OPINIONS

Άρης και είμαι καλά

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

O Άρης παρουσίασε πολύ καλή εικόνα απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε συνοχή ως ομάδα, αλλά του έλειψε το γκολ. Το Sport24.gr αναλύει το upgrade στα μπακ, το εξαιρετικό δίδυμο Μπάσα-Ματίγια και τον Μπράουν Ιντέγε που ανεβάζει επίπεδο τους "κιτρίνους".

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα τέλη Ιουλίου και ο Άρης να έχει παίξει μόλις ένα επίσημο παιχνίδι, παρ' όλα αυτά η εικόνα που παρουσίασαν οι "κίτρινοι" στον πρώτο αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League λέει πολλά για τα... προσεχώς.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο απέναντι σε μία πιο έμπειρη ομάδα, δημιούργησαν ευκαιρίες, έδειξαν πως διαθέτουν συνοχή ως ομάδα, αλλά τους έλειψε το γκολ.

Το 0-0 του κατάμεστου "Κλ. Βικελίδης" δεν είναι ένα αποτέλεσμα που ροκανίζει τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά είναι βέβαιο πως στη Λάρνακα (κι όχι στη Λεμεσό) οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα πρέπει να είναι πιο εύστοχοι και ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια αν θέλουν να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Το Sport24.gr ξεχώρισε και αναλύει τρία στοιχεία που είναι ενδεικτικά της ποιότητας των "κιτρίνων" που δείχνουν καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι και σίγουρα πιο αποφασισμένοι να ανέβουν επίπεδο την εφετινή σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

ΜΕΓΑΛΟ UPGRADE ΣΤΑ ΜΠΑΚ

Η παρουσία του Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ προσέδιδε σιγουριά, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να μην είναι θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να δείξει τα πρόσοντά του ήταν εκεί και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Το δίδυμο των Λίντσεϊ Ρόουζ κα ι Φραν Βέλεθ δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους Αγκάνοβιτς και Χουράδο, ενώ ο Ισπανός πολλές φορές βοηθούσε και δημιουργικά την ομάδα του. Ο Βέλεθ είχε (απο)δείξει, άλλωστε, από πέρυσι πως είναι ο ηγέτης της άμυνας των Θεσσαλονικέων.

Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο για την Άρη είναι το εντυπωσιακό upgrade που έκανε την εφετινή σεζόν στα άκρα της άμυνας. Ο Μιχάλι Κόρχουτ ήρθε το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και έδειξε άμεσα πως θα βοηθήσει πολύ τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα, αφού διαθέτει εξαιρετική σέντρα και είναι πολύ καλός στο 1 vs 1. Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε και έδειξε πως μπήκε απευθείας στο κλίμα είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν.

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ζητάει από τους οπαδούς τους Άρη να ξεσηκωθούν

Ο Σουηδός μπακ είχε πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε ρήγματα από τα δεξιά, ενώ οι πολύ καλές σέντρες που έβγαλε -ειδικά στο πρώτο μέρος- βοήθησαν τους "κιτρίνους" να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Βοζίνια. Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι του Άρη έκαναν πάρα πολύ καλά που περίμεναν τον 28χρονο αμυντικό να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ΑΙΚ, στην οποία κατέβαλαν, μάλιστα και 120.000 ευρώ για την απόκτησή του.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΠΑΣΑ-ΜΑΤΙΓΙΑ ΚΑΙ Η "ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ" ΤΟΝΣΟ

Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο των Μίγκιεν Μπάσα και Χαβιέρ Ματίγια, με καλή χημεία από την περσινή σεζόν, ήταν ένα από τα μεγάλα "όπλα" του Παντελίδη στο "μπρα-ντε-φερ" με τον προπονητή της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκες. Ο Αλβανός μέσος έκοβε και έραβε στο χώρο του κέντρου, καθώς είχε το ρόλο της... σκούπας. Διάβαζε σωστά το παιχνίδι, μετέφερε σωστά την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση και κάλυπτε πολλές φορές τον Ματίγια που είχε πιο δημιουργικό ρόλο. Ο Ισπανός χαφ ήταν σ' ακόμα ένα ματς εκ των διακριθέντων.

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίγκιεν Μπάσα σε μία επίδειξη της άριστης τεχνικής κατάρτισής του

Προσέφερε ηρεμία στους συμπαίκτες του, κρατούσε την μπάλα όποτε χρειαζόταν, ενώ βοήθησε και επιθετικά, αφού στο 86' θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Πολλές φορές έκανε και τη "δουλειά" του Μαρτίν Τόνσο, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Ήταν, ουσιαστικά, η μοναδική παραφωνία των "κιτρίνων" σε ένα εξαιρετικό βράδυ. Ο Αργεντινός δεν βοήθησε στον τομέα της δημιουργίας, δεν είχε καλές συνεργασίες με Ντιγκινί και Ιντέγε, ενώ δημιούργησε μόλις μία φορά για τον εαυτό του στο 73ο λεπτό, αλλά ο Βοζίνια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Το 3-5-2 της ΑΕΛ τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα, καθώς "χάθηκε" ανάμεσα στις γραμμές και δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός.

Ο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΝΤΙΓΚΙΝΙ ΚΑΙ Ο FIT ΙΝΤΕΓΕ

Στην επίθεση, ο Νικολά Ντιγκινί απέδειξε γι' ακόμα ένα παιχνίδι πως αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση του Άρη στη γραμμή κρούσης. Ο Γάλλος επιθετικός είχε καλή συνεργασία με τον Μπράουν Ιντέγε, στον οποίο έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει στην αρχή του αγώνα, αλλά ο Νιγηριανός έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ με τον Βοζίνια, ενώ παράλληλα είχε και τρεις καλές ευκαιρίες να χριστεί ο ίδιος σκόρερ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικολά Ντιγκινί κυνηγάει μία χαμένη μπαλιά

Όσον αφορά στον Ιντέγε, έδειξε -παρά τη μεγάλη αγωνιστική απραξία- πως είναι ο παίκτης που θα γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, θα δώσει μάχες με τους αμυντικός και θα αποτελέσει τον επιθετικό "πυλώνα" της ομάδας του Παντελίδη. Διαθέτει την ποιότητα, αλλά και την εκτελεστική δεινότητα για να προσφέρει σημαντικές λύσεις στον Άρη. Άλλωστε, κι ο ίδιος, βλέπει τους "κίτρινους" σαν μία καλή ευκαιρία να επανέλθει στα στάνταρ του παρελθόντος ύστερα από μία δύσκολη διετία.

Τέλος, ο Γιάννης Φετφατζίδης έπαιξε σε μία θέση που τον βολεύει (δεξιός εξτρέμ), καθώς συνέκλινε αρκετά και έδινε χώρους στον Σούντγκρεν για να κάνει το overlap, αλλά μετά τα πρώτα 45 λεπτά έπεσε αισθητά η απόδοσή του. Στα highlight, βέβαια, του αγώνα ήταν το δοκάρι που είχε στο 40' ύστερα από φάσεις διαρκείας στα καρέ του Βοζίνια. Ο Άρης έδειξε πως μπορεί να πάρει την πρόκριση, ο Παντελίδης δήλωσε πως το πιστεύει, επομένως οι "κίτρινοι" θα πάνε στην Κύπρο για να παίξουν ένα παιχνίδι "do or die" με το μαχαίρι στα δόντια.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης - ΑΕ Λεμεσού 0-0: Άτυχοι και άστοχοι οι "κίτρινοι"
Άρης - ΑΕ Λεμεσού: Τα highlights της αναμέτρησης
Παντελίδης: "Θα πάρουμε την πρόκριση"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ