OPINIONS

Χωρίς "φρένο" στις προκλήσεις

Χωρίς "φρένο" στις προκλήσεις
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον περίπατο του Παναθηναϊκού, τον Γιώργο Παπαγιάννη και την πορεία για να έχει αντίπαλο στα μέτρα του για τα playoffs.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος -μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, κλήθηκε να δώσει τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια, με μοναδικό ζητούμενο το απόλυτο σε νίκες.

Το 3/3 απέναντι σε Μπάγερν, Ζάλγκιρις και Βιλερμπάν μόνο ικανοποίηση μπορέι να φέρει στο πράσινο στρατόπεδο, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ανταγωνιστών του για την οκτάδα.

Αυτό που ήθελε ο Ρικ Πιτίνο (ως τελικό αποτέλεσμα) ήρθε, κι αυτό που ακολουθεί (σε Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα) μπορεί να επαναπροσδιορίσει το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη regular season.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να διαθέτει την καλύτερη επίθεση της EuroLeague, κυρίως γιατί έχει τον κορυφαίο πόιντ γκαρντ της διοργάνωσης. Αυτό που κάνει ο Νικ Καλάθης κι ο τρόπος που το κάνει δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν με απόλυτο τρόπο, αφού ο αρχηγός της ομάδας του τριφυλλιού έχει μετατρέψει σε... συνήθεια τα νταμπλ νταμπλ.

Ακόμη κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο με τη Βιλερμπάν έδειχνε να είναι αρκετά μακριά από τον καλό εαυτό του, η συνέχεια είναι εντυπωσιακή. Δεν είναι μόνο οι δέκα ασίστ που έδωσε σε λιγότερα από επτά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, είναι οι εμπνεύσεις, η διορατικότητα και η ταχύτητα με την οποία εκτελεί κάθε τι που σκέφτεται.

Ο ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ

Από κοντά κι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος τον τελευταίο μήνα μοιάζει με... άλλο παίκτη. Η επίδραση που έχει στο παιχνίδι των πρασίνων είναι εντυπωσιακή, κυρίως γιατί η παρουσία του στο παρκέ συνεπάγεται τη μεγαλύτερη αμυντική αποτελεσματικότητα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την εξέλιξη της πρώτης περιόδου δεν υπάρχει, αφού με αυτόν μέσα οι γηπεδούχοι ήταν στο +8 ενώ χωρίς αυτόν έκλεισαν το πρώτο τέταρτο του αγώνα με +2 απέναντι στη γαλλική ομάδα.

Κι αν για καιρό, αυτό που αιωρούταν ήταν η ανάγκη του Παναθηναϊκού να προσθέσει ακόμη έναν ψηλό (κατά βάση σέντερ) στο ρόστερ του, η εικόνα και η αγωνιστική συμπεριφορά του 22χρονου σέντερ βάζει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΝΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

Φυσικά, δεν μπορεί παρά να γίνει αναφορά στην επιθετική αποτελεσματικότητα του Ταϊρίς Ράις και του Τζίμερ Φρεντέτ, οι οποίοι έκαναν σπουδαία δουλειά, έχοντας 6/7 τρίποντα. Μέχρι στιγμής, αυτό που βλέπαμε ήταν να παίζει καλά ένας εκ των δύο σε κάθε αγώνα, χθες το βράδυ όμως φάνηκε πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός, όταν αμφότεροι είναι σε καλή κατάσταση. Πολύ απλά γιατί περιορίζεται ραγδαία η ανάγκη του Νικ Καλάθη να εκτελέσει (μοιάζει πιο απελευθερωμένος ως δημιουργός) και προστίθενται σημαντικοί προβληματισμοί στην αντίπαλη άμυνα.

Αυτός που μένει να μπει στην εξίσωση είναι ο Άντι Ράουτινς, που μέχρι τώρα μοιάζει να είναι έξω από τα νερά του και δίχως ρυθμό. Σίγουρα, χρειάζεται μερικές εβδομάδες για να ξαναμπεί σε πλήρη αγωνιστική ρουτίνα και να αντιληφθεί τι ζητά από αυτόν ο Ρικ Πιτίνο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Μετά τον Γολγοθά του περασμένου μήνα, με έξι πολύ απαιτητικές αναμετρήσεις, ακολούθησαν τρεις σερί αγώνες στο ΟΑΚΑ. Το ζητούμενο ήταν αποκλειστικά και μόνοτο 3/3κάτι που στην πράξη έγινε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πλέον ακολουθεί ένα ζευγάρι αγώνων, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πρόκληση.

Όχι γιατί η Βαλένθια κι ο Ερυθρός Αστέρας είναι άτρωτοι ή τρομάζουν στο γήπεδό τους, αλλά πολύ περισσότερο γιατί πρόκειται για αναμετρήσεις που είναι "στα μέτρα" (και με το παραπάνω) της ομάδας του τριφυλλιού, που πλέον κοιτάζει περισσότερο τι γίνεται μπροστά παρά πίσω της.

Η απόσταση μίας νίκης από την πέμπτη θέση (βλ. Μακάμπι) σε συνδυασμό με το γεγονός πως στον δεύτερο γύρο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα περάσει από το ΟΑΚΑ, αρκούν για να προσδιορίσουν ως νέο βραχυπρόθεσμο στόχο την κατάληψη της πέμπτης θέσης στη regular season.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ