OPINIONS

Θαυμασμός και προβληματισμός

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τους 3.100 που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να απολαύσουν το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα και τους φίλους της ομάδας που έχασαν μια ευκαιρία να χαρούν μπάσκετ.

Η αλήθεια είναι πως η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ημίχρονο του πρώτου τελικού με τον Προμηθέα , αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από το γήπεδο ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού» επισκίασε την νίκη του Παναθηναϊκού επί των Πατρινών.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με την εικόνα που είχαν οι εξέδρες του ΟΑΚΑ, μιας και η εικόνα αυτή δεν συνάδει ούτε με την ημέρα (η συμπλήρωση του ενός έτους από την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου) ούτε και με την… περίσταση.

ΟΚ, μπορεί να μην έχουμε τελικούς με τον Ολυμπιακό , αλλά είναι τελικοί. Η ομάδα συνεχίζει και δίνει την «μάχη» της για την κατάκτηση μίας ακόμα κούπας. Ενός ακόμη τίτλου. Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν πως η «δίψα» του δεν τελειώνει ποτέ όταν έχει να κάνει με.. κούπες.

Όπως δεν τελειώνει ποτέ και ο έρωτάς του για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στους «πράσινους», απλά σε αυτήν την περίπτωση κάτι δεν πήγε καλά.

Οι 3.100 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είναι πολύ λίγοι για έναν τελικό. Κακά τα ψέματα. Την στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βγει μπροστά και για το γηπεδικό (μετά και τον Ερασιτέχνη) έχει ανάγκη να δει τον κόσμο να είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια. Το θέμα όλων είναι να έρθει η μέρα που ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτόφωτος. Να έρθει η μέρα που δεν έχει ανάγκη κανέναν να τον συντηρεί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει και ο κόσμος της ομάδας να βγει μπροστά. Το έχει κάνει και θα το ξανακάνει. Είναι σίγουρο αυτό. Η βραδιά ήταν μια παρένθεση. Και τίποτα περισσότερο.

Έχει γίνει πολύς λόγος για τις τιμές των εισιτηρίων. Εισιτήρια των 25 ευρώ. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι τα πιο φτηνά σε αγώνες τελικών. Την ίδια ώρα όμως ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει «σπάσει» ένα απίστευτο ρεκόρ έχοντας 10.000 διαρκείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έλειπε…

Πάντως είναι δεδομένο ότι την Παρασκευή το βράδυ το σκηνικό θα είναι διαφορετικό. Η ατμόσφαιρα θα είναι πιο «καυτή» (με την αθλητική έννοια) και σίγουρα θα μιλάμε για τελείως διαφορετικά πραγματα.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ, Ο ΝΙΚ ΚΑΙ Ο ΜΑΤ

Κάποιος θα πει ότι ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική. Όχι. Λάθος. Αντέχει και παραντέχει. Ο Προμηθέας δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός παρά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ήταν σίφουνας και απέδειξε στην πράξη της υπεροχή ποιότητας και ταλέντου. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Οι «πράσινοι» ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν το μυστικό. Αυτό ήθελε να δει ο Πιτίνο. Και το είδε και με το παραπάνω. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος το πιο σημαντικό είναι να βρεις τον τρόπο να κρατήσεις σε εγρήγορση τους παίκτες σου, όταν δεν παίζουν παιχνίδια και όταν καλούνται να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

Παράλληλα ο Πιτίνο έκανε αναφορά και στους Ματ Λοτζέσκι και Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού για μία ακόμα φορά εκανεdoubledouble, ενώ παράλληλα ο Λοτζέσκι έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι δείχνοντας πως όταν φτάνουν οι τελικοί ανεβάζει ρυθμούς κατακόρυφα.

Υ.Γ.1: Ο αγώνας της Τετάρτης θα είναι παντελώς διαφορετικός. Ο Προμηθέας μέσα στην Πάτρα είναι πολύ, πολύ καλύτερος, ενώ θα έχει αποκτήσει και την χαμένη του ενέργεια από την ημιτελική σειρά με την ΑΕΚ.

Υ.Γ.2: Απόλαυση οι συνεντεύξεις του Πιτίνο. Απόλαυση. Μέχρι και το πόσο τρώει ο Παπαγιάννης μάθαμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ