OPINIONS

Η υποχρέωση του Αλαφούζου στον "ανώνυμο" οπαδό του Παναθηναϊκού

Η υποχρέωση του Αλαφούζου στον "ανώνυμο" οπαδό του Παναθηναϊκού
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα αποχωρήσει με τους δικούς του όρους από τον Παναθηναϊκό, ενώ υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα για το deal με τον Πιεμπονγκσάντ. Ο ανώνυμος οπαδός βρίσκεται στο σκοτάδι. Ο Γιάννης Σερέτης σχολιάζει την κατάσταση στο "τριφύλλι".

Έφτασε λοιπόν και η ώρα της πληρωμής της πρώτης δόσης των παικτών του Παναθηναϊκού για την τρέχουσα σεζόν. Σταδιακά θα γίνει αυτή η πληρωμή, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Το μπάτζετ είναι σαφέστατα χαμηλότερο από το περυσινό, η «χασούρα» συγκριτικά με πέρυσι από τα ελάχιστα εισιτήρια διαρκείας (λιγότερα από 3.000) καλύφθηκε από τα τηλεοπτικά έσοδα μετά το συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η κανονικότητα στη λειτουργία της ΠΑΕ έχει επανέλθει. Αν και το επίπεδο σε πάρα πολλούς τομείς (κυρίως σε έμψυχο δυναμικό και σε στελεχιακό προσωπικό) δεν παραπέμπει σε Παναθηναϊκό, αλλά σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης πλέον…

Τουλάχιστον οι εργαζόμενοι πληρώνονται. Και οι υπάλληλοι και τα προπονητικά τιμ και όλοι. Είναι κι αυτό ένα βήμα προόδου αν σκεφτεί κάποιος το σημείο ντροπής και κατάντιας, στο οποίο είχε φτάσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέρυσι. Μια χρεοκοπημένη κατ΄ουσία ΠΑΕ ήταν, της οποίας ο μεγαλομέτοχος είχε διακόψει τη χρηματοδότηση για μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση της «αποχώρησής» του, τη βραδιά της 21ης Σεπτεμβρίου 2017. Μια ΠΑΕ η οποία ζει ακόμη με τα χρήματα του Γιάννη Αλαφούζου και όχι του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ή κάποιου άλλου.

ΑΥΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ - ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Ο Αλαφούζος την έφερε στο έσχατο σημείο (του υποβιβασμού αν δεν άλλαζε ο σχετικός κανονισμός - μην το ξεχνάμε αυτό…) ο Αλαφούζος έχει βάλει 20 εκατ. ευρώ τους τελευταίους μήνες για τα χρέη και την «κανονική» ζωή αυτού του οργανισμού που προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το περυσινό σοκ σε όλα τα πεδία, να σταθεί στα πόδια του και να… περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη, καθώς θεωρείται δεδομένη η βούληση του «Μr. SKAI” κάποια στιγμή να αποχωρήσει.

ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ

Δεν θα αποχωρήσει, όμως, με τους όρους που θα θελήσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος. Θα αποχωρήσει με τους δικούς του όρους. Αποδείχθηκε αυτό και στην περίπτωση του Ταϊλανδού επιχειρηματία, ο οποίος έχει αρχίσει - είναι η αλήθεια - εδώ και πολλούς μήνες πια όχι μόνο να χάνει την όποια «αξιοπιστία» του ως υποψήφιος διάδοχος του Αλαφούζου, αλλά και να «κουράζει/βασανίζει» το πράσινο κοινό.

Αν ήθελε ο Αλαφούζος, θα είχε δώσει ήδη την ΠΑΕ στον Πιεμπονγκσάντ ή όχι; Γιατί να κάνει deal (σύμφωνα με την ανακοίνωσή του) για να παραχωρήσει το 50% και όχι το 100% των μετοχών του στον Ταϊλανδό, όπως είχε κάνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προς εκείνον το 2012 με ταυτόχρονη όμως ανάληψη των (τεράστιων) υποχρεώσεων της ΠΑΕ; Γιατί ο Πιεμπονγκσάντ ο οποίος (θεωρητικά…) θέλει να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Επτά μήνες (θεωρητικά…) ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ, δεν είχαν… χρόνο τα στελέχη του να φτιάξουν τον φάκελο με τα απαραίτητα προς έγκριση στοιχεία για μετοχική συμμετοχή σε ελληνική ΠΑΕ; Πολύ περισσότερο, δε, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Αλαφούζο;

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ» DEAL

Ποια και πόσα από τα χρέη προς τράπεζες και τρίτους έχει αναλάβει (αν έχει αναλάβει) ο Ταϊλανδός; Μήπως συνεχίζει να τα πληρώνει και θα συνεχίζει να τα πληρώνει μόνος του ο μεγαλομέτοχος; Και αλήθεια τι είδους συμφωνία 100 σελίδων (όπως ακούστηκε/γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε) είναι αυτή, μετά από την οποία ο εις εκ των συμβαλλομένων παραμένει εξαφανισμένος από προσώπου παναθηναϊκής γης; Αυτά είναι μόνο το… 1/100 των ερωτημάτων και των αποριών που απολύτως έχει κάθε φίλος του Παναθηναϊκού.

«TZAK ΠΟΤ» Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το «τζακ ποτ» με την καλή πορεία της ομάδας έστρεψε το ενδιαφέρον των media και του κοινού προς τους παίκτες, τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή: προς το ποδόσφαιρο. Και άφησαν όλοι στην άκρη το άλλο, το σημαντικότερο θέμα για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ακούγεται ότι την Παρασκευή θα έρθει στην Αθήνα ο Αβραάμ Γκραντ και πάλι, για να δει το Σάββατο το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και να συζητήσει από κοντά με τα στελέχη της ομάδας. Ανεξάρτητα απ΄αυτό όμως, ανεξάρτητα από το αν ο Πιεμπονγκσάντ, οι στενοί αφανείς συνεργάτες του και οι οικονομικοί/νομικοί σύμβουλοί του θέλουν να παραμένουν πίσω από τις κουρτίνες, έχει φτάσει πια η ώρα ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος να δώσει κάποιες εξηγήσεις προς τον ανώνυμο φίλο της ομάδας.

Οι συγκεχυμένες φήμες και πληροφορίες για τα… «πρώτα» λεφτά του Παϊρότζ Πιεμπονγσκάντ δεν πείθουν πολλούς. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν 100% ότι ο Ταϊλανδός (και ενώ τρέχει η «φωτογραφική» για τον ίδιο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) έχει βάλει το… υπέρογκο ποσό του ενός εκατ. ευρώ (δηλαδή όσα περίπου βάζει χωρίς να το διαφημίζει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita κάθε χρόνο στο Τριφύλλι…) για τον Παναθηναϊκό. Και αλήθεια τι σόι deal είναι αυτό στο οποίο – όπως λέγεται από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου – «μπαίνουν τα λεφτά του Πιεμπονγσκάντ μέσω του λογαριασμού του Αλαφούζου;». Τι είδους «θολά», για τους περισσότερους ακαταλαβίστικα και για ορισμένους «ύποπτα», είναι αυτά;

Ο φίλος του Παναθηναϊκού δικαιούται κάποιες εξηγήσεις. Όχι από τον Πιεμπονγκσάντ πλέον. Από τον Γιάννη Αλαφούζο. Όχι για εκείνους που ο ίδιος θεωρεί «μπαχαλάκηδες». Ούτε για εκείνους που μετρούν και θυμούνται μόνο τα πάμπολλα και σοβαρότατα λάθη του, ξεχνώντας τα +50 εκατομμύρια ευρώ που έχει βάλει για τον σύλλογο σε πολύ δύσκολες συνθήκες (2012) και αργότερα μέχρι σήμερα, πληρώνοντας οφειλές άλλων και δικές του. Αλλά για τον ανώνυμο φίλο του Παναθηναϊκού.

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Για τον οπαδό του στην επαρχία, στα νησιά, στη Στερεά, Δυτική και Βόρειο Ελλάδα, γι’ αυτόν που πληρώνει το ακριβό ή φτηνότερο εισιτήριο διαρκείας χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο γήπεδο, για τον φίλο του Τριφυλλιού που έρχεται από τη Φθιώτιδα, την Πελοπόννησο, τη Φωκίδα, τη Θεσσαλία όποτε μπορεί στην Αθήνα για να τον δει από κοντά.

Αξίζει αξιόπιστη ενημέρωση για το τι στο καλό συμβαίνει με αυτή την υπόθεση εδώ και έξι μήνες. Γιατί στην πραγματικότητα, ό,τι κι αν πει/γράψει ο κάθε δημοσιογράφος, όσο κι αν στην «επιφάνεια» και στα μάτια πολλών φαίνεται ότι όσο περνούν οι μέρες το τοπίο ξεκαθαρίζει, αυτό θολώνει περισσότερο. Κι αν ο Αλαφούζος έχει παντός είδους «δεσμεύσεις» από τον επίδοξο αγοραστή ή από άλλες πλευρές, είναι δική του υποχρέωση να το «πάρει πάνω του», να τις πείσει για το αντίθετο και να μιλήσει καθαρά. Όχι με ανακοινώσεις, των οποίων το περιεχόμενο έχει ήδη διαψευστεί από τα γεγονότα ουκ ολίγες φορές από τον Μάιο και έπειτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ