OPINIONS

Παναθηναϊκός: Ο γίγαντας βρυχάται!

Παναθηναϊκός: Ο γίγαντας βρυχάται!
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό, που επιτέλους δεν κουράζει και το "πρέπει' για τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Νταρουσάφακα δεν είναι αυτή που θα σου δώσει χρήσιμα συμπεράσματα και χώρο για πανηγυρισμούς, ωστόσο είναι το ματς που μπορεί να επιβεβαιώσει πώς πλέον ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει. Έχει απελευθερωθεί και δεν κουράζει! Μάλιστα, παρότι του λείπει ο κλασικός σουτέρ και συνεχίζει τ’ άσχημα ποσοστά από τα 6.75, κατορθώνει να έχει πάνω από 90 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Αν συνυπολογίσουμε και τις απουσίες γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς οι «πράσινοι» βαδίζουν στον δρόμο που χάραξε ο Ρικ Πιτίνο. Σαφώς υπάρχουν ατέλειες, ίσως να είναι αρκετές αλλά παράλληλα παρατηρούμε την ατομική βελτίωση και μια ομάδα απελευθερωμένη η οποία δεν παρασύρεται στα ελεύθερα σουτ που της δίνουν. Αντίθετα, παίρνει τις νίκες με τον δικό τις τρόπο.

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και το γεγονός πώς οι περισσότεροι παίκτες δίνουν από κάτι. Δεν είναι πλέον μόνος του ο Νικ Καλάθης, έχοντας βρει το πρώτο μεγάλο στήριγμα στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο ρόλος του Πιτίνο πάντως, μπορεί ν’ αποδειχτεί καθοριστικός στην περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" τον εμπιστεύεται απόλυτα και μάλιστα βλέπουμε να υπάρχει ανάλογο αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο νέο για το μέλλον καθώς ο Παπαγιάννης είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί το τελευταίο διάστημα να τραβούν την προσοχή οι φωνές έξω από αυτό για πολλούς λόγους αλλά πάντα όσα γίνονται στο παρκέ θα έχουν ξεχωριστή σημασία.

Παναθηναϊκός: Ο γίγαντας βρυχάται!
EUROKINISSI

Όσο για τα επιμέρους στοιχεία, βοηθάει ότι ο Παπαγιάννης είναι πλέον σε θέση να ακολουθεί τις φάσεις. Έχει δουλέψει στα κιλά και τα πόδια του και μπορεί να το πετύχει. Από την αρχή της σεζόν έχει χάσει κιλά κι έχει ρίξει σημαντικά το ποσοστό λίπους στο σώμα του. Υπάρχει δρόμος για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο. Εκεί δηλαδή, που θέλει και ο Πιτίνο, οπότε η μπάλα είναι στα χέρια του και έφτασε η στιγμή ν' ανταποκριθεί στο "πρέπει" για την επιτυχία, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά χωρίς να κάνει πισωγύρισμα. Έχει στηρίγματα και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του λέει πολλά. Τα ζητούμενα είναι υπομονή και προσπάθεια...

Ο ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ "ΠΑΠ"

Πλέον ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για τα δύσκολα. Με πρώτο το ματς στη Μόσχα. Είναι ευκαιρία να μείνει προσηλωμένος αλλά για το πετύχει έχει δουλέψει αρκετά στις σταθερές του. Μία εξ αυτών είναι ο Παπαπέτρου. Παίζει εξίσου καλά εκτός έδρας και Κυρίως επιθετικά, είναι ήρεμος και απελευθερωμένος. Ο Λάνγκφορντ από τον πάγκο δίνει αυτό που δεν έχει γενικά η ομάδα του "τριφυλλιού", την προσωπική φάση. Βέβαια το σύνθημα έρχεται από τον Νικ Καλάθη όταν έχει κέφια, παρασέρνει τους πάντες. Πέρα από τους παίκτες ξεχωριστά ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με άλλο πρόσωπο στα κρίσιμα.

Παναθηναϊκός: Ο γίγαντας βρυχάται!
EUROKINISSI

Πλέον ακουμπάει διαρκώς την μπάλα στη ρακέτα. Με διαρκή κίνηση μακριά από αυτή προσπαθεί να περιορίσει τις βοήθειες και τις παγίδες για να δράσουν οι ψηλοί του. Τρέχει πολύ καλύτερα το γήπεδο, επειδή είναι βελτιωμένος στα ριμπάουντ ως ομάδα. Όπερ και σημαίνει πως οι πιθανότητες για τρανζίσιον και ανοιχτό γήπεδο αυξάνονται. Θυμηθείτε πώς ήταν η εικόνα των πράσινων σε αυτή τη στατιστική κατηγορία πριν από τέσσερις μήνες και κάντε τις συγκρίσεις..

Κάπως έτσι το ενδιαφέρον για την πρόκριση στα playoffs, παραμένει αμείωτο. Όπως και για τις ομορφιές εντός των συνόρων όπου το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, αν και οι οποίες αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος της σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ