OPINIONS

Aσίστ στον Μπερτομέου!

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.
(EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. (EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Sport24 Radio 103.3 και το μέλλον του Παναθηναϊκού στην EuroLeague καθώς η... μπάλα βρίσκεται πλέον στον Τζόρντι Μπερτομέου.

Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Sport24 Radio 103.3 και στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τον Γιάννη Σερέτη και τον Ευάγγελο Μίχο.

Η αλήθεια είναι πως πέναλτι μπορεί να μην είχαμε, αλλά ανατροπές υπήρξαν στη διάρκεια της κουβέντας και συγκεκριμένα για θέματα που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην κορυφή της επικαιρότητας. Έχει αξία πάντως, να σταθούμε στο κομμάτι που αφορά στο μέλλον του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague.

Σ' ένα θέμα όπου ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ ήταν πιο ξεκάθαρος από ποτέ, βάζοντας σε τάξη όσα είχαμε γράψει στο παρελθόν. Δηλαδή, πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για την επόμενη μέρα του "τριφυλλιού" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όλα θα εξαρτηθούν από την στάση της EuroLeague σε σημαντικά θέματα. Και φυσικά να γίνουν κάποιες κινήσεις ιδιαίτερης σημασίας για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, τις οποίες θ' αναλύσουμε παρακάτω.

Το σημαντικό βήμα για να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, έγινε μετά την επικοινωνία που είχαν προηγούμενες ημέρες. Μετά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ στον "αέρα" του Sport24 Radio 103.3, γίνεται πλέον αντιληπτό ότι από την πλευρά του υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση και πλέον δίνει την ασίστ στον Τζόρντι Μπερτομέου, ώστε να κάνει την επόμενη κίνηση.

ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Για να μην μπερδευόμαστε και κάνουμε βιαστικές σκέψεις που είναι και το πιο εύκολο. Τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν αναιρούν όσα... στραβά έχει η EuroLeague και για τα οποία έχουν ενστάσεις οι "πράσινοι", όπως τα θέματα που αφορούν τα οικονομικά (την οικονομική διαφάνεια και τα έσοδα) και την αντιμετώπιση που είχαν σε αρκετές περιπτώσεις.

Πάνω όμως, από τα χρήματα που έχουν επενδυθεί τα οποία είναι πάρα πολλά και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν επιστρέφονται, είναι το ηθικό ζήτημα όπως και αυτό του σεβασμού.

Αυτό φρόντισαν να το κάνουν κατανοητό τόσο ο Παύλος Γιαννακόπουλος όσο και ο αδελφός του Θανάσης στην πρόσφατη επίσημη δήλωσή τους .

ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, κινείται τις τελευταίες ημέρες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και όπως υπογράμμισε περιμένει από την πλευρά της EuroLeague να πάρει πίσω τις ποινές, κάτι το οποίο θα φανεί στην πορεία αφού οι "πράσινοι" έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, τη στιγμή που έχει γνωστοποιηθεί πως κινείται διαδικασία για νέα τιμωρία.

Το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την κόντρα είχαν μία επαφή την προηγούμενη εβδομάδα μάς βάζει σε έναν δρόμο. Αν θα συνεχίσει να είναι κοινός για τον Παναθηναϊκό και την διοργανώτρια αρχή θα φανεί μετά το Final Four στο Βελιγράδι. Εκεί όπου έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με παράγοντες άλλων ομάδων. Μετά τα τέσσερα παιχνίδια στη σερβική πρωτεύουσα, ολοκληρώνεται η σεζόν για την EuroLeague, πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχει όλος ο χρόνος, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για να πέσουν οι τόνοι για να βρεθεί λύση.

Μέχρι τότε μπορούμε να κρατήσουμε την πρόθεση που φαίνεται να υπάρχει, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αλλά πάντα θα υπάρχει το ερωτηματικό μέχρι οι δύο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Βέβαια, επειδή σε τέτοιες συνεντεύξεις ο καθένας αναδεικνύει αυτό το οποίο θέλει κυρίως στα social media, είναι καλό να σταθούμε σε όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφορικά με τον τρόπο που θέλησε να προστατέψει την οικογένεια του, τα λάθη του αλλά και το γεγονός πως δεν παραγνωρίζει το κόστος μιας δύσκολης απόφασης για να φύγει ο Παναθηναϊκός. Mε τα τωρινά δεδομένα με προορισμό προς την FΙΒΑ. Ωστόσο, αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν αποκατασταθεί η ασέβεια μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της EuroLeague .

Υπομονή μέχρι να περάσει το Final Four...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ