OPINIONS

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο σπίτι του για πάντα!

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το διήμερο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου που θα βλέπει για πάντα την αγαπημένη του ομάδα δίπλα στα λάβαρα με τους τίτλους που κατέκτησε και τις συγκινητικές στιγμές στο ΟΑΚΑ.

ΟΑΚΑ 27/9, ώρα 21:00! Το λάβαρο με τη φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου βρίσκεται στην οροφή του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων όπως και τα λάβαρα με τα έξι ευρωπαϊκά τα οποία πανηγύρισε ο ιστορικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με το δημιούργημα του.Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πλέον είναι στο «σπίτι» του, στο ΟΑΚΑ, εκεί που γεύτηκε αμέτρητες χαρές και από ψηλά θα βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους στο δρόμο που χάραξε ο ίδιος και συνεχίζει ο γιος του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του, αντίπαλοι, φίλοι, παίκτες που μαζί του έγραψαν ιστορία και πολύς κόσμος που δεν σταμάτησε να φωνάζει το όνομα του. Οι μέρες μπορεί να έχουν περάσει, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μέρα τουρνουά που βάζει τις κατάλληλες βάσεις, προκειμένου να γίνει θεσμός με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων.

ΜΕ ΑΕΡΑ EUROLEAGUE ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό πάντως, ήταν και το αγωνιστικό κομμάτι αφού πλήρης πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θέλει ν’ ανεβάσει ρυθμούς. Οι «πράσινοι» απέναντι στη Χίμκι ήθελαν να ξεκινήσουν όπως θα έκαναν σε αναμέτρηση για τηEuroLeague, βάζοντας βάσεις από την άμυνα τους. Με τον Γκιστ στο «5» και στο «4» τον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να παίζει με αλλαγές, κάτι που δεν είχε καταφέρει στα προηγούμενα φιλικά.

Η αλήθεια είναι πώς το κομμάτι της άμυνας θέλει χρόνο, ωστόσο επιθετικά η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει αρχίσει να βγάζει ενέργεια και ο Ιωάννης Παπαπέτρου να… ζεσταίνεται ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Η ενέργεια των «πράσινων» ήταν εμφανής στην επίθεση και ιδιαίτερα στο τρόπο που έπαιζαν μακριά από τη μπάλα όπου υπήρχε συνεχής κίνηση, κάτι το οποίο δεν είχαμε δει με τόση ένταση στα ματς τα οποία προηγήθηκαν. Αποτέλεσμα ήταν να ελέγξει το ματς στη δεύτερη περίοδο έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και τον Λάνγκφορντ να βάζει το… κερασάκι με τρίποντο στην εκπνοή για το ημίχρονο.

Ο Πασκουάλ έκανε δοκιμές στα σχήματα που χρησιμοποιούσε και αναζητούσε βελτίωση στους αυτοματισμούς, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα αλλά και πολλά περιθώρια, ώστε να δείξουν καλύτερο πρόσωπο σε μεγαλύτερη διάρκεια.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα μέρος απ’ όσα θέλει να δει το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» την ερχόμενη σεζόν. Με Καλάθη, Λανγκφορντ, Αντετοκούνμπο, Λάσμε και Γκιστ, ο Παναθηναϊκός για επτά λεπτά έπαιξε εξαιρετικά. Με πιεστική άμυνα και συνεχείς αλλαγές έκλεισε τους διαδρόμους με συνέπεια να βρει εύκολους πόντους στην επίθεση. Ο Καλάθης ανέλαβε δράση μοιράζοντας ασίστ κι όμορφες φάσεις με αποκορύφωμα το κάρφωμα του Γκιστ που έφερε τη διαφορά στους 18 πόντους (56-38) στο 26'.

Στη συνέχεια είδαμε πολλές φορές τη μπάλα ν’ ακουμπάει κοντά στο καλάθι με τον Παπαπέτρου να προσπαθεί είτε να εκτελέσει, είτε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και τη διαφορά ν’ ανοίγει ακόμα περισσότερο. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή τη περίοδο δε μετρούν οι διαφορές αλλά τα βήματα προόδου και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε στην αναμέτρηση με τη Χίμκι, ωστόσο τα κενά διαστήματα είναι αυτά που θέλει να μειώσει ο Παναθηναϊκός, ειδικά όταν ο Καλάθης δεν είναι στο παρκέ. Πάντως στο ματς με τη Χίμκι, στο δεύτερο κομμάτι οι «πράσινοι» πέτυχαν αυτόν το σκοπό και συνεχίζουν για να έχουν καλή εικόνα στο παιχνίδι με τη Φενέρ, ώστε να κλείσουν ιδανικά το πρώτο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ