Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την "βόμβα" που ενεργοποίησε ο Παναθηναϊκός με τον Τζίμερ Φριντέτ και θύμισε την αγαπημένη μας εποχή.

Λίγες ημέρες υπομονή και μια μεγάλη υπέρβαση χρειάστηκε, ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει δικό του, τον Τζίμερ Φριντέτ. Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουμε τις υπογραφές, η πρόθεση δείχνει πολλά πράγματα.

ADVERTISING

Μια μεταγραφή που κάνει αρκετό θόρυβο και αυτό που θα περιμένει πολύ κόσμος με ανυπομονησία είναι να έχει συνέχεια στο παρκέ. Από τη μία η Κίνα, από την άλλη οι ΗΠΑ και στη EuroLeague ομάδες που έχουν σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ από τις ελληνικές που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Αυτός ο συνδυασμός κάνει δύσκολο το έργο, προκειμένου να έρθουν παίκτες βεληνεκούς του Φριντέτ και η αλήθεια είναι πως έχουμε αρχίσει να προσαρμοζόμαστε σε αυτή την κατάσταση, ακόμα και ο κόσμος που "διψάει" για μεγάλα ονόματα και όχι άδικα αλλά πάντα ας έχουμε στο μυαλό μας τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως και να το κάνουμε όμως, η συμφωνία με τον Φριντέτ θυμίζει τα όμορφα καλοκαίρια του παρελθόντος, τότε που πολλά πράγματα ήταν διαφορετικά στη χώρα μας και συνηθίσαμε βλέποντας τεράστιους παίκτες.

ADVERTISING

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, επιδίωκε αυτή την προσθήκη που θα κάνει αίσθηση και το κατάφερε. Το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτό δεν αναιρεί την ποιότητα και τις ικανότητες του Αμερικανού γκαρντ. Με δύο λέξεις: "Πολυβόλο" ολκής!

Με ποσοστό πάνω από 40% στα τρίποντα την τελευταία τριετία στην Κίνα και πολλές παραστάσεις στο ΝΒΑ, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί εξαιρετική κίνηση από τον Παναθηναϊκό που μόνο από την οικονομική υπέρβαση έδειξε τις προθέσεις του και την θέληση να τον βάλει στο ρόστερ του.

ΤΑΛΕΝΤΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΚΑΡΝΤ

Ο Φριντέτ είναι πολύ γνωστός για να πεις πολλά πράγματα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα εξαιρετικά ποσοστά του και την πορεία του. Όσοι ειδικοί πάντως, τον έχουν αναλύσει τα προηγούμενα χρόνια κάνουν λόγο για έναν παίκτη που έχει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Καταπληκτικό σουτ εν στάση αλλά και μετά από ντρίμπλα ενώ παράλληλα αν χρειαστεί μπορεί να δημιουργήσει από το πικ εν ρολ. Για την ακρίβεια επιθετικά τα κάνει όλα τέλεια.

Φυσικά έχει και τρωτά σημεία όπως το αμυντικό κομμάτι και το γεγονός πώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, οπότε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Το τελευταίο που σκέφτεσαι όταν σου λένε για τέτοιους παίκτες είναι το παραπάνω. Για την ώρα αυτή η προσθήκη είναι μέσα στις καλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στη EuroLeague, ειδικά στους γκαρντ και με οικονομικά δεδομένα που έμοιαζε πολύ δύσκολο να ξανά δούμε.

Για να πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αργύρης Πεδουλάκης κάνει αυτό το οποίο δεν έγινε πέρσι με συνέπεια στις κακές βραδιές του Νικ Καλάθη να… βουλιάζουν οι "πράσινοι". Ενισχύει το ρόστερ με παίκτες που έχουν καλό μακρινό σουτ και προσωπικότητα που θα φανεί χρήσιμη στα δύσκολα.

Σαφώς και θα χρειαστεί να βάλει σκληρούς παίκτες στις επόμενες κινήσεις για να φτιάξει το τέλειο μείγμα. Ξεκινάει από μια καλή βάση, υπεροπλία στους γκαρντ και παίκτες που θα μπορούν ν’ απειλήσουν από μακριά. Είναι μία περίοδος που δεν χρειάζεται πολλά λόγια, ειδικά όταν υπάρχουν ομάδες στο εξωτερικό που βαδίζουν στον σχεδιασμό τους χωρίς οικονομικά όρια. Πλέον, χρειάζονται κι έξυπνες «βόμβες», οπότε θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια του προγραμματισμού.

Το σίγουρο είναι πώς με την απόκτηση του Φριντέτ αντιστρέφεται το μεταγραφικό κλίμα καθώς είναι κίνηση ψυχολογίας με την εικόνα που έχουμε από την αγορά της EuroLeague έως τώρα αλλά και ουσίας που αξίζει το όποιο ρίσκο αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πετύχει κάτι καλό. Για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε, μύρισε καλοκαίρι… Με ένα "πολυβόλο" την κατάλληλη στιγμή!

AP Photo/Rick Bowmer