OPINIONS

Η ευθύνη στους παίκτες

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το σοκ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, τη σειρά των παικτών να αποδείξουν στο παρκέ και το πλάνο που σκεφτόταν καιρό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η Πέμπτη (21/12) που πέρασε ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αλλά έμοιαζε και ως φυσική συνέπεια με την εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα μέχρι σήμερα από το ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ για να ξυπνήσει όσο είναι νωρίς και να σώσει ότι σώζεται από την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, κάτι που οδήγησε στην απόλυση του Τσάβι Πασκουάλ .

Ίσως ν’ άργησαν οι εξελίξεις αλλά σημασία έχει πώς το «τριφύλλι» έδειξε ότι έχει σφυγμό, ώστε να κοιτάξει μπροστά με μεγαλύτερη αισιοδοξία και όχι να συνεχιστεί αυτή η εικόνα ντροπής που βέβαια δεν έχει μοναδικό υπεύθυνο τον Τσάβι Πασκουάλ. Θα ήταν και άδικο να τα φορτωθεί όλα επειδή δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Πριν πάμε στην επόμενη μέρα ας κοιτάξουμε λίγο πώς φτάσαμε ως εδώ, δηλαδή ν’ αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, μετά από δυόμιση χρόνια.

Μακριά από μηδενισμούς, ο Καταλανός τεχνικός φαινόταν από το ξεκίνημα της σεζόν πώς δεν πατάει καλά… Πρώτα με το «χτίσιμο» που έμοιαζε να έχει ατέλειες και στη συνέχεια με την εικόνα που παρουσίαζαν οι «πράσινοι». Παρότι πήρε και τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που συνήθως δίνουν… παρατάσεις κάτι δεν πήγαινε καλά και η απόδοση γινόταν ολοένα και χειρότερη, φαινόταν από μακριά ότι είχε χαθεί η ομάδα αγωνιστικά αφού σε καμία περίπτωση δεν έβγαιναν στο παρκέ όσα είχε στο μυαλό του. Ένα σύνολο που έπαιζε σε ευθεία γραμμή, έχοντας χάσει τη μαχητικότητα του και χωρίς να τρομάζει τους αντιπάλους του. Μοιραία ήρθε το τέλος της συνεργασίας με σκοπό να λειτουργήσει ευεργετικά.

Γι’ αυτό το κομμάτι όμως, πρέπει να δούμε και ποια θα είναι η αντίδραση των παικτών καθώς οι δικαιολογίες τελειώνουν από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση, ώστε ν’ αλλάξουν πράγματα . Πλέον η ευθύνη βαραίνει και τις δικές τους πλάτες, ξεκινώντας από τον πρόωρο τελικό με την Αρμάνι Μιλάνο. Πρέπει να βγουν μπροστά και ν’ αποδείξουν πώς το «τσιπάκι» γύρισε, προκειμένου να βρεθεί η ψυχολογία για τις αναμετρήσεις οι οποίες θ’ ακολουθήσουν, διότι ο Πασκουάλ μπορεί να είχε μεγάλο μερίδιο για την κακή εικόνα που βλέπαμε αλλά υπήρχαν και παίκτες που μέχρι τώρα είναι… φαντάσματα σε σχέση με αυτό το οποίο τους είχαμε συνηθίσει. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο τηςEuroLeague, ωστόσο αυτό θα φανεί σύντομα αφού δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος.

Η επιλογή Πιτίνο

Πάνω που αναφερόμαστε σε παίκτες, είναι δεδομένο πώς με τη νέα κατάσταση θα γίνουν προσθήκες ή αν προτιμάτε καλύτερα αλλαγές στο ρόστερ. Η επόμενη μέρα θα είναι με τον Ρίκ Πιτίνο ο οποίος δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής, έχει γράψει τη δική του ιστορία στοBasketball με αμέτρητα παράσημα αλλά και για εκείνον θα είναι κάτι καινούργιο η πρόκληση στην Ευρώπη, όπου θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Σαφώς και πολλοί παραξενεύτηκαν με αυτή την επιλογή που ξεφεύγει από τις καθιερωμένες λύσεις καθώς ο πιο εύκολος στόχος θα ήταν ένας προπονητής από τον ευρωπαϊκό χώρο αλλά στο παρελθόν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχει επιδιώξει ανάλογες κινήσεις. Μια τέτοια πρόκληση άρεσε στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ που σίγουρα το έχει μελετήσει αρκετά, προκειμένου να πάρει την τελική απόφαση και σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε αν στεφθεί με επιτυχία. Όλα εξάλλου, κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε πώς θα πορευτεί και κυρίως ποιους θα εμπιστευτεί για τις σημαντικές αναμετρήσεις που έρχονται σε Ελλάδα καιEuroLeague, πριν επιλέξει τους παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ. Με τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, αφήσαμε στην άκρη το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο που για την ώρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο. Αυτή τη στιγμή μετράει μόνο το αποτέλεσμα και να δείξει η ομάδα ότι ταρακουνήθηκε για τα καλά. Ο Γιώργος Βόβορας και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης το έχουν ξανακάνει. Γνωρίζουν την ομάδα και στον αγωνιστικό χώρο θα δούμε ποιοι πήραν το μήνυμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ