OPINIONS

Ο Παπαγιάννης που θέλει ο Παναθηναϊκός

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα παραδείγματα που πρέπει ν' ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και τον Γιώργο Παπαγιάννη που ονειρεύονται οι "πράσινοι".

Με δύο παραδείγματα που θα του φανούν χρήσιμα στο μέλλον κλείνει τη 19η αγωνιστική της EuroLeague ο Παναθηναϊκός, μένοντας μόνος στην έκτη θέση και συνεχίζει να κοιτάει ψηλότερα αλλά για να το πετύχει, έχει πράγματα ν' αλλάξει.

Ένα που πρέπει να αποφύγει στο μέλλον, δηλαδή όσα έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο κι ένα που πρέπει ν' ακολουθεί: Το πάθος και τη διάθεση της τελευταίας περιόδου. Εκεί που οι "πράσινοι" αγρίεψαν για τα καλά και κράτησαν τη Μπάγερν στους οκτώ πόντους, παρότι μέχρι εκείνη τη στιγμή οι παίκτες της έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι.

Για να φτάσει ως εκεί βέβαια, χρειάστηκε η πολύτιμη συνεισφορά του Γιώργου Παπαγιάννη που ήταν φόβητρο μέσα στη ρακέτα αλλοιώνοντας κάθε προσπάθεια των Βαυαρών. Έγινε ο Παπαγιάννης που θέλει ο Παναθηναϊκός και θέλει φυσικά και ο ίδιος. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι αξιοσημείωτη η σταθερότητα του Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και φυσικά του Ντεσόν Τόμας που σήμανε την αντεπίθεση όταν οι "πράσινοι" ήταν πίσω στο σκορ.

Για να έρθει ακόμα μία επικράτηση, το "τριφύλλι" χρειάστηκε να δείξει δύο πρόσωπα αλλά και κομμάτια του παιχνιδιού που θέλει βελτίωση επειγόντως όπως το αμυντικό αλλά και οι αντιδράσεις του στη διάρκεια των αναμετρήσεων. Πλέον, υπάρχει ακόμα μία επικίνδυνη αναμέτρηση στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αυτή κόντρα στη Ζαλγκίρις όπου θέλει πολύ δουλειά και συγκέντρωση, ώστε να μην κινδυνεύσει.

ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Το εντυπωσιακό πεντάλεπτο που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Από τη στιγμή που ξεκίνησε το rotation οι "πράσινοι" έχασαν την ισορροπία τους και η κακή τους άμυνα επέτρεψε στη Μπάγερν να κάνει πάρτι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι κακές αντιδράσεις των γηπεδούχων είχαν ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν επιμέρους σκορ 35-25 και να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Ρικ Πιτίνο μέχρι εκείνη τη στιγμή να μη βρίσκει το αντίδοτο.

Η Μπάγερν ξεκίνησε με έξι άστοχα σουτ και τέσσερα λάθη, ωστόσο μόλις βγήκε ο Γιώργος Παπαγιάννης ο Παναθηναϊκός έγινε ευάλωτος στην άμυνα και το πικ εν ρολ ενώ ο Μονρό έκανε τη διαφορά. Το πρόβλημα στο "5" μεγάλωνε για τους "πράσινους" όσο περνούσε ότι και αν δοκίμασε ο Πιτίνο, όμως η για τη νωθρή άμυνα είχαν την ευθύνη άπαντες.

Παράλληλα, η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε τις κακές περιστροφές των γηπεδούχων, βρίσκοντας ελεύθερα σουτ κι έβαλε μπροστά για την αντεπίθεσή της. Τα διπλάσια ριμπάουντ (18-9) του "τριφυλλιού" δεν τον βοηθούσαν να επιβάλλει το ρυθμό του. Αντίθετα βρέθηκε ακόμα και πίσω στο σκορ (51-53) λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο ημίχρονο. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αντιμετώπιζαν με χαρακτηριστική άνεση την άμυνα με hedge out των γηπεδούχων κι εκτελούσαν με πολύ καλά ποσοστά από τα 6.75. Με τον Ντεσόν Τόμας ν' αναλαμβάνει δράση, οι "πράσινοι" κατάφεραν να επιστρέψουν ξανά στο τέλος της τρίτης περιόδου παίρνοντας το προβάδισμα.

Αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό για να γίνει ξανά το αφεντικό στο ματς ήταν η βελτίωση στην άμυνα και ήρθε στο κατάλληλο σημείο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παπαγιάννη να είναι να κυρίαρχος... κρύβοντας το καλάθι για τους φιλοξενούμενους τα πράγματα έγιναν πολύ απλά. Ο Παναθηναϊκός επέβαλε την τάξη στο "σπίτι" του κάνοντας το δικό του εξαιρετικό δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 22-8 και δεν ρίσκαρε να μπει σε περιπέτειες για τη συνέχεια της EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ