OPINIONS

The name is Fredette… Jimmer Fredette!

The name is Fredette… Jimmer Fredette!
(AP PHOTO/GERALD HERBERT)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζίμερ Φριντέτ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για έναν παίκτη που έχει άδεια να… σκοτώνει.

Και ξαφνικά ο πρόεδρος που δεν βάζει λεφτά, ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού που ζητάει λεφτά από τον κόσμο για να το παίξει… πρόεδρος, ο άνθρωπος που ετοιμάζει την αποχώρησή του από τα κοινά της ομάδας πραγματοποιεί μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών στην Euroleague.

Η μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ μπορεί να είναι κοινό μυστικό εδώ και μερικές ημέρες, αλλά σήμερα όλη η Ευρώπη συζητάει για την μεταγραφική «βόμβα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Παναθηναϊκού. Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» έκανε πράξη τα λόγια του και την επιθυμία του Αργύρη Πεδουλάκη για ενίσχυση του ρόστερ και έφερε πλάι στον Νικ Καλάθη ένα από τα κορυφαία ονόματα της άλλης άκρης του Ατλαντικού.

Η μεταγραφή Φριντέτ είναι η… απόλυτη μεταγραφή. Και αυτό γιατί συνδυάζει τόσο την ουσία όσο και τον εντυπωσιασμό. Είναι μια μεταγραφή που θυμίζει άλλες εποχές και ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αίγλη και το πρεστίζ της ομάδας. Όμως, το σημαντικότερο είναι η ουσία. Είναι το τι θα δώσει ο αθλητής Φριντέτ στον Παναθηναϊκό και φυσικά τι θα δώσει σε σχέση με την περσινή χρονιά. Για πάμε να δούμε…

Ο Φριντέτ είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στην θέση "1" αλλά και στην θέση "2". Είναι ο χαρακτηριστικός παίκτης του scoring guard με κύριο χαρακτηριστικό προσόν του το σουτ με την μπάλα στα χέρια έπειτα από πικ εντ ρολ καταστάσεις όσο και σε καταστάσεις ένας εναντίον εντός. Το ίδιο καλός σουτέρ και ως spot shooter είτε από off screen καταστάσεις. Είναι πολύ καλός δημιουργός από πικ εντ ρολ καταστάσεις πηγαίνοντας σε drive έχοντας επίσης την εκτέλεση με floater.

Στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Φριντέτ είναι ένας παίκτης ο οποίος «κουμπώνει» απόλυτα με τον Νικ Καλάθη (ο ένας μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες του άλλου) και οι δυο τους μπορούν να συνθέσουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα της Euroleague.

Όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση για να τα καταλάβουμε. Τα έχουμε δει και τα ξέρουμε. Το μεγάλο θέμα για πολλούς είναι η άμυνα του Φριντέτ. Το πώς θα μπορέσει ο Αμερικανός να «δέσει» με την αμυντική νοοτροπία της ομάδας και η θέληση που θα δείξει ο ίδιος. Γιατί η θέληση αυτή θα είναι που θα δείξει και το πόσο πολύ γουστάρει ο ίδιος ο Φριντέτ την πρόκληση που ονομάζεται Παναθηναϊκός. Την πρόκληση που ονομάζεται Ευρώπη. Η απόκτηση του Φριντέτ από τον Παναθηναϊκό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ομάδα του "τριφυλλιού". Ανεξαρτήτως του τι λένε και διαδίδουν κάποιοι, ο Αμερικανός δεν θα δημιουργήσει κανένα «πονοκέφαλο» στον Πεδουλάκη. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε… τέσσερα προβλήματα. Μόνο καταστροφή δεν είναι η απόκτηση ενός τέτοιου παικταρά.

ΥΓ: Το μεγαλύτερο παραμύθι απ όλα είναι το… αφήγημα του δεν τον θέλει ο προπονητής. "Ανεβάζει πυρετό και βγάζει σπυριά".

ΥΓ1: Και επειδή έχει γίνει και πολύ κουβέντα και για τα διαρκείας. Τον Φριντέτ δεν τον παίρνεις για να πουλήσεις διαρκείας. Αν έχεις αυτήν την άποψη γι αυτήν την μεταγραφή, μάλλον δεν έχεις ιδέα από μπάσκετ.

ΥΓ2: Την μεταγραφή του Φριντέτ δεν τη λες και μεταγραφή… Basketball Champions League…

AP Photo/Gerald Herbert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ