OPINIONS

Παναθηναϊκός: Ο Νάναλι και οι αλήθειες του Πιτίνο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την άμεση ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός για ενίσχυση, το πρόβλημα στο τρίποντο και πώς ταιριάζει ο Αμερικανός γκαρντ που έμεινε ελεύθερος από τoυς Minnesota Timberwolves.

Κάθε μέρα είναι και μια καινούργια μέρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ρικ Πιτίνο καθώς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα προσπαθεί ν’ αλλάξει πράγματα και παράλληλα να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα με δεδομένο πώς έχει μείνει πίσω στη EuroLeague.

Η τελευταία τοποθέτηση του τεχνικού του "τριφυλλιού" μετά το ματς με το Χολαργό αναδεικνύει ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουν οι "πράσινοι" αφού δεν έχουν συνέπεια στην ευστοχία από τα 6.75.

Σαφώς και θα υπάρξουν καλές βραδιές στα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα αλλά σε καμία περίπτωση στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι παρότι υπάρχουν αρκετές στιγμές που η μπάλα κυκλοφορεί σωστά και βγαίνουν ελεύθερα σουτ. Αυτό είναι ένα από τ’ ανοικτά θέματα τα οποία έχουν οι "πράσινοι" και με δεδομένο πώς αυτή τη στιγμή "καίγονται" για ενίσχυση τους κάνουν να εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις, ώστε να συμπληρώσουν το παζλ.

Είναι ξεκάθαρο πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλο χρόνο. Ο παίκτης πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό αφού σε συνδυασμό με τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, το ζήτημα πλέον είναι και ποσοτικό για τους ρυθμούς που θέλει να δουλέψει ο Πιτίνο και προκειμένου ν’ ανταποκριθούν οι "πράσινοι" στις συνεχόμενες δύσκολες αναμετρήσεις της EuroLeague.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ Ο ΝΑΝΑΛΙ

Οι επαφές με τον Σον Κιλπάτρικ έχουν μείνει στάσιμες τις τελευταίες ημέρες παρά την επιθυμία του Παναθηναϊκού να τον αποκτήσει. Η διαφορά σε αυτά που ζητάει ο Αμερικανός και τις προτεραιότητες του, ήταν σημαντική, την ώρα που οι «πράσινοι» βιάζονται.

Το γεγονός πάντως, πώς ο Λούκας Λεκαβίτσιους κερδίζει την εμπιστοσύνη του Πιτίνο, με την απόδοσή του, ενδεχομένως ν’ αλλάξει και τις σκέψεις του έμπειρου τεχνικού, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην αναζητά αποκλειστικά παίκτη για τον "1". Σε αυτό το πλαίσιο μπαίνει στο «κάδρο» και μάλιστα σε θέση κορυφής ο Τζέιμς Νάναλι ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Minnesota Timberwolves .

Ο Αμερικανός γκαρντ (υψ. 2.01) στην περσινή αγωνιστική περίοδο της EuroLeague είχε 55,4% από τα 6.75, δηλαδή το δεύτερο καλύτερο ποσοστό στη διοργάνωση συν το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός αμυντικός. Φυσικά, τα χαρακτηριστικά του είναι μέσα σε αυτά τα οποία ζητάει ο Πιτίνο καθώς μπορεί να ταιριάξει σε διάφορα σχήματα. Άρα πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση, ειδικά αυτή την εποχή. Τις επόμενες ώρες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και σύντομα ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα καταλήξει στον παίκτη που θα επιλέξει και ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις που θα έχει για το υπόλοιπο της σεζόν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πώς αναζητά έναν παίκτη που θα έχει συνεισφορά και όχι απλά έναν βοηθητικό ρόλο απλά για να γίνει μεταγραφή. Από κει και πέρα, στο αγωνιστικό κομμάτι οι «πράσινοι», «τρέχουν» για τα καλά προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι στα δύο παιχνίδια τα οποία ακολουθούν για την EuroLeague. Ο Πιτίνο βάζει όλο και περισσότερα κομμάτια από τη δική του φιλοσοφία αλλά παράλληλα έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκύπτουν με τελευταίο αυτό του Θανάση Αντετοκούνμπο. Το ζητούμενο βέβαια, είναι η νίκη στο ματς με τη Μπάγερν κι εκεί επικεντρώνεται πλέον ο Παναθηναϊκός.

Photo credits: AP Photo/Jim Mone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ