OPINIONS

Παναθηναϊκός: Κοιτάξτε τι κάνατε!

Παναθηναϊκός: Κοιτάξτε τι κάνατε!

Ο Παναθηναϊκός προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον μάγο Νικ Καλάθη και τον μαέστρο Ρικ Πιτίνο που έφεραν τον θρίαμβο στο Μιλάνο.

Κρίμα κι άδικο μετά από τέτοια εμφάνιση, μετά από τέτοια νίκη, μετά από τέτοιο εκπληκτικό ντεμαράζ, να ασχολούμαστε με σενάρια για το πως θα περάσει ο Παναθηναϊκός στους "8". Πόσο πιο απλά και πόσο πιο όμορφα θα ήταν τα πράγματα αν ο Γκιστ απλά είχε βάλει το λει απ κόντρα στον Ολυμπιακό, ή αν οι "πράσινοι" είχαν πάρει την διαφορά των 10 πόντων απέναντι στην Μπασκόνια. Βέβαια, ακόμα κι έτσι με την εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Με την αγωνιστική εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα να περάσει στους "8". Με τα σενάρια πάντως να τον έχουν στην επόμενη φάση ακόμα και αν καταφέρει να πάρει μία νίκη.

Αλλά απόψε δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.. Απόψε μένει να σταθούμε σε δύο πραγματάκια. Πραγματάρες. Όχι πραγματάκια. Στον Νικ Καλάθη και τον Ρικ Πιτίνο. Τους δύο ανθρώπους που έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην ολική αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας. Προς το καλύτερο. Προς το πολύ καλύτερο.

Ο Καλάθης πλέον έχει αλλάξει επίπεδο. Είναι ένα επίπεδο μόνος του. Είναι ο καλύτερος playmaker της διοργάνωσης. Τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους (12/17 διποντα, 1/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε 39:21 λεπτά συμμετοχής. Και το πιο σημαντικό απ όλα δεν είναι ούτε οι 27 πόντοι, ούτε οι 14 ασίστ, αλλά τα 2 λάθη. Ο άνθρωπος... κομπιούτερ έκανε μόλις 2 λάθη σε 40 λεπτά παιχνιδιού. Αυτό δεν το κάνει κανένας. Και όσο ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιο Καλάθη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι αντίπαλοι έχουν να φοβηθούν.

Όμως, δεν είναι μόνο ο Καλάθης. Είναι και οι υπόλοιποι. Είναι ο Παπαπέτρου που κάνει τα πάντα σε άμυνα και επίθεση και είναι ο συνδετικός κρίκος σε περιφερειακούς και γραμμή των ψηλών. Είναι οι Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ που ακόμα και στο βράδυ τους να μην είναι όταν έρθει η ώρα θα... μιλήσουν. Είναι και ο Τόμας που έχει γίνει άλλος... άνθρωπος και παλεύει σαν να είναι 20 χρόνων. Είναι όλη η ομάδα που πλέον έχει άλλη φιλοσοφία, έχει άλλη νοοτροπία και έχει μάτι που... γυαλίζει. Και αυτό είναι ευθύνη Πιτίνο.

ΑΜΥΝΑ, ΤΡΕΞΙΜΟ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ

Ο Αμερικανός ήρθε τα Χριστούγεννα στην ομάδα και από τότε μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός κάθε εβδομάδα είναι και καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι ομάδα του Πιτίνο, με τον πολύπειρο τεχνικό να έχει καταφέρει και να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα (στο υψηλότερο επίπεδο) αλλά και να προσαρμόσει την ομάδα του στα δικά του δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός πλέον άγεται και φέρεται σαν μεγάλη ομάδα. Δεν προσαρμόζεται πουθενά. Όπου και αν βρεθεί κάνει το παιχνίδι του. Άμυνα και Άγιος ο Θεός, τρέξιμο μέχρι... θανάτου και η μπάλα περνάει θες δε θες από το "ζωγραφιστό". Οι αδυναμίες είτε έγιναν... πλεονεκτήματα, είτε κρύφτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, την στιγμή που ο Πιτίνο διαχειρίζεται με απίστευτο τρόπο το ρόστερ του.

Πλέον, η μία νίκη μπορεί να αρκεί, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκες...

ΥΓ1: Φιλικό το ματσάκι στην Βιτόρια! Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν οι Ισπανοί. Να τους χαίρεται η Euroleague.

ΥΓ2: Απίθανος κόσμος και στο Ντέζιο. Όλα για τον Θανάση....

ΥΓ3: Τελικά ο Καλάθης παίζει κανονικά ε; Δεν αποσύρθηκε...

Photo credits: Eurokiniss

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ