OPINIONS

Το... ρετιρέ του Παναθηναϊκού

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν πάρει μπροστά κι ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την αναβάθμιση ουσίας στο πράσινο ρόστερ.

Καλά, τώρα, για να τα λέμε όλα δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Ότι και αν γίνεται, ότι και αν λέγεται, ότι και αν γράφεται το περιμέναμε. Το ζούμε κάθε καλοκαίρι. Δεν είναι η πρώτη μας φορά. Η γκρίνια που επικρατεί για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού είναι κάτι σαν το… ρετιρέ. Όταν υπήρχε Mega.

Κάθε καλοκαίρι επανάληψη. Κάθε καλοκαίρι το ίδιο ραντεβού. Δαλιανίδης και Άγιος ο θεός. Είχαμε μάθε απ’ έξω πρόσωπα, ατάκες και καταστάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Πέρσι ακούγαμε για τους γέρους Λάσμε και Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι φέτος ακούμε γκρίνια και μίρλα γιατί παίρνει μικρούς, γιατί ρισκάρει. Βέβαια, ότι μας... συμφέρει, γιατί και τον Ράις (οι ίδιοι και οι ίδιοι) γέρο τον έβγαλαν. Έναν παίκτη 32 ετών. Υπομονή δεν γίνεται ούτε για τα μάτια του κόσμου. Να ολοκληρωθεί το ρόστερ και να το κρίνουμε μετά. Ούτε καν. Πάμε τώρα στα σοβαρά…

Ο... ΠΑΛΙΟΣ ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Ο Παναθηναϊκός σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ντεσόν Τόμας . Ο Αμερικανός του «τριφυλλιού» ουσιαστικά εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή σεζόν. Από τα μισά και έπειτα. Από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Ρικ Πιτίνο. Από τα μισά και έπειτα ήταν ένας εκ των πιο σταθερών και κομβικών παικτών μέχρι τέλους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο έμπειρος παίκτης τελείωσε την χρονιά έχοντας 10.5 πόντους και 3.8 ριμπάουντ στην Euroleague, με τους αριθμούς του στην Basket League να είναι ελαφρώς καλύτεροι (13.3 πόντους και 4.7 ριμπάουντ).

Παίκτης άκρως ουσιαστικός που μπορεί να προσαρμόζεται απέναντι σε ομάδες και αντιπάλους και δείχνει ότι μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο του Αργύρη Πεδουλάκη. Πολύ σημαντικό πως γνωρίζει πολύ καλά, πλέον, την ομάδα και δεν ξεκινάει από την αρχή, αλλά… συνεχίζει. Σημαντικό και για τον ίδιο, αλλά και για τους «πράσινους».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΟ

Μια ημέρα νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει με κάθε.. επισημότητα την απόκτηση του Ταϊρίς Ράις . Ο πολύπειρος Αμερικανός παίκτης ουσιαστικά… έπιασε ΟΑΚΑ για να πάρει την θέση του Λούκας Λεκαβίτσιους, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά την θέση «1». Ο Λιθουανός δεν μπόρεσε, σχεδόν, ποτέ να μπει στο κλίμα της ομάδας, παρά το γεγονός πως τόσο ο Τσάβι Πασκουάλ όσο και ο Ρικ Πιτίνο τον πίστεψαν και του έδωσαν αρκετές ευκαιρίες. Πλέον, ο Νικ Καλάθης έχει πίσω του έναν παίκτη που ξέρει απόλυτα την θέση, που έχει εικόνες και παραστάσεις από τοtopεπίπεδο, μπορεί να οργανώσει αλλά και να «εκτελέσει» με συνέπεια.

Παράλληλα ο Ράις είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει και δίπλα στον Καλάθη, ενώ έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά και προσόντα που απαιτούνται για να πάρει την μπάλα στα χέρια του όταν αυτή θα «καίει». Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε MVP του Basketball Champions League με τη φανέλα της Μπάμπεργκ έχοντας 16.4 πόντους, 4.4 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε 19 ματς. Στο παρελθόν είχε αναδειχθεί αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μακάμπι το 2014 όντας μάλιστα MVP του Final Four της Euroleague που διεξήχθη στο Μιλάνο.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Παναθηναϊκός ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται και που στοχεύει να «χτυπήσει». Το πλάνο στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη είναι πεντακάθαρο και πλέον οι «πράσινοι» έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε δύο… μέτωπα.

Το πρώτο είναι αυτό του Θανάση Αντετοκούνμπο. Η έκβαση της υπόθεσης του Έλληνα παίκτη θα κρίνει πολλά στο θέμα της μεταγραφής του «2-3», ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ρίχνουν το βάρος τους και σε έναν πρώην «ερυθρόλευκο». Τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ, μπορεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα κομμάτια της περιφέρειας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν παίκτη που έχει πάνω από 40% ποσοστό καριέρας στο τρίποντο. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν πολλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ