OPINIONS

1-2 αντί για 3-0

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παίζει με τα... νεύρα των φίλων του και ο Γιάννης Κουβόπουλος ποδοσφαιροποιεί την ανάλυση του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο και τις συνέπειες της.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει η παροιμία... Και ποιοι είμαστε εμείς για να πούμε κάτι διαφορετικό. Για να το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι χιλιάδες χρόνια πριν και εμείς να συνεχίζουμε να το ασπαζόμαστε μάλλον κάτι περισσότερο ήξεραν. Και η αλήθεια είναι πως στον Παναθηναϊκό στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, με τη Βιλερμπάν στην Γαλλία και την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, η... σοφία έλειψε.

Μετά το κάζο της Γαλλίας όπου η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρέθηκε να προηγείται με 13 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ήρθε η ήττα καρμπόν από το σύνολο του Ετόρε Μεσίνα. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να μπουν με εντυπωσιακά δυναμικό τρόπο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, να "τρέξουν" 11-0 σερί και να πουν στους αντιπάλους τους πως "Εδώ είναι ΟΑΚΑ", αλλά στην τελευταία επίθεση τους υπενθύμισαν πως στον Παναθηναϊκό ακολουθούν με... πίστη τα ίδια λάθη. Ξανά και ξανά.

ΟΚ. Το προφανές είναι ότι η Αρμάνι Μιλάνο με το ποσοστό που είχε έξω από τα 6.75 μέτρα δεν θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι. Ένα ποσοστό εξωπραγματικό. Οι άνθρωποι "πυροβολούσαν" από το τρίποντο με ποσοστό που άγγιζε το 55% (14/26). Βαρέλι το έβλεπαν το καλάθι. Και σε συνδυασμό με το.. πενιχρό ποσοστό του Παναθηναϊκού που έφτανε μόλις το 15% (3/20) εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί οι Ιταλοί πήραν την νίκη. Βέβαια η αλήθεια είναι πως αυτός ήταν ο μοναδικός τομέας που η ομάδα του Μεσίνα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Σε γενικές γραμμές οι "πράσινοι" λειτούργησαν βάσει του πλάνου τους, αλλά στο τέλος πλήρωσαν την.... ξεροκεφαλιά τους, το μεγάλο τους πρόβλημα στα ριμπάουντ (τα τρία συνεχόμενα επιθετικά στο τέλος έγειραν την πλάστιγγα) αλλά και το ότι προς το παρόν η ομάδα δείχνει να μην έχει ξεκάθαρους ρόλους και πηγαίνει βάσει ενστίκτου.

Και για να τα λέμε όλα και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Παναθηναϊκός μόνος του έχει φέρει τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς καμία υπερβολή η ομάδα του "τριφυλλιού" αν ήταν λίγο πιο σοβαρή και λίγο πιο συγκεντρωμένη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο 3-0 και όχι στο 1-2 που είναι τώρα. Και να ετοιμαζόταν με άλλο... αέρα για τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ζενίτ και Χίμκι. Γιατί η αλήθεια είναι πως κανείς στην ομάδα του Παναθηναϊκού δεν θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να φτάσει το ρεκόρ των "πράσινων" στο 1-4. Κάτι βέβαια που δεν μοιάζει και πολύ απίθανο αν σκεφτεί κανείς την εικόνα που δείχνει η ομάδα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΖΙ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ολοφάνερο πως έχει αποφασίσει να ζήσει ή να πεθάνει με τον Καλάθη να έχει την μπαγκέτα στα χέρια του. Ειδικά στις τελευταίες φάσεις. Και καλά κάνει. Μιας και μλάμε για τον παίκτη που είναι πιο γρήγορος από τον καθένα με την μπάλα στην κατοχή του, πασάρει πιο καλά από τον καθένα, "διαβάζει" πιο καλά από τον καθένα. Αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι μας κρινόμαστε βάσει αποτελέσματος. Και ο Παναθηναϊκός σε Γαλλία και ΟΑΚΑ έχει 0-2 στις τελευταίες επιθέσεις των αγώνων. Η ευλογία του φετινού Παναθηναϊκού είναι ότι οι "πράσινοι" αυτή τη φορά έχουν πολλούς περισσότερους παίκτες να πάρουν πάνω τους την τελευταία προσπάθεια και να "καθαρίσουν" το παιχνίδι.

ΥΓ1: Ξέρω ότι θα "διαβαστεί" πολύ..περίεργα αλλά δεν γίνεται να μην μείνουμε και σε κάποια άλλα στοιχεία του παιχνιδιού. Η εμφάνιση των Ουάιλι και Μήτογλου είναι κάτι περισσότερο από... ενθαρρυντική. Οι δύο παίκτες του "τριφυλλιού" ήταν εξαιρετικοί και "κουβάλησαν" την ομάδα τους μαζί με τον Νικ. Και αν συνεχίσουν έτσι θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην πορεία της ομάδας.

ΥΓ2: Θα υπάρξουν πολλά "σκαμπανεβάσματα" κατά την διάρκεια της σεζόν. Το θέμα όμως είναι να καταφέρουν οι "πράσινοι" να βγάλουν στο παρκέ χημεία και ξεκάθαρους ρόλους... Όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να καλυφθούν οι ήττες από Βιλερμπάν και Αρμάνι Μιλάνο.

ΥΓ3: Τα επόμενα δύο εκτός έδρας ματς μπορεί να κρίνουν πολλά για την αλλαγή της ψυχολογίας και της νοοτροπίας της ομάδας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μίτσοφ στο Sport24.gr: "Όχι εγώ, αλλά ο... Μορασκίνι"
EuroLeague 2019/20: Η κατάταξη, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 78-79: Πάλι χαμένο σουτ από Καλάθη, πάλι ήττα
Έπεσε από την καρέκλα στη συνέντευξη Τύπου ο Μεσίνα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ