OPINIONS

Απολαμβάνει τα παιδιά του

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του εντός κι εκτός παρκέ κατακτώντας το 1ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και μπαίνει με καλό βαθμό στις επίσημες αναμετρήσεις.

Έντονες αναμνήσεις, συγκίνηση κι ένα αισιόδοξο μήνυμα για όσα θα έρθουν τη φετινή σεζόν είναι το αποτέλεσμα του πρώτου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον εντός κι εκτός παρκέ , ώστε να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του ιστορικού του ηγέτη.

Με τον κόσμο να φωνάζει συνεχώς για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να δίνουν τα πάντα, προκειμένου να κατακτήσουν το τουρνουά και να δείξουν πώς κάτι καλό γίνεται. Βουτιές για κάθε μπάλα και πραγματική μάχη σε κάθε διεκδίκηση δε βλέπεις εύκολα σε φιλικές αναμετρήσεις, ωστόσο δε μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν γυρίσει το διακόπτη και ήθελαν να πάση θυσία να βγουν πρώτοι για τον άνθρωπο που απογείωσε την ομάδα. Ο Νικ Καλάθης ως αρχηγός σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν κι ο Παναθηναϊκός βάζει πλώρη για να διεκδικήσει τους στόχους του έχοντας την υποχρέωση να τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου που από ψηλά απολαμβάνει το δημιούργημα του…

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ

Σαφώς και για τον Παναθηναϊκό δε θα μπορούσαν να είναι δύο απλά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, ωστόσο όσα είδαμε από την ομάδα του «τριφυλλιού» απέναντι σε Χίμκι και Φενέρμπαχτσε δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχουν ζητήματα τα οποία θέλουν βελτίωση αλλά σε γενικές γραμμές παρουσίασαν μία πολύ καλή εικόνα. Με πολλές λύσεις και διάφορα σχήματα τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να δώσουν λύσεις, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια οι παίκτες να έχουν εξαιρετικές στιγμές. Και συνολικά η ομάδα πολύ καλό βαθμό πριν από τις επίσημες αναμετρήσεις.

Η αρχή που έγινε με τη Χίμκι είχε συνέχεια με τους Τούρκους, με τους παίκτες του Πασκουάλ να ρίχνουν το βάρος στο καλό διάβασμα επιθετικά. Οι γηπεδούχοι επέμειναν χτυπώντας ταmissmatchακόμα και με τους περιφερειακούς, κάτι για το οποίο μας έδωσαν μια γεύση από την πρώτη ημέρα του τουρνουά, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ωστόσο είχε και συνέχεια σε συνδυασμό και την ενέργεια που έβγαζαν στο παρκέ.

Απολαμβάνει τα παιδιά του

Οι 26 ασίστ με τα μόλις 9 λάθη είναι μία καλή αναλογία, ώστε να καταλάβουμε πώς ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πάνω στο παρκέ, όμως τα 14 επιθετικά ριμπάουντ δείχνουν την επιθυμία που είχαν οι παίκτες του Πασκουάλ να φτάσουν στην επικράτηση. Ακόμα και όταν ο Καλάθης -που μέτρησε 11 ασίστ- φορτώθηκε με φάουλ βγήκε μπροστά το Νίκος Παππάς ο οποίος μαζί με τον Ματ Λοτζέσκι ήταν σε εξαιρετικό βράδυ. Το ευχάριστο της υπόθεσης για τον Καταλανό τεχνικό είναι το γεγονός πώς οι περισσότεροι παίκτες κάνουν βήματα προόδου.

Το δείγμα από το τουρνουά που ολοκληρώθηκε είναι θετικό, ωστόσο δεν χρειάζεται βιασύνη για συμπεράσματα και πίεση. Η φετινή προσπάθεια είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή των τελευταίων ετών και για την ώρα η σκέψη έχει ενδιαφέρον καθώς οι «πράσινοι» έχουν παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά σχήματα και να προσφέρουν αρκετά με περισσότερες επιθετικές επιλογές «χτίζοντας» παράλληλα τον ελληνικό τους κορμό.

Όταν θα μπούμε στις συνεχόμενες αναμετρήσεις σε Ελλάδα καιEuroLeague, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς μπορεί ν’ ανταποκριθεί το σύνολο, ειδικά σε ματς υψηλών απαιτήσεων. Το «Παύλος Γιαννακόπουλος» πάντως, ήταν ότι καλύτερο για να ζεσταθούμε…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ