OPINIONS

Παναθηναϊκός: Πνιγμένος και αβοήθητος

Παναθηναϊκός: Πνιγμένος και αβοήθητος

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την «γύμνια» του Παναθηναϊκού χωρίς Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη, τη βοήθεια που δεν δίνουν οι πιο έμπειροι παίκτες και τα δύο πέναλτι που «έπνιξε» ο ρέφερι Παπαδόπουλος.

Απόψε δεν υπήρχε κακοτυχία για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες ο Βέργος, ο Καμπετσής, ο Χατζηγιοβάνης και ο Μακέντα. Ούτε ο (κάκιστος) αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ ευθυνόταν, ούτε ο αντίπαλος που κλείστηκε στο καβούκι του.

Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το ματς με δύο τελικές προσπάθειες (ένα σουτ του τούρμπο Μιλοσάβλιεβιτς στα… χαμένα και τη γκολάρα του Ντέλετιτς). Με 0 κόρνερ, με 22% κατοχή μπάλας. Ο Διούδης ολοκλήρωσε τα 97 λεπτά του αγώνα με 0 αποκρούσεις. Έπιανε τη μπάλα μόνο στις γιόμες της φιλοξενούμενης, η οποία τακτικά έκανε σούπερ εμφάνιση μετά την αποβολή τουΓκοΐκοβιτς στο 2’. Δεν χρειάστηκε, βεβαίως, η ΑΕΛ να κάνει και πολλά: αρκούσε να εκμεταλλευτεί μια στατική φάση ή μια αντεπίθεση.

ΣΕΡΙ ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Στατικές φάσεις, όμως, δεν κέρδιζε. Και αντεπιθέσεις δεν μπορούσε να χτίσει (εξαιρετικό ντεμπούτο και του Παντελάκη πάνω στον αξιόλογο και δυνατό Νούνιτς). Άρα πώς θα μπορούσε να ισοφαρίσει; Από κάποια γκάφα. Έγινε η γκάφα από τον Μαυρομάτη για πολλοστή φορά εφέτος (να δούμε πόσο θα «ανεχθεί» ο Δώνης τα σφάλματα του πιτσιρικά που κοστίζουν ακριβά πια), την πήρε ο παικταράς Ντέλετιτς που αξίζει μια θέση στο ρόστερ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ο Διούδης άργησε να πέσει, 1-1. Και μετά;

Μετά… σχεδόν τίποτα αξιόλογο ποδοσφαιρικά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε δημιουργικά «γυμνός» στο β΄ μέρος χωρίς τους Χατζηγιοβάνη (εκτός 18άδας), Μπουζούκη (αλλαγή στο 46’), Εμμανουηλίδη (ο μοναδικός επικίνδυνος, αντικαταστάθηκε στο 75’). Μπήκε ο Άλτμαν, μπήκε και ο Μουνιέ για να περάσει κάποια ασίστ, να παίξει κάποιο «1-2», να σπάσει το τείχος με την εμπειρία και τη φαντασία του, αλλά τίποτα! Έφτασε το ματς στο 93’ για να φανεί ο Κρίστινσον, αποκρούoντας το σουτ του Κουρμπέλη.

ΜΟΝΟ Ο ΙΝΣΟΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ

Κι αν υπάρχει κάτι στο ταμείο για το οποίο καλείται να προβληματιστεί ο κόουτς Δώνης είναι γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μισή ευκαιρία με συνδυασμό σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να ξοδέψει νωχελικά, στηριζόμενος μόνο στους Ινσούα – Εμμανουηλίδη, το α’ μέρος, μετά το 1-0 του Μακέντα από την άσπρη βούλα.

Και επιπρόσθετα να αναλογιστεί αν και κατά πόσο πλέον η ομάδα του στηρίζεται βασικά στους μικρούς και όχι στους πιο έμπειρους!Έλειπαν ο Μπουζούκης με τον Χατζηγιοβάνη και τι έκαναν οι μεγαλύτεροι; Πού ήταν και τι έκαναν απόψε οι Μακέντα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μουνιέ, Αλτμαν (εξαίρεση ο καλύτερος, ο πιο σταθερός ξένος και από τους «πρεσβύτερους» της ομάδας, Εμμανουέλ Ινσούα). Αν δεν τραβήξουν το κάρο οι μεγαλύτεροι τώρα που έχει κολλήσει στη λάσπη με πολλά και διάφορα εδώ και ένα μήνα, το κάρο θα παραμείνει κολλημένο και θα πάρει και την κατηφόρα!

ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΔΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡ

Το ίδιο θα συμβεί αν ο κόουτς συνεχίσει να είναι «ντεφορμέ»! Μόλις πριν από δέκα ημέρες είχε γυρίσει την εικόνα, τη ροή και το σκορ του αγώνα με την Ξάνθη υπό παρόμοιες συνθήκες, παίζοντας στο β΄ημίχρονο με 4-4-2 και Μακέντα – Βέργο: δύο γκολ, άλλες τρεις ευκαιρίες, κάθετες πάσες, σουτ, πλαγιοκοπήσεις, τα πάντα πριν από το πέναλτι – γκάφα του Μαυρομάτη (πάλι) στο 97’. Σήμερα… ξέχασε τον Βέργο στον πάγκο, είχε εκτός 18άδας τον Καμπετσή και παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 2’ τελείωσε το ματς χωρίς δεύτερο φορ! Παρότι έβλεπε ότι κάθετα δεν μπορούσε να διασπάσει το τείχος της ΑΕΛ και ότι οι σέντρες εξοστρακίζονταν στον ογκόλιθο – διαλύτη Ζίζιτς που κατανίκησε τον Μακέντα εξαιρουμένης μιας στιγμής.

AYTHTHΦΟΡΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗ… ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΤΗΣ

Του πέναλτι στο 87’, που είναι πασιφανές και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι τόσο εμφανές όσο το πέναλτι που σωστά έδωσε στα 38’’ ο Παπαδόπουλος, τόσο καθαρό όπως και το τράβηγμα της φανέλας του Κουρμπέλη από τον Καρανίκα στο 49’. Στα τρία πέναλτι, τα δύο δώρο! Ναι, σήμερα έβαλε τη σφυρίχτρα της και η διαιτησία για να χάσει δύο βαθμούς ο Παναθηναϊκός, εν αντιθέσει με ό,τι είχε συμβεί στα παιχνίδια με τη Λαμία και στο ματς με την Ξάνθη, όταν δικαίως είχε καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών υπέρ του Κάστρο στο 97’. «Κακό ποδόσφαιρο» όπως είπε ο Δώνης, κακή και η διαιτησία.

Άλλη μια πεταμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όχι μόνο δεν γιατρεύει τις πληγές του (αποτελέσματαχρειάζεται πλέον, όχι… μπαλάρα), αλλά δεν εκμεταλλεύεται και τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του που του έρχονται κατά παραγγελία: πάλι ήττα ο Ατρόμητος, ήττα και ο Άρης, ισοπαλία στο Παναιτωλικός – Ξάνθη. Αλλά τι να το κάνεις όταν εσύ συνεχίζεις να «αυτοκτονείς»;

Υ.Γ. Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίστινσον και ο βιρτουόζος Ντέλετιτς αξίζουν να παίζουν σε καλύτερη ομάδα και καθόλου δεν αποκλείεται να πωληθούν μελλοντικά από την ΑΕΛ, η οποία είχε μόνο έναν Έλληνα στην ενδεκάδα της, τον κάπτεν Καρανίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ