OPINIONS

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Πιτίνο, άλλαξέ το

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν του έφταναν οι δικές του ατέλειες, είδε να… εξανεμίζονται κρίσιμα δευτερόλεπτα σε ματς που κρίθηκε στο σουτ και περιμένει τον Ρικ Πιτίνο.

Σε μία από τις πιο κρίσιμες μάχες της σεζόν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσπάθησε να ξεπεράσει τον εαυτό του και στο σημείο που έδινε την τελική μάχη με την Αρμάνι Μιλάνο είδε τον Χουάν Κάρλος Γκαρσία να κρατάει την μπάλα με το χρονόμετρο να τρέχει κάτω από τα δύο λεπτά.

Διαβάσατε στοSport24.grγια το σημαντικό λάθος που έγινε από τους διαιτητές της αναμέτρησης κι ενώ το ματς κρίθηκε στο σουτ . Όπως καταλάβατε, στους «πράσινους» δεν έφταναν όσα έχουν περάσει μέχρι τώρα, είδαν και τους τρεις διαιτητές να κερδίζουν την παράσταση με τις αποφάσεις τους. Πλέον όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να σταθεί εκεί καθώς η εικόνα που παρουσιάζει πρέπει ν’ αλλάξει άμεσα. Μπορεί ο Ρικ Πιτίνο να το αλλάξει; Αυτό είναι το σημαντικό ερώτημα το οποίο θ’ απαντηθεί το επόμενο διάστημα.

Το μόνο το οποίο μπορεί να κρατήσει από το ματς με την ιταλική ομάδα είναι η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι «πράσινοι» στο τελευταίο δεκάλεπτο ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Γιώργος Βόβορας είχε προετοιμάσει την ομάδα για μια μάχη αλλά μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορούν ν’ αλλάξουν πράγματα αφού παίζουν ρόλο και τα «όπλα» με τα οποία πηγαίνεις να πολεμήσεις.

Οι ατέλειες υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσδιορίσει τον στόχο για τον οποίο θα τα δώσει όλα στη συνέχεια τηςEuroLeague.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, ωστόσο έχει δρόμο να παλέψει για ταplayoffs.

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Με πάθος σε μία αναμέτρηση ειδικών συνθηκών ο Παναθηναϊκός πέρα από την Αρμάνι Μιλάνο προσπαθούσε να νικήσει και τον ίδιο του τον εαυτό. Ας μη γελιόμαστε, δε μπορούσαν ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα μέσα σε λίγες ώρες. Ζητούμενο λοιπόν, για τους «πράσινους» ήταν να ξεκινήσουν από την άμυνα τους. Αρχικά έδειξαν διάθεση αλλά οι 47 πόντοι στο ημίχρονο είναι αρκετοί γι’ αυτό το επίπεδο.

Οι γηπεδούχοι με περιορισμένο ροτέισον στο πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό και πήραν το προβάδισμα αλλά η άμυνα κοντά στο καλάθι ήταν γι’ ακόμα μία φορά πληγή. Ο Αρτούρας Γκουντάιτις από τη στιγμή που πάτησε το παρκέ έκανε ότι ήθελε με αποτέλεσμα να έχει 8 πόντους σε τρία λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο. Η δεύτερης περίοδος φανέρωσε γι’ ακόμα μία φορά τα προβλήματα του «τριφυλλιού». Η Αρμάνι Μιλάνο με σερί 12-0 μέχρι το 15’ πέρασε μπροστά με διψήφια διαφορά (33-23), αναγκάζοντας τον Γιώργο Βόβορα να επαναφέρει στο παρκέ τον Νικ Καλάθη και τους παίκτες που ξεκίνησαν το ματς (Παππάς, Αντετοκούνμπο, Τόμας, Λάσμε).

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τα έβαλε με όλους έχοντας 15 πόντους στο πρώτο μέρος και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ. Με τα λάθη να είναι περισσότερα από τις ασίστ (8-5) και περιορισμένες λύσεις οι «πράσινοι» αναζητούσαν τρόπους για να μη χάσουν πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

ΠΕΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΛΥΣΕΙΣ

Όσο περνούσε η ώρα, η βραδιά γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη για τους «πράσινους» που δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και κατά συνέπεια είχαν χάσει και την ισορροπία τους στην άμυνα αφού η Αρμάνι με περισσότερες λύσεις εκτελούσε ακόμα και σε περιπτώσεις που ήταν τραβηγμένες. Εκεί ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά καθώς η ιταλική ομάδα είχε τους παίκτες που μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες. Με τη διαφορά στους οκτώ πόντους ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο αναζητώντας την υπέρβαση.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιτεθούν με συνεργασίες πικ εντ ρολ όπου ο Γκουντάιτις το εκμεταλλευόταν όπως έκανε από την αρχή του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μετά από καιρό οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν στην πράξη πώς δεν επιτρέπουν άλλο στραβοπάτημα στο ΟΑΚΑ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέλαβε το μαρκάρισμα του Τζέιμς στα τελευταία έξι λεπτά με δεδομένο ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα έπαιρνε τις περισσότερες επιθέσεις.

Στα κρίσιμα σημεία όμως, οι «πράσινοι» δεν είχαν λύσεις και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε το σημαντικό λάθος των διαιτητών στα δύο λεπτά κι εν συνεχεία οι αποφάσεις τους όταν το ματς έμπαινε στην τελική ευθεία. Η αλήθεια είναι πώς χρόνος για να παραμένουν με σκυμμένο το κεφάλι δεν υπάρχει. Ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι και στη συνέχεια πρέπει να ξεκινήσει η ανασύνταξη με τον ερχομό του Ρικ Πιτίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ