OPINIONS

Προπονητής με… άντερα!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ετοιμάζεται για την τρίτη του θητεία στον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το μεγάλο του "όπλο".

Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του προσωπική άποψη για τον μπασκετμπολίστα, Αργύρη Πεδουλάκη. Για τον προπονητή, Αργύρη Πεδουλάκη. Οι φίλοι του και η οικογένειά του έχουν την δική τους άποψη για τον Αργύρη. Όλοι εμείς, όμως, που ασχολούμαστε με το μπάσκετ (ασχέτως με το τα πιστεύουμε για τις ικανότητές τους) οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως είναι ένας από εκείνους που έχουν τα μεγαλύτερα άντερα. Και εξηγούμαστε.

ΤΟ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πολλά ονόματα προπονητών που το καλοκαίρι του 2012 θα έπαιρναν το ρίσκο να μπουν στα… παπούτσια του Ομπράντοβιτς να και "οδηγήσουν" ένα καράβι (κρουαζιερόπλοιο από τα λίγα) που "οδηγούσε" ο Σέρβος με απόλυτη επιτυχία και μαεστρία για 13 ολόκληρα χρόνια. Και όμως, ο Πεδουλάκης δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Είπε το "ναι" και αποφάσισε να προπονήσει στο ΟΑΚΑ, μια ομάδα που είχε μόλις δύο παίκτες στο ενεργητικό της (Διαμαντίδη - Τσαρτσαρή) έχοντας πάνω από το… κεφάλι του το "φάντασμα" του "Ζοτς".

Και τα κατάφερε… μαγικά. Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, πρωτάθλημα με επιβλητικό τρόπο και 3-0 με μειονέκτημα απέναντι στους… τότε πρωταθλητές Ευρώπης και μην ξεχνάμε ότι έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση του "τριφυλλιού" στο Final Four.

Η "ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ ΠΙΤΙΝΟ

Όπως και το καλοκαίρι του 2012, έτσι και το καλοκαίρι του 2019 ο "Άρτζι" αποδεικνύει την… τρέλα του . Την σιγουριά στις δυνάμεις του. Την άγνοια κινδύνου που τον διακατέχει. Όπως θέλετε πείτε το. Ο Ρικ Πιτίνο μετά από ένα εντυπωσιακό εξάμηνο πέρασμα από το ΟΑΚΑ αποφάσισε να μην συνεχίσει στην χώρα μας και να επιστρέψει μόνιμα στην πατρίδα του, με τους "πράσινους" να ψάχνουν τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει. Και ο Πεδουλάκης ήταν και πάλι εκεί. Ήταν εκεί για τον Παναθηναϊκό, δίχως και αυτή την φορά να αισθανθεί τον... κίνδυνο. Δεν είναι ότι πιο άνετο να μπαίνεις στην σύγκριση με τον Ρικ Πιτίνο. Απ’ ότι φαίνεται το.. αυτί του δεν ιδρώνει και μένει να δούμε την πορεία και αν η επιλογή τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Έλληνα τεχνικού, για τρίτη συνεργασία σε 7 χρόνια, θα… δικαιωθεί.

ΤΑ… ΣΥΝΤΡΙΜMΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Και φυσικά δεν έχουμε κάνει λάθος. Αυτή είναι η τρίτη συνεργασία των δύο πλευρών, μιας και ο Πεδουλάκης είχε δώσει το παρών στα δύσκολα και την σεζόν 2015-2016. Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποφασίσει να λύσει την συνεργασία της ομάδας με τον πολλά υποσχόμενο και… πολυδιαφημισμένο Σάσα Τζόρτζεβιτς ο οποίος στον πάγκο του Παναθηναϊκού απέτυχε παταγωδώς. Τότε, μετά την "σκούπα" από την Μπασκόνια στα playoffs της EuroLeague ο Τζόρτζεβιτς αποτέλεσε παρελθόν και ο Πεδουλάκης ήρθε για να… βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Πεδουλάκης φλέρταρε με ένα ακόμα.. πρωτάθλημα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας. Αλλά δεν τα κατάφερε. Και τότε μέσα σε έναν μην προσπάθησε να "χτίσει" την ομάδα από την αρχή… βγάζοντας το σέρβικο DNA που έχει δώσει ο Τζόρτζεβιτς και βάζοντας στο.. κόλπο, ελληνικό "αίμα", βγάζοντας μπροστά τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ

Και για να προλάβουμε όλους εκείνους που περιμένουν στην γωνία, ο Πεδουλάκης δεν είχε μόνο καλές στιγμές στον Παναθηναϊκό. Είχε και.. κακοτοπίες. Όπως την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα που δεν μπόρεσε να δώσει την «χημεία» που ήθελε, ή την χρονιά που έφυγε, το 2016-2017, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Και όμως η απόφαση που είχε παρθεί τότε από τον Παναθηναϊκό και τον Έλληνα τεχνικό έμοιαζε να είναι η καλύτερη για τον σύλλογο.

Κανείς δεν λέει ότι ο Πεδουλάκης αγγίζει την τελειότητα, ή ότι είναι ο κορυφαίος τεχνικός στην Ευρώπη. Κανείς όμως δεν μπορεί να κάνει τα… στραβά μάτια σε όσα έχει πετύχει. Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως όσες ευκαιρίες και αν έχει πάρει τις έχει κερδίσει με το… σπαθί του. Και αυτή η ευκαιρία μοιάζει ως η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ο «Άρτζι» παίρνει μια ομάδα με έναν πάρα πολύ καλό Ελληνικό κορμό, που έχει μπει σε ένα πολύ σωστό μονοπάτι και καλείται να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να διαλέξει τους σωστούς ξένους, να βάλει αρχές και κανόνες και να δώσει… απαντήσεις.

ΥΓ1: Η στελέχωση του ρόστερ θέλει υπομονή. Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει τα δίχτυα του, ξέρει τι χρειάζεται, αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί και να πάρει λάθος αποφάσεις.

ΥΓ2: Το να έχεις μπασκετικά επιχειρήματα και να λες αυτός μου κάνει και αυτός δεν μου κάνει είναι το υγιές. Το να βγαίνεις στα social media και να κράζει με ψευδώνυμα γιατί ο Πεδουλάκης δεν είναι μοντέλο του Αρμάνι, γιατί ο Πασκουάλ έβαφε τα μαλλιά του και γιατί ο Γιατράς είναι… ταβερνιάρης είναι… αλητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ