OPINIONS

General Rick!

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού και τις βραδιές που δεν χρειάζεται μόνο τακτική, αλλά έμπνευση και εμπιστοσύνη στο ποιοτικό υλικό.

Η πιο εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού στην EuroLeague ήρθε στο πρώτο ματς του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο των πράσινων. Ο έμπειρος τεχνικός ένιωθε σαν το σπίτι του και οι παίκτες σα να ήταν μαζί του από την προετοιμασία.

Αυτό το οποίο έμενε ήταν το τριφύλλι να δείξει την ποιότητα του απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Σαφώς και όταν μπαίνει νέος προπονητής στην εξίσωση οι παίκτες θέλουν ν' αποδείξουν, ωστόσο για να φτάσουμε σε μία τέτοια βραδιά όπως στο ματς με τη Μπασκόνια χρειάζονται πολλά πράγματα. Μα πάνω απ' όλα τον άνθρωπο που πέρα από την εμπιστοσύνη, θα εμπνεύσει και τους παίκτες του.

Η βιασύνη στο ξεκίνημα και το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, ξεπεράστηκε με μεθοδικότητα, ενέργεια και όμορφες συνεργασίες. Ο Φρεντέτ έκανε την καλύτερη εμφάνιση στη EuroLeague, ο Γουέσλι Τζόνσον ήταν κλειδί στην αναμέτρηση και ο Νικ Καλάθης δεν χρειάστηκε να μείνει 40 λεπτά στο παρκέ. Από ένα σημείο κι έπειτα, όλοι η ομάδα κινούνταν στο ρυθμό που έδινε ο "Στρατηγός Ρικ"!

Το αποτέλεσμα ήταν η επιστροφή του Πιτίνο να συνδυαστεί με εντυπωσιακή εμφάνιση. Τους παίκτες του να νιώσουν άνετα και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει το νικηφόρο σερί που τον κρατάει για τα καλά μέσα στην οκτάδα.

ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ

Με μόλις δύο προπονήσεις που έκανε με τον Παναθηναϊκό ο Πιτίνο, δεν θα μπορούσε ν' αλλάξει πολλά πράγματα. Τα πρώτα plays έκαναν την εμφάνισή τους, ωστόσο οι περισσότερες αλλαγές είχαν να κάνουν με το κομμάτι της άμυνας. Από το ξεκίνημα του αγώνα φαινόταν πως στο πικ εν ρολ οι πράσινοι έφερναν πιο ψηλά τον σέντερ για να καλύπτει τον Φρεντέτ.

Με πολυφωνία στην επίθεση και όλους τους παίκτες συγκεντρωμένους οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να βάλουν τις βάσεις για την επικράτηση. Από το πρώτο μέρος φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός είχε περάσει στην εποχή Πιτίνο. Ο τεχνικός του τριφυλλιού περιόρισε τις αλλαγές στην άμυνα κι επέλεξε άλλους τρόπους, ώστε να σταματήσει τους Βάσκους.

Οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ίαν Βουγιούκας έβγαιναν πιο ψηλά στις συνεργασίας πικ εντ ρολ της Μπασκόνια ενώ και ο Γουάλι ήταν πιο επιθετικός με σκοπό να σταματήσει η ντρίμπλα από τον αντίπαλο ποιντ γκαρντ. Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε πολλά πράγματα απλά να απελευθερωθούν οι παίκτες από τον Ρικ Πιτίνο και να τ' ακούσουν για τα καλά όταν έδωσε το δικαίωμα για δύο συνεχόμενα τρίποντα από τη Μπασκόνια. Μάλιστα πήραμε και μία πρώτη γεύση από το δίδυμο Φρεντέτ-Ράις στην ίδια πεντάδα. Στο πρώτο μέρος δεν το διατήρησε για πολύ ώρα αλλά στην επανάληψη το επέλεξε ξανά. Το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν σκληροί κι έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Σενγκέλια...

Ο ΦΡΕΝΤΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Πολλοί θα είχατε αναρωτηθεί έως τώρα γιατί ο Τζίμερ Φρεντέτ δεν αποδίδει μέχρι τώρα σύμφωνα με τις απαιτήσεις που υπήρχαν από τον Αμερικανό γκαρντ. Η απάντηση ήρθε στο πρώτο ματς υπό την καθοδήγηση του Ρικ Πιτίνο.

Πέρα από το επιθετικό κομμάτι που είναι γνωστή η ποιότητα του, πάλευε στην άμυνα, προσπαθούσε να σπάσει τα σκριν και να μην είναι ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα. Από κοντά και ο Γουέσλεϊ Τζόνσον και γενικά η ομάδα του τριφυλλιού έδειχνε πιο άνετη. Η διαφορά δεν άργησε ν' ανοίξει και ο Πιτίνο δε δίστασε να κάνει πράξη αυτό που είχε επιλέξει στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Δηλαδή τη χρησιμοποίηση του Φρεντέτ μαζί με τον Ράις και αυτή τη φορά για περισσότερη ώρα. Μάλιστα, καλά διαβάσατε και το αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να μετατρέψει σε πάρτι το ματς με τη Μπασκόνια. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο πήραμε ένα καλό δείγμα από τη νέα εποχή...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ