OPINIONS

H καλύτερη ήττα που μπορούσε να "κάτσει" στον ΠΑΟΚ

H καλύτερη ήττα που μπορούσε να "κάτσει" στον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος… εκτοξεύτηκε για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του Δικέφαλου από την Βίντι.

Ηταν –που ήταν – δύσκολο το ματς για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα,τώρα έγινε… παλούκι. Η ήττα του Δικέφαλου από τη Βίντι και μάλιστα με τον τρόπο που προέκυψε (μηδέν καθαρές ευκαιρίες, εύκολα γκολ, προβληματική συνοχή, ανύπαρκτες επιθετικές συνεργασίες, πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, χαλαρή προδιάθεση) ενεργοποιεί στο Δικέφαλο αντανακλαστικά τα οποία οι πράσινοι θα ήθελαν να βρίσκονται εν υπνώσει.

Ενεργοποιεί το «παιδιά, δεν είμαστε τόσο καλοί όσο φαίνεται από τα αποτελέσματα». Ενεργοποιεί το « υποτιμήσαμε τη Βίντι, δεν θα υποτιμήσουμε και τον Παναθηναϊκό που μπορεί να είναι ίδιου επιπέδου με τη Βίντι». Ενεργοποιεί το «δεν μας παίρνει για γκέλα και στο πρωτάθλημα, δεν θα χύσουμε την καρδάρα με το γάλα». Ενεργοποιεί περισσότερο απ’ όλους τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος προφανώς έχει μετρήσει λανθασμένα κάποιες παραμέτρους ως προς την ποιότητα στο «βάθος» της ομάδας του.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σε καλό φεγγάρι τον Πέλκα, ο οποίος μοιάζει κουρασμένος και δεν βγαίνει ποτέ. Μοιάζει (όπως και πέρυσι) σε μεγάλο βαθμό «εξαρτημένος» επιθετικά από τον Πρίγιοβιτς και αυτό δεν είναι καλό νέο. Ως τώρα δεν του έχουν «βγει» ο Χατσερίντι με τον Βέρνμπλουμ. Έχει πάρει λιγότερα απ΄ όσα θα έπρεπε από τον «τρελο-Ουάρντα», πάλι καλά που αντιλήφθηκε ο Λουτσέσκου τι εστί Μπίσεσβαρ. Οι μόνες θετικές ειδήσεις συγκριτικά με τον περυσινό καταπληκτικό του δεύτερο γύρο είναι η σχετική βελτίωση του διδύμου Κρέσπο – Βαρέλα, η ολοφάνερη βελτίωση του Λημνιού και ο Λέο Ζαμπά.

Το τελευταίο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ θύμισε τον περυσινό ήταν η ανατροπή – νίκη εναντίον του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. To μοναδικό! Νίκησε Αστέρα και Πανιώνιο στις λεπτομέρειες, την ΑΕΚ χωρίς να υπερέχει, τον Ολυμπιακό με αυτογκόλ λόγω Πασχαλάκη και αστοχίας του αντιπάλου, τον Άρη επειδή έπαιξε με μια ταλαντούχα, νέα, θαρραλέα, αλλά ποδοσφαιρικά «αφελή» και με τρομερά προβλήματα στο αμυντικό transition ομάδα που έχασε και πέναλτι…

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημά του αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή όπου απουσιάζει ο «κεντρικός υπολογιστής – τα-κάνω-όλα-και-συμφέρω» Μαουρίτσιο και ο Πέλκας έχει στερέψει από την επιπρόσθετη ενέργεια/εκρηκτικότητα/αντοχή που του έδινε τη δυνατότητα να είναι ταυτόχρονα «οκτάρι» - «δεκάρι» και δεύτερος επιθετικός.

Ήταν αφύσικη η εκκίνησή του εφέτος, ήταν άξια θαυμασμού! Μάρκαρε, πίεζε, έκανε κλεψίματα, έδινε ασίστ, πατούσε στην περιοχή, έδινε στηρίγματα για «1-2», έπαιζε έξοχα μεταξύ των γραμμών. Δείχνει κουρασμένος και αυτή η κόπωση είναι φυσιολογική. Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τους αρμόδιους. Και να έχει «προστατευτεί»: έχει και Μπίσεσβαρ και Ουάρντα και Καντουρί ο ΠΑΟΚ…

«ΤΣΙΤΩΝΕΤΑΙ» ΟΛΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Παρ’όλα αυτά, η ήττα του από την Βίντι δεν του χαλάει τη ζωή. Ήταν η καλύτερη ήττα που θα μπορούσε να του προκύψει! Δεν χάνει τίποτα απολύτως και ταυτόχρονα «τσιτώνεται» όλος ο οργανισμός ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα. Τσιτώνεται ο κόουτς, πιέζονται οι παίκτες, δίνεται ένα σήμα συναγερμού στους διοικούντες.

Θα είναι απίθανο βάσει αυτών των δεδομένων να φύγει αήττητος ο Παναθηναϊκός από την Τούμπα. Ο Λουτσέσκου άφησε εκτός Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, αλλά ακόμη κι έτσι, ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο «φρέσκος»! Έχουν και οι πράσινοι δυο – τρία σημεία στα οποία μπορούν να ποντάρουν για να λαβώσουν για πρώτη φορά τον Δικέφαλο στο εφετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι καίρια και σημαντικά, για το ματς σε μια έδρα όπου έχουν «εισπράξει» μπόλικα γκολ τα τελευταία χρόνια. Θα τα αναλύσουμε μέχρι τη Δευτέρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ