OPINIONS

Παναθηναϊκός: Το ένστικτο της επιβίωσης

EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο Λας Πάλμας πολύ... σκληρός για να πεθάνει και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για παίκτες που επιτέλους γυάλιζαν τα μάτια τους.

Το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Λας Πάλμας δεν είχε να κάνει με την Γκραν Κανάρια. Είχε να κάνει με τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Με τον ίδιο του τον εαυτό. Οι πράσινοι έτσι όπως τα είχαν κάνει στις 23 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης (ρεκόρ 10-13 και 11η θέση στην κατάταξη) βρέθηκαν να παίζουν τα εναπομείναντα 7 παιχνίδια της regular season της EuroLeague με την πλάτη στον τοίχο.

Βρέθηκαν να κουβαλούν στις πλάτες τους ένα τεράστιο "πρέπει". Μην γελιόμαστε… Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα ΚΑΙ στα Κανάρια Νησιά, τότε θα έριχνε και… αυλαία στην διοργάνωση.

Όμως, ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του ήταν και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους. Παρά το κακό ρεκόρ, παρά τις παιδικές "ασθένειες" (ακόμα και μετά το 32-44 κατάφεραν να επιτρέψουν στην ομάδα του Βίκτορ Γκαρσία να επιστρέψει στο ματς), παρά τα προβλήματα (ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε χωρίς τον καλύτερό του παίκτη και έπρεπε να καλύψει το κενό του Τόμας με Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο), παρά τις όλες αναποδιές, ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλούς μήνες, μακριά από το ΟΑΚΑ είχε παίκτες που το μάτι τους… γυάλιζε.
Λες και λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης.

Κάτι άλλωστε που φάνηκε στην εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο παίκτης του τριφυλλιού ήταν… συγκινητικός. Απίστευτη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, απίθανες φάσεις και απίθανο… πείσμα. Την ίδια ώρα ο Παπαπέτρου κλήθηκε να καλύψει το κενό του Τόμας και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο (και μαζί με τον Θανάση κάλυψαν και την κακή αγωνιστική εικόνα του Μήτογλου).

Στο δεύτερο ημίχρονο με την μπάλα να "καίει" με την επιστροφή των Ισπανών, Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ θύμισαν σε όλους πως… βγάζουν το ψωμί τους. Πήραν την μπάλα στα χέρια τους και απλά την έβαζαν στο καλάθι. Την ίδια ώρα, μετά από πολύ, πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός είχε κανονική βοήθεια στην θέση "5".

Ο Παπαγιάννης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ και ο Ιαν Βουγιούκας απλά παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ, δείχνοντας σε όλους πόσο απλό είναι το άθλημα. Και όσο πιο απλό είναι τόσο πιο όμορφο… γίνεται. Και φυσικά ένα ακόμα show από τον Καλάθη που έκανε τα πάντα… Και όταν έφαγε την τάπα από τον Γουίλι, "πέταξε" το τρίποντο και έριξε τίτλους τέλους… Η στατιστική του ήταν και πάλι εντυπωσιακή. Σε 28'05'' ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Η διαχείριση των επιθέσεων του Παναθηναϊκού "μαρτυρά" με τον καλύτερο τρόπο την συγκέντρωση των πράσινων. Εκτός του "μαγικού" 77% στα δίποντα (36/47) οι παίκτες του Πιτίνο είχαν 43% στα τρίποντα (6/17) και 70% στις βολές (9/13). Μοναδικό μελανό σημείο τα 16 λάθη (9 στο πρώτο μέρος και 7 στο δεύτερο). Που εν μέρει εξηγούνται λόγω του "τρελού" ρυθμού που δίνει η Γκραν Κανάρια σε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδό της.

ΥΓ1: Το ξαναλέμε. Η σημασία της νίκης δεν έχει να κάνει με την αντίπαλο. Έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος και η ψυχολογία είναι που μετράνε. Η συνέχεια είναι απίστευτα δύσκολη.

ΥΓ2: Η παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στο Λας Πάλμας ήταν φανταστική. 200 άτομα από… παντού δεν άφησαν ούτε λεπτό την ομάδα μόνη της και για δύο ώρες στον αγώνα δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε.

ΥΓ3: Συγγνώμη για το προσωπικό του… ύφους, αλλά μιας και από εδώ και πέρα θα τα λέμε και μέσω του Sport24.gr, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ ακόμα πιο κοντά στην "οικογένεια" της 24MEDIA και μακάρι να έχουμε μπροστά μας πολλά βράδια να συζητάμε γι αυτό που αγαπάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ