OPINIONS

Κινήσεις με μηνύματα!

BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις υποσχέσεις του Παναθηναϊκού Superfoods με τους Νικ Καλαθη, Στεφάν Λάσμε και όσα θ’ ακολουθήσουν...

Η συμφωνία με τον Νικ Καλάθη σηματοδοτεί την παραμονή του Παναθηναϊκού σε θέση ισχύος λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» χωρίς να χάσουν χρόνο μαζί με τον ηγέτη τους έφεραν πίσω κι έναν φίλο από τα παλιά, τον Στεφάν Λάσμε που ξέρει καλά τι σημαίνει Παναθηναικός.

Κακά τα ψέματα, το θέμα του Νικ Καλάθη δεν ήταν απλά σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ζωτικής σημασίας, από κάθε άποψη. Ο 29χρονος γκαρντ ήρθε σε συμφωνία με τους πρωταθλητές, επιτρέποντας στον Τσάβι Πασκουάλ να καταστρώσει τα πλάνα του με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια, δεδομένου ότι θα έχει υπό τις οδηγίες του τον καλύτερο "άσο" της Ευρώπης.

Η παραμονή του Καλάθη στο "τριφύλλι" δεν ήταν βέβαια όσο απλή υπόθεση πίστευαν κάποιοι. Κυρίως γιατί οι πρωταθλητές ήξεραν πως ενδεχόμενη απώλεια του, θα σημάνει την αλλαγή δεδομένων σε επίπεδο ρόστερ. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, λόγω ποιότητας, όσο και για λόγους ισορροπίας ξένων και γηγενών, αλλά κι εντός των αποδυτηρίων.

Η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών λογίζεται πιο κομβική κι από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό πριν από τρία καλοκαίρια. Τότε που οι "πράσινοι" ξεκίνησαν να σχεδιάζουν για το μέλλον τους, γνωρίζοντας ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμπαινε στην τελευταία σεζόν της καριέρας του. Ήταν μια κίνηση προετοιμασίας της επόμενης ημέρας, υπήρχε μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική στο βάθος.

Αυτή τη φορά όμως, όλα ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Κυρίως γιατί δεν θα ήταν εφικτό να αντικαταστήσει έναν τέτοιον παίκτη, τον άνθρωπο δηλαδή γύρω από τον οποίο κινούνται όλα. Κυρίως γιατί μιλάμε για γηγενή, σε εξαιρετική ηλικία και με μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας. Δεύτερη επιλογή αυτή τη φορά δεν υπήρχε, παρά μόνο ο... κίνδυνος κα βρεθεί το "τριφύλλι" σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και να πρέπει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης που θα επισημοποίηση την προφορική συμφωνία των δύο πλευρών, στον Παναθηναϊκό αισθάνονται πλέον πολύ πιο ήρεμοι. Ιδίως ο Τσάβι Πασκουάλ, που ξέρει ότι χρειάζονται μόνο κάποιες (λίγες) πινελιές για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Ένας φίλος από τα παλιά!

Η πρώτη ήρθε με την απόκτηση του Στεφάν Λάσμε. Συν ένας παίκτης για τους πρωταθλητές στη ρακέτα, εκεί όπου πέρσι δεν πήρε κάτι επί της ουσίας ούτε από τον Ζακ Oγκαστ, ούτε από τον Εϊντριαν Πέιν.

Η ουσία είναι πως το "τριφύλλι" λογίζει ως κέρδος τόσο την ανανέωση με τον Νικ Καλάθη όσο και την επιστροφή του Στεφάν Λάσμε. Γεμίζει με επάρκεια τα κενά του και δείχνει ικανός να δημιουργήσει ένα συμπαγές και ανταγωνιστικό σύνολο δίχως να χρειαστεί να κάνει έξτρα κινήσεις τον χειμώνα, που θα επιβαρύνουν τόσο το μπάτζετ όσο και την... κυκλοφορία στο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ