OPINIONS

Men in black

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Γιώργος Οικονόμου γράφει για την επιβλητική επικράτηση του Παναθηναϊκού που μπορεί ν’ αποτελέσει εκκίνηση για τη δύσκολη συνέχεια στην EuroLeague.

Το ματς που αναζητούσε εδώ και πολλές ημέρες ο Παναθηναϊκός, έγινε. Όχι μόνο, από πλευράς αποτελέσματος που σαφώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αλλά και από τον τρόπο που ήρθε. Με επιβλητικό για την ακρίβεια. Ο Παναθηναϊκός με την μαύρη του εμφάνιση για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, δεν άφησε ούτε στιγμή την Αναντολού Εφές να νιώσει ότι είναι φαβορί στη διάρκεια του αγώνα και δικαίως αποθεώθηκε.

Ακόμα και όταν επέστρεψε για πρώτη φορά από τη διψήφια διαφορά η τουρκική ομάδα. Ακόμα και όταν πέρασε μπροστά στα μέσα της τρίτης περιόδου. Είχε για όλα απάντηση και άφησε τον Αταμάν να ψάχνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού ότι σχήμα και να χρησιμοποιούσε, ο Λάρκιν έμοιαζε ολομόναχος.

Αυτές οι αναμετρήσεις είναι που δίνουν ώθηση για τη συνέχεια και αυτή η βραδιά σε μεγάλο βαθμό ανήκει στον Ταϊρίς Ράις που ένιωσε άνετα και ήταν εξαιρετικός ειδικά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Κάπως έτσι δικαίωσε και τον Πεδουλάκη που τον κράτησε στο ματς χωρίς να χρησιμοποιήσει τον Φριντέτ στην τελευταία περίοδο αφού έβλεπε πως οι παίκτες του έχουν πολύ καλή απόδοση και κυρίως στην άμυνα όταν οι Τούρκοι προσπαθούσαν με τους γκαρντ να σημαδέψουν τις αδυναμίες.

Μαζί τους βέβαια και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος σε κρίσιμα σημεία ήταν καθοριστικός και ο Γιώργος Παπαγιαννης που επέστρεψε με εξαιρετική απόδοση στη δράση όταν του ζητήθηκε να μπει στη μάχη. Φυσικά και δεν λύθηκαν όλα τα ζητήματα για το τριφύλλι αλλά σε διπλή αγωνιστική με δύσκολο ταξίδι κατάφερε να βγάλει ενέργεια στην άμυνα και να περιορίσει μια καλή ομάδα με πλούσιο ρόστερ. Προσπάθησε να βελτιώσει τον τομέα των ριμπάουντ παρότι σε ακόμα μία αναμέτρηση οι αντίπαλοι είχαν 14 επιθετικά. Με Βαλένθια και Άλμπα ο Παναθηναϊκός έχει μια καλή ευκαιρία να δείξει περαιτέρω βελτίωση αλλά να πάρει και τις νίκες αφού πλέον δεν επιτρέπονται τα στραβοπατήματα εντός έδρας.

ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Με ψηλό σχήμα από το ξεκίνημα (Τομας στο "3", Μπέντιλ στο "4" και Γουάιλι στο "5") ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε να έχει τον έλεγχο των ριμπάουντ από το ξεκίνημα, ώστε να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να τρέξουν και φυσικά να μην έχουν δεύτερες ευκαιρίες στις επιθέσεις τους. Με αλλαγές στην άμυνα αρχικά είχε καλή λειτουργία και δικαιώθηκε αφού δεν βγήκε στους Τούρκους το παιχνίδι στο λόου ποστ και πήραν την ευθύνη οι γκαρντ της Εφές. Με σωστές επιλογές επιθετικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Οι πράσινοι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πήγαν ψηλά το σκορ στο πρώτο μέρος με τον Τζίμερ Φρεντέτ να κλέβει την παράσταση εκτελώντας από τα 6.75. Με την εικόνα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος αλλά η διαφορά πολύ μικρή στο ημίχρονο (42-38) αφού η Εφές βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Η αντεπίθεση των Τούρκων συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο εκεί όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ωστόσο η μάχη είχε ανάψει για τα καλά. Με επιμέρους σκορ 16-9 οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά στα μέσα του δεκαλέπτου βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους αλλά αυτή τη φορά υπήρχε απάντηση από τους παίκτες του Πεδουλάκη. Οι αλλαγές στην άμυνα σταμάτησαν και στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Τάιρις Ράις. Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιτεθούν στοχευμένα στις αδυναμίες της Εφές, οι Τούρκοι πήγαιναν σε κακές επιλογές, χωρίς να έχουν την ευστοχία των προηγούμενων αναμετρήσεων.

Όλη η απειλή τους περιορίζονταν στον Λάρκιν ο οποίος δεν ήταν αρκετός για να δώσει μόνος του τη νίκη απέναντι στους πράσινους που έβγαζαν πολύ ενέργεια μέχρι το τέλος και είχαν πολλούς παίκτες οι οποίοι βγήκαν μπροστά. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο κέρδος ενόψει της συνέχειας. Υπήρξαν παίκτες που έκαναν ένα βήμα παραπάνω και μαζί τους ένα μεγάλο βήμα ο Παναθηναϊκός για να προχωρήσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερη ηρεμία στη συνέχεια. Υπάρχει πολύς δρόμος στη EuroLeague αλλά και πολλές… παγίδες οπότε οι πράσινοι πρέπει να έτοιμοι για όσα θ’ ακολουθήσουν.

ΥΓ. Εξαιρετική η κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεργασία με τη NOVA, ώστε ένας τυφλός φίλος της ομάδας να βρεθεί στις θέσεις δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο και να ζήσει την αναμέτρηση μέσω του συστήματος Braille. Το τελευταίο διάστημα γίνονται ανάλογες κινήσεις από πολλές ομάδες, το είδαμε και στην πρόσφατη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για την Super League 1. Ίσως είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ