OPINIONS

Παναθηναϊκός: Φάνηκε στο... χειροκρότημα

Παναθηναϊκός: Φάνηκε στο... χειροκρότημα
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την σειρά του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ, για μια ομάδα που δεν αξίζει δάκρυα, για την «πράσινη» υπέρβαση και τον κόσμο που… σόκαρε με την στάση του όσους δεν ξέρουν.

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού έφτασε στο τέλος του, χθες (23/4) το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν της Ρέαλ και να παραμείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης στοFinal-4. Οι Μαδριλένοι πήραν το διπλό με 89-82, «σκούπισαν» τον Παναθηναϊκό και «έκλεισαν» θέση για την Βιτόρια όπου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα κάνει το ευρωπαϊκό του… ταμείο. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» μετά από μία χρονιά με πολλά προβλήματα και πολλά… σκαμπανεβάσματα κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί εις βάρος τους και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Το εντυπωσιακό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού στην τελευταία ευθεία της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης (με 8 νίκες σε 10 ματς) συνιστά ένα μικρό… θαύμα. Ειδικά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ενώ έμοιαζε να είναι από τα… φαβορί για τον αποκλεισμό κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs.

Ο Πιτίνο είχε κάνει… δουλίτσα, οι παίκτες είδαν με τελείως διαφορετικό μάτι τις ευθύνες τους, τις υποχρεώσεις τους και το παιχνίδι… γενικότερα και κατάφεραν να φέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει να είναι. Βέβαια, δεν θα μπορούσαν μέσα σε 10 αγωνιστικές να διορθώσουν όλα τα λάθη (όπως αποδείχθηκαν στην πράξη) που προηγήθηκαν , αλλά η προσπάθεια που έκανε η ομάδα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Μια προσπάθεια που συνεχίστηκε στον υψηλότερο βαθμό ακόμα και στους αγώνες με την Ρεάλ Μαδρίτης. Σαφώς και το 3-0 είναι βαρύ για τον Παναθηναϊκό και μέχρι ενός σημείου … αμαυρώνει την εικόνα της ομάδας, αλλά το θέμα είναι πως οι «πράσινοι» δεν έπεσαν… αμαχητί. Δεν παραδόθηκαν. Αλλά πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι πως πάλεψαν απέναντι σε όλους και σε όλα. Και η προσπάθεια αυτή όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά αναγνωρίστηκε κιόλας στον υπέρτατο βαθμό.

Αναγνωρίστηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τον κόσμο που και χθες το βράδυ γέμισε κάθε γωνιά του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι καλύτερη (έχοντας παράλληλα και την συνηθισμένη της… αβάντα εκεί που την χρειάστηκε) και να παίρνει την νίκη. Ο κόσμος αυτός, λοιπόν, όχι μόνο δεν έφυγε νωρίτερα για να μην πέσει στην κίνηση, ή για να μην χάσει το τρένο, αλλά έμεινε στην θέση του μέχρι τέλους. Έμεινε στην θέση του και περίμενε καρτερικά να βγει η… χοντρή κυρία και να τραγουδήσει για να χαρίσει στον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του το πιο ζεστό του… χειροκρότημα. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για μια υπερπροσπάθεια σε όλη την σεζόν.

Ξεχωριστό «ευχαριστώ» και στον Νικ Καλάθη. Και πόσα δεν άκουσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού από ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από μπάσκετ. Γιατί όσοι θεωρούν πως ο Καλάθης δεν είναι καλός παίκτης, δεν είναι ηγέτης, δεν μπορεί να προσφέρει είναι… άσχετοι με το άθλημα. Ο Νικ άκουσε το όνομά του, καταχειροκροτήθηκε, αποθεώθηκε και στο τέλος υποκλίθηκε και αυτός στο μεγαλείο του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Και επειδή τον τελευταίο καιρό έχει γίνει της… μόδας, μέσω της λεγόμενης αντικειμενικής οπτικής να τα χώνουμε στον κόσμο και να κράζουμε τον κόσμο επειδή κάποιοι τολμούν να πουν καλά λόγια για τους οπαδούς, μετά και την χθεσινή εικόνα στο ΟΑΚΑ ας βγουν όλοι αυτοί να μας πουν αν τους άρεσε ή όχι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κουβαλάει πλέον στην πλάτη του έναν ακόμα χρόνο απουσίας από το Final-4, αλλά είναι ακόμα… ζωντανός όπως φάνηκε από το χειροκρότημα. Είναι ακόμα ζωντανός, είναι ακόμα πιο δυνατός και όπως είπε και μια ψυχή… τα καλύτερα έρχονται.

ΥΓ1: Η σεζόν δεν τελείωσε… Υπάρχει και το πρωτάθλημα ακόμα. Και που ξέρετε… Μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις.

ΥΓ2: Φανταστική η στιγμή της βράβευσης και της αποθέωσης στον Νίκο Χατζηβρέττα. Σε έναν κορυφαίο αθλητή και σε έναν ακόμα πιο κορυφαίο άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα για όλους.

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείστηκε χθες… Ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγάλη του ευκαιρία στο Game 1 στην Μαδρίτη. Εκεί που έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του λόγω των επιλογών του και εκεί που του το έκλεψαν μέσα από τα χέρια του λόγω των τραγικών διαιτητικών αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ