OPINIONS

Τίτλος στο "σπίτι"

Τίτλος στο "σπίτι"

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την τελευταία πρόκληση της σεζόν που ο Παναθηναϊκός Superfoods οφείλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο για πολλούς λόγους

Ένα ματς, ένας τίτλος! Τ' αστεία τελείωσαν και ήρθε η ώρα των αποδείξεων στο παρκέ. Όσα συμβαίνουν γύρω-γύρω έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ν' αποσυντονίσουν τον Παναθηναϊκό από τον στόχο του. Να τελειώσει δηλαδή, με θετικό πρόσημο.

Οι φίλοι του "τριφυλλιού" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία προπόνηση έδωσαν το σύνθημα, ώστε οι "πράσινοι" να φτάσουν στην κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος για πολλούς λόγους αλλά πολύ περισσότερο για τον Παύλο Γιαννακόπουλο ! Κι εκεί σταματούν τα πάντα...

Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, πλέον έχει πολύ μικρή σημασία, άλλωστε το καλοκαίρι θα υπάρχει ο χρόνος, ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη. Τώρα προέχει ο τίτλος κι επιτέλους η ομάδα του "τριφυλλιού" να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας και ν' αποδείξει στην πράξη πώς αξίζει να φτάσει σε ακόμα ένα πρωτάθλημα, συνεχίζοντας το σερί που έχει να κατακτά έναν τίτλο κάθε χρόνο από την αγωνιστική περίοδο 1995-96. Γι' αυτό το πλεονέκτημα οι "πράσινοι" πάλεψαν όλη τη σεζόν, παίρνοντας με διαφορά την πρώτη θέση και τώρα επιβάλλεται να προστατέψουν το "σπίτι" τους που θα είναι κατάμεστο .

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του, πήραν το μάθημα από την πρώτη αναμέτρηση της σειράς με τον Ολυμπιακό και είναι δεδομένο πώς γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ώστε να μην παρασυρθούν στον ρυθμό τον οποίο θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι "ερυθρόλευκοι". Συγκέντρωση και μυαλό στο παιχνίδι είναι το "κλειδί" του 5ου τελικού.

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Οι δύο ομάδες πλέον γνωρίζονται πολύ καλά, οπότε οι εκπλήξεις θα είναι ελάχιστες από τους δύο προπονητές. Πέρα από τις ειδικές καταστάσεις ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να είναι σκληρός από το ξεκίνημα, δίνοντας βάση στην άμυνα του. Η ενέργεια σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντική, ώστε να πάρει ώθηση και να "χτυπήσει" στο transition καθώς πάντα είναι ζητούμενο να βρίσκει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Σαφώς και δεν θα είναι εύκολη αποστολή αφού με δεδομένο πώς όλα παίζοντας σε ένα ματς, ο αντίπαλος θα ρίξει εκεί όλο το βάρος. Από κει και πέρα, αν δεν του δοθεί η δυνατότητα να τρέξει ο Πασκουάλ περιμένει από τους παίκτες του να έχουν υπομονή και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, αναζητώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για εκτέλεση, κάτι το οποίο δεν έκαναν στο πρώτο ματς.

Τίτλος στο "σπίτι"

Σε 40 λεπτά, κρίνονται τα πάντα και σε αυτές τις περιπτώσεις ο ηγέτης της ομάδας κρίνει και την λειτουργία της. Η απόδοση του Νικ Καλάθη λοιπόν, θα είναι κομβική, όχι μόνο για τους πόντους που θα πετύχει αλλά για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρει στη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι θα ρισκάρουν το μακρινό σουτ, του διεθνή γκαρντ αλλά εκεί είναι ζητούμενο να μην παρασυρθεί και να μπει στο ματς, μέσα από τη δημιουργία, όπως έκανε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κι άλλους πρωταγωνιστές, πέρα από τις εμπνεύσεις του Μάικ Τζέιμς. Η απόδοση του Ματ Λοτζέσκι επιθετικά στον τέταρτο τελικό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα αλλά όπως γίνεται αντιληπτό σε μία τέτοια προσπάθεια που τα πάντα κρίνονται σε 40 λεπτά, δεν περισσεύει κανείς και όποιος πατάει στο παρκέ πρέπει να βάζει το "λιθαράκι" του. Ένα ματς λοιπόν, για να μείνει ο Παναθηναϊκός στην θέση του!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ