OPINIONS

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε δράση και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια ομάδα που δείχνει να μην επηρεάστηκε στο ελάχιστο από την αγωνιστική απραξία του τελευταίου μήνα.

Τελευταία φορά που είδαμε τον Παναθηναϊκό να λαμβάνει μέρος σε επίσημο αγώνα ήταν στις 4 Μαίου του 2019. Ήταν η αναμέτρηση στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», όταν και είχε επιβληθεί με άνεση του Χολαργού. Ακολούθησε η αναμέτρηση με την Κύμη, όπου ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που είχε γίνει στο σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου και τον είχε αναγκάσει να δηλώσει κώλυμα και να μην σφυρίξει το Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Και αφού ολοκληρώθηκε οι συσκέψεις επί συσκέψεων στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για να βρεθούν λύσεις, ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την απειλή του και αρνήθηκε να παραστεί στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την πρώτη φάση τωνplayoffsτηςBasketLeague.

Και αν στον Ολυμπιακό είχαν πάρει την απόφασή τους να μην κατέβουν και να υποστούν τις συνέπειες στον Παναθηναϊκό… δίψαγαν για δράση. Δίψαγαν για μπάσκετ, δίψαγαν για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Και με την πρώτη ευκαιρία το απέδειξαν . Και μάλιστα βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή τους.

Όσο καιρό εμείς οι… ειδήμονες κάναμε λόγο και ασχολιόμασταν στα γραπτά μας για το πόσο επηρεασμένος θα φανεί στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός από όλες αυτές τις ημέρες που δεν είχε παιχνίδια στα… πόδια του (και τα χέρια του) ο Πιτίνο πήγαινε κόντρα σε εμάς, πήγαινε κόντρα στην λογική και έλεγε ότι οι παίκτες του δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Δεν το έλεγε από… αλαζονεία, δεν το έλεγε από… ψώνιο, το έλεγε από.. γνώση. Γιατί πολύ απλά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήξερε τι δουλειά γινόταν στο ΟΑΚΑ , στις προπονήσεις της ομάδας, όλο αυτό τον καιρό.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΙΝΟ

Και μετά από τόσο καιρό που ακούγαμε τα λόγια του Πιτίνο, ήρθε η ώρα να δούμε και τα έργα των παικτών. Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από το Περιστέρι κάνοντας ότι ήθελε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Από το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι έμειναν… ενεργοί στο ματς μόνο μέχρι το πρώτο πεντάλεπτο όταν και μείωσαν σε 13-14 και από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό. Με τον Καλάθη να κάνει τα πάντα και τον Τόμας να είναι πιο… ώριμος από ποτέ οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα.

Ακόμα και όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πεδουλάκης έβγαλε ένα ακόμα άσσο από το μανίκι του (ρίχνοντας τον Βασιλόπουλο πάνω στον Καλάθη) ο Παναθηναϊκός είχε λύση. Και άκουγε στο όνομα Ματ Λοτζέσκι. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» τα… έσταξε από παντού, βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό σερί της τάξης του 15-0 που έκανε το Περιστέρι και επέστρεψε από το -23, ενώ παράλληλα έβαλε στοπ και στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ο οποίος είχε συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του Παναθηναϊκού. Και κάπου εκεί η τελετή έλαβε τέλος…

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΖΙ

Όμως δεν ήταν μόνο ο Ρικ Πιτίνο που επιβεβαιώθηκε. Ήταν και ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του Περιστερίου ουδέποτε ξεγελάστηκε από την νίκη της ομάδας του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ουδέποτε πίστεψε πως το (πλασματικό) πλεονέκτημα της έδρας θα έδινε… αέρα στους παίκτες του και θα τους έκανε φαβορί. Αντίθετα, την σειρά με τον Παναθηναϊκό την χαρακτήρισε… φροντιστήριο εν όψει του καλοκαιριού. Και είχε απόλυτο δίκιο.

ΥΓ1: Όσο και να τσαντίζεται ο Πεδουλάκης που ασχολούμαστε μαζί του, ο Καράμπελος έχει όλα τα φόντα, τις δυνατότητες και τα εχέγγυα να παίξει μεγάλο μπάσκετ. Και εδώ που είναι έχει και τους κατάλληλους ανθρώπους.

ΥΓ2: Η συγκέντρωση του Παναθηναϊκού φαίνεται και από τα ποσοστά του. 23/47 δίποντα, 11/21 τρίποντα 12/16 βολές. Εξαιρετικά…

ΥΓ3: Με το 2-0 στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο, πολύ δύσκολα να μην τελειώσει η σειρά την Δευτέρα το βράδυ!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ