. Με το έτσι θέλω. Μέσα από τα χέρια του.

ΘΕΜΑ... ΝΙΚ

Αν η οργή αυτή που υπήρχε στην ομάδα, χθες το βράδυ, γίνει πείσμα τότε είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο του. Η πιο μεγάλη νίκη της βραδιάς για τον Παναθηναϊκό, χθες, είναι ότι απέδειξε στην πράξη ότι την Ρεάλ την… έχει.

Μην παρεξηγηθούμε. Ότι έχει την δυνατότητα να την κερδίσει μέσα στην Μαδρίτη. Αρκεί οι διαιτητές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται σε μια τέτοια φάση και αρκεί ο Νικ να μπορέσει να αγωνιστεί με… πεντακάθαρο μυαλό . Είναι απαράδεκτο για έναν παίκτη επιπέδου Καλάθη να τσιμπάει σε όλα αυτά τα θεατρινιλίκια που κάνει ο Καμπάτσο. Θα πρέπει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να καταλάβει ότι τον κάνει… ήρωα και να του αποδείξει γιατί ο ένας είναι ο Καλάθης και ο άλλος είναι ο… Καμπάτσο.

ΥΓ1: Όταν βλέπεις ανθρώπους στην ομάδα του Παναθηναϊκού να είναι έξαλλοι με τους διαιτητές, ανθρώπους οι οποίοι χαρακτηρίζονται για την ηρεμία τους και την νηφαλιότητά τους, τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά…

ΥΓ2: Αυτό που γίνεται με τον κόσμο στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται πουθενά αλλού. Μέσα στην βροχή περίμεναν χθες (17/4) το βράδυ για να μπει και ο τελευταίος στο πούλμαν για να του χαρίσουν ένα ακόμα χειροκρότημα και να τον «φτιάξουν» ακόμα περισσότερο γι αύριο (19/4) το βράδυ.

ΥΓ3: Είναι επιεικώς αστείο να γίνεται προσπάθεια να χαρακτηριστεί γραφική η αναφορά στα διαιτητικά λάθη. Γραφική είναι η προσπάθεια να εξαιρεθούν οι διαιτητικές αποφάσεις από το κάδρο. Για τον οποιοδήποτε λόγο συμφέρει τον καθένα.

ΥΓ4: Το μεγάλο «όπλο» του Παναθηναϊκού (που κέρδισε την «μάχη» των ριμπάουντ) είναι το δίποντό του. Και χθες είχε μόλις 43%, ενώ είχε 45% στο τρίποντο… Και τεράστιο πρόβλημα η δημιουργία. Μόλις 1 ασίστ στο ημίχρονο για τους «πράσινους» και συνολικά 10, έναντι 17 των Μαδριλένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ