OPINIONS

Έγκλημα και τιμωρία για τον Ολυμπιακό

EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντέιβιντ Μπλατ που έψαχνε παίκτη και το διέψευδε, ο Τέραν Πέτεγουεϊ και η απόρριψη του Θαντ ΜακΦάντεν, ο Μάντζαρης που δεν υπολογιζόταν και έμεινε μόνος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η εφιαλτική σεζόν του Ολυμπιακού, γίνεται όλο και χειρότερη. Γράφει ο Χάρης Σταύρου.

Το longform με τον τίτλο "Φάκελος Ολυμπιακός: Ώρα μηδέν" που δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής (12/4) στο Sport24.gr, προκάλεσε αίσθηση. Εξι δημοσιογράφοι (Μίχαλος, Διαμαντόπουλος, Φιλέρης, Βλαχόπουλος, Καβαλιεράτος, Σταύρου) ανέλυσαν τα αίτια της φετινής αποτυχημένης σεζόν, το μέλλον των ερυθρόλευκων και τις σκέψεις τους για τη λίγκα στην οποία θα συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά και λίγες ώρες αργότερα γράφτηκε άλλο ένα επεισόδιο της φετινής τραγωδίας.

Οι παράγοντες της ομάδας και οι εκπρόσωποι του Μπριάντε Γουέμπερ βρίσκονται σε διαδικασία λύσης της συνεργασίας τους , καθώς ούτε οι μεν, ούτε οι δε ήταν ευχαριστημένοι από αυτή. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα, δεν σεβάστηκε τα ωράρια εντός κι εκτός ομάδας, ενώ στη διάρκεια της Παρασκευής (12/4) δημοσίευσε στο Instagram δύο μηνύματα προαναγγέλοντας την αποχώρησή του από την Ελλάδα.

Με τον Σπανούλη τραυματία, με τον Στρέλνιεκς εκτός δράσης, με τον Γουίλιαμς-Γκος στις ΗΠΑ για την κηδεία της γιαγιάς του και με τον Ουέμπερ ξένο σώμα, ο Ολυμπιακός έμεινε με έναν υγιή πόιντ γκαρντ. Τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τον οποίο ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν υπολόγιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της τρέχουσας περιόδου.

Το σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ (15:45) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι περίεργο. Θα υπάρχει αμηχανία σε παρκέ και πάγκο, η ψυχολογία πολλών παικτών θα βρίσκεται στο ναδίρ μετά τον αποκλεισμό από τα playoffs της EuroLeague και την εκτός έδρας ήττα από το Περιστέρι κι ο Μάντζαρης που θεωρήθηκε ο πέμπτος γκαρντ θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ, Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ

Στα τέλη του Φλεβάρη, όταν ο Γιάνις Στρελνιεκς τραυματίστηκε σε αγώνα της Λετονίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε στη διάθεσή του τέσσερις γκαρντ: Τον Σπανούλη, τον Γουέμπερ, τον Γουίλιαμς-Γκος και τον Μάντζαρη. Τότε, λοιπόν, κυκλοφόρησε μια φήμη που ήθελε τους Πειραιώτες να εξετάζουν την περίπτωση του free agent εκείνη την περίοδο Θαντ ΜακΦάντεν. Ο Αμερικανοισραηλινός coach διέψευσε το σενάριο, τα έβαλε μάλιστα με τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο και η ζωή συνεχίστηκε.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενδιαφέρθηκαν για συγκεκριμένο Αμερικανό περιφερειακό και το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει από έγκυρη ιταλική πηγή πως αυτός ήταν ο Τέραν Πέτεγουεϊ, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που ανήκει στη Σάσαρι αλλά δεν αγωνίζεται με αυτή και βρίσκεται ουσιαστικά παγιδευμένος στο συμβόλαιό του. Όταν στον Πειραιά έμαθαν τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, κινήθηκαν προς άλλη κατεύθυνση, ρώτησαν για μερικούς ακόμη διαθέσιμους γκαρντ και ένας από αυτούς ήταν ο ΜακΦάντεν που στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν με τη Μπανταλόνα για να γυρίσει στη Liga Endesa.

ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ RECRUITER ΣΤA ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ

Είναι προφανές πως ο Μπλατ δεν γνώριζε ότι πέντε εβδομάδες μετά θα έχει χάσει και τον Σπανούλη και τον Γουέμπερ και τον Γουίλιαμς-Γκος. Είναι όμως επίσης προφανές πως η απόκτηση ενός συμπληρωματικού γκαρντ θα είχε του είχε προσφέρει μια κάποια σε περίπτωση τραυματισμών και απρόοπτων γεγονότων.

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όσο για τον Γουέμπερ; Αγωνιστικά ο Αμερικανός αποδείχθηκε λίρα-εκατό, αγωνιστικά πρόσφερε πολλαπλάσια από όσα περίμεναν οι περισσότεροι από εκείνον, όμως εξωαγωνιστικά δεν ήταν ο παίκτης που μπορούσε να αντέξει τον Ολυμπιακό και ο αθλητής που μπορούσε να αντέξει ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν πειθαρχημένος, η συμπεριφορά του ήταν ενοχλητική και σε όλα αυτά φέρει ευθύνη και ο άνθρωπος που τον επέλεξε, ο ίδιος που δεν κατάφερε να τον διαχειριστεί. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δηλαδή. Ο ίδιος που επέλεξε τους Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν, Τίμα, ΛεΝτέι, ο ίδιος που δεν επέμεινε για τον Πιέρια Χένρι, ο ίδιος που δεν απέκτησε δεύτερο σέντερ και προτίμησε τρεις σμολ φόργουορντ.

Είναι πολλές οι ευθύνες που βαραίνουν τον Αμερικανοισραηλινό και είναι ίσως άδικο να προστίθεται και νέες, μέρα με τη μέρα. Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι άσχημη, η ομάδα δεν έχει ζήσει κάτι ανάλογο στη σύγχρονη ιστορία της και ουδείς μπορεί να μαντέψει πως θα κλείσει αυτή η εφιαλτική χρονιά.

Ο Γιώργος κι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πέρασαν το απόγευμα της Παρασκευής (12/4) από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , μίλησαν πίσω από κλειστές πόρτες με τους παίκτες και το προπονητικό team, αυτό που δεν έχουν κάνει όμως είναι να απευθυνθούν και στον κόσμο της ομάδας ώστε να εξηγήσουν τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες.

Προσέξτε όμως.

Δεν είναι αναγκασμένοι να το κάνουν.

Αν το κάνουν όμως, αν δώσουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, τότε θα μπορούν να κριθούν ανάλογα. Πιο δίκαια σίγουρα. Πιο αυστηρά; Ενδεχομένως. Αν δεν μιλήσουν, τότε το μυστήριο θα συνεχίσει να πλανάται πάνω από τον Πειραιά κι ο σπουδαίος Ολυμπιακός θα συνεχίσει να μοιάζει με καράβι που δυσκολεύεται να βγει από τη φουρτούνα την ώρα που οι οπαδοί του θα αγωνιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ