OPINIONS

Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Μια ματιά στον καθρέφτη

Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Μια ματιά στον καθρέφτη

Μετά και την ήττα στο Τελ Αβίβ ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον ρεαλισμό που πρέπει να δει τη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και την οικονομική καταστροφή από τον επικείμενο αποκλεισμό από τα playoffs.

Η ηρωική προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επανέλθει στο ματς με την Μακάμπι, δεν μπορεί σώσει την κατάσταση, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ, γι' ακόμα μία φορά. Οι "πράσινοι" πέρα από την ήττα έχασαν και τη διαφορά από τους Ισραηλινούς , με συνέπεια να βρίσκονται στη 12η θέση και να μειονεκτούν απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται κοντά του. Όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση πρόκριση δεν είναι στο χέρι τους και όπως εξελίσσεται η διοργάνωση θα μοιάζει με θαύμα.

Ο Παναθηναϊκός έχει βασικά προβλήματα τα οποία δεν λύνονται όσο και αν προσπαθεί ο Καλάθης και με κάποια ξεσπάσματα από τους υπόλοιπους. Σαφώς υπάρχουν οι τραυματισμοί που έχουν παίξει το ρόλο τους, όμως, μη ξεχνάμε πώς αυτή η εικόνα είναι παρατεταμένο φαινόμενο ανεξαρτήτως των προβλημάτων. Τη δεδομένη στιγμή οι "πράσινοι" πρέπει να... κοιταχτούν στον καθρέφτη και να πάρουν αποφάσεις, ώστε να μη χαθεί η χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις με δεδομένο πώς πλησιάζει ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Με αυτή την εικόνα πάντως, μοιάζει δεδομένο πώς δεν μπορεί ν' αντέξει.

Με τον Στεφάν Λάσμε να βγαίνει από τα πλάνα του Πιτίνο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια και πώς θα στηθεί το ρόστερ κυρίως για τις εντός των συνόρων υποχρεώσεις. Για τον επικείμενο αποκλεισμό πάντως στον Παναθηναϊκό έχουν και πιο σοβαρά θέματα ν' ασχοληθούν τα οποία δεν είναι αγωνιστικά αλλά οικονομικά! Αν το "τριφύλλι" λοιπόν, δεν είναι σταplayoffsθα σημαίνει ζημιά περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από χορηγίες, εισιτήρια αλλά και τις κινήσεις ενίσχυσης οι οποίες έγιναν. Δηλαδή την έλευση του Πιτίνο και τις προσθήκες των Σον Κιλπάτρικ και Άντριαν Πέιν. Αν βάλουμε και τη συνολική ζημιά από την επένδυση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια. Όπως γράψαμε και παραπάνω όμως, ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει σε μια διαδικασία να μη χαθεί τελείως η χρονιά!

ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Με τον Νικ Καλάθη σε πολύ καλό βράδυ, ο Παναθηναϊκός έδειξε πώς ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ για να παλέψει και να μην παραδοθεί στις διαθέσεις των γηπεδούχων. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" εκτελούσε στην επίθεση, τη στιγμή που οι "πράσινοι" ήθελαν να κρατήσουν την άμυνα τους σε καλά επίπεδα, ειδικά σε μία πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα με επιθετικό ταλέντο. Στη διάρκεια της πρώτης περιόδου έκανε την εμφάνισή του, το γνωστό πρόβλημα με τα ριμπάουντ καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πέντε επιθετικά από πολύ νωρίς. Με την είσοδο του Άντριαν Πέιν ο Ρικ Πιτίνο προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση και τα κατάφερε. Ο Αμερικανός σέντερ έδωσε ενέργεια και λύσεις στα ριμπάουντ αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον όμως, ήταν χρήσιμος στα βασικά πράγματα τα οποία ζητούσε ο Πιτίνο.

Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Μια ματιά στον καθρέφτη

Από κει και έπειτα, στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να κυνηγάει στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν συνεχόμενα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι καθώς βρήκε ρυθμό και με οκτώ συνεχόμενους πόντους άνοιξε η διαφορά. Το σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα του “τριφυλλιού” ήταν στις βοήθειες απέναντι στις διεισδύσεις των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθώς έμεναν στους παίκτες τους, ώστε να μη δεχτούν τρίποντο. Από την άλλη πλευρά οι "πράσινοι" είχαν υπομονή στην επίθεση τους αλλά οι λύσεις έρχονταν με πολύ κόπο και με στόχο να βρουν από κοντά τον δρόμο προς το καλάθι. Χωρίς εύστοχο σουτ από τα 6,75 μετά από πέντε προσπάθειες άλλωστε, το “τριφύλλι” δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο και πήγαινε σε άλλες επιλογές.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Το πρώτο εύστοχο σουτ από τα 6,75 ήρθε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου από τον Σον Κιλπάτρικ ο οποίος δεν είχε δώσει κάτι στο πρώτο μέρος. Η συνέπεια του Ματ Λοτζέσκι στην επίθεση και η παρουσία του Καλάθη, έδιναν ώθηση στους “πράσινους”, ωστόσο οι λύσεις περιορίζονταν στους δύο παίκτες. Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε την εικόνα των τελευταίων αναμετρήσεων. Δηλαδή μιας ομάδας που παλεύει να επιστρέψει αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί να τα καταφέρει, πέρα από μερικά ξεσπάσματα.

Παρόλα αυτά με... νύχια και με δόντια οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Με τον αρχηγό του να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα και με τη συνεισφορά του Παπαπέτρου οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά αλλά όσο και αν ήθελαν δεν μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Είναι δεδομένο πώς ο Παναθηναϊκός αναζητά μια μεγάλη υπέρβαση αλλά το σημαντικό αυτή τη περίοδο είναι να μη χάσει τον προσανατολισμό του. Με αυτή την εικόνα δείχνει ότι δεν μπορεί να μπει στο playoffs και δεν το αξίζει, ωστόσο έχει χρόνο για να μη χάσει ολοκληρωτικά τη χρονιά.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ