NEW ARTICLES

Mr. Πογιάτος, ξεκινάς με μία πολύ ωραία βάση

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Βρέσκα που έβγαλε "ξινό" σε όλο τον κόσμο ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να το δει... χαλαρά και για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, παραλαμβάνοντας στα χέρια του μία ομάδα που έχει οικοδομηθεί σωστά

Ένα ματς περιμέναμε να δούμε, έτσι λίγο πιο χαλαρά, ανάμεσα σε δύο ομάδες, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό -που όσο κι αν έχουν ένα... σκασμό αγωνιστικά προβλήματα, απουσίες κι ελλείψεις, ξέρουν να παίζουν ωραία μπάλα- και το έβγαλε «ξινό» σ’ όλη την πλάση ο διαιτητής Γεώργιος Βρέσκας από τον σύνδεσμο της Πιερίας.

Δεν γνωρίζω τι επαγγέλλεται ο εν λόγω κύριος... Θα μπορούσε εντούτοις, να δοκιμάσει να γίνει ένας εξαιρετικός... εφευρέτης. Διαιτητής μια φορά (δεν μπορεί να) είναι... Δεν είναι μόνο η φάση του πρώτου πέναλτι, όπου την «έχει» τη φάση, στα τρία μέτρα είναι και μπορεί να δει αν υπάρχει ή όχι «παράβαση» στην πτώση του Μπρούνο Γκάμα. Πάει και το βλέπει και στο VAR μετά και το... επιβεβαιώνει!

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, αυτό που αποδεικνύει στο 100% ότι ο άνθρωπος απλά δεν... τα έχει, είναι το δεύτερο «πέναλτι» που υποδεικνύει, την ώρα που ο Ξενόπουλος βγαίνει και διώχνει καθαρά τη μπάλα και ο Ρόουζ πέφτει πάνω του. Μιλάμε για απίστευτο... ανέκδοτο. Συνειδητοποιείτε πως εάν δεν υπήρχε VAR, αυτό το πέναλτι θα «σφυριζόταν» κανονικά και πιθανότατα ο Άρης θα έκανε το 1-0; Πόσα να βγάλει κι αυτός ο έρμος ο Ξενόπουλος πια, θα έπρεπε να έχει... οκτώ χέρια σαν τη Θεά Κάλι.

Αρκετά το «ζοχαδιάσαμε», όμως, με τα των Ελλήνων referees. Ότι και να πει και να γράψει κανείς, άλλοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις που «καίνε». Και τουλάχιστον, μέχρι οι «Big-4» να βγάλουν με ψηφοφορία τον νέο αρχιδιαιτητή, ο απερχόμενος στη θέση κύριος Μέλο Περέιρα, ας κάνει κάτι σωστό, στο τελευταίο πράγμα που θα έχει την «ευθύνη»: Στους νέους πίνακες διαιτησίας, ας αφήσει έξω τούτη τη φορά όσους δεν... κάνουν ή απλά δεν μπορούν. Ο νέος αρχιδιαιτητής, είτε είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είτε είναι ο Πέτερ Φιόρντφελντ, δεν είναι λογικό να βγάλει τώρα πίνακες. Να αξιολογήσει, να κρίνει, να «κόψει», να επιβραβεύσει. Αυτά θα πρέπει να τα κάνει, και θα τα κάνει την επόμενη διετία. Ας βγάλει, όμως ο Περέιρα τους «Βρέσκες», τους «Κομίνηδες» και λοιπούς, που επανειλημμένως έχουν (απο)δείξει ότι δεν είναι άξιοι διαιτητές, κι ας μείνουν οι πίνακες με καμιά δεκαριά refs. Καλό θα κάνει, κακό δεν θα κάνει...

Στα του αγώνα: Από την πρώτη μέρα των playoffs ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Mr. Ντάνι Πογιάτος, παρακολουθεί τα ματς των «πράσινων» στο laptop του μέσω μίας ειδικής εφαρμογής. Και πολύ καλά κάνει... Φαντάζομαι πως θα είδε και στο παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και θα επιβεβαίωσε στο μυαλό του, πως ερχόμενος στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, έχει στα χέρια του μία πάρα πολύ καλή «βάση» για να ξεκινήσει.

Πολύ καλή. Απ’ την κορφή ως τα... νύχια. Από το τέρμα, μέχρι τον σέντερ-φορ. Και με τις μεταγραφές που έχουν γίνει ως τώρα και με αυτές που είναι στο... δρόμο (Βιγιαφάνιες, δεύτερος εξτρέμ, τρεις μπακ, ένας χαφ). Αυτό δηλαδή που δεν είχε ο Γιώργος Δώνης, πριν από δύο καλοκαίρια, όταν έπρεπε να «χτίσει» από το «μηδέν», μία ομάδα που είχε «αποψιλωθεί» (σχεδόν) απ’ όλους τους παίκτες πρώτης γραμμής κι έπρεπε να «ζυμωθεί» από την αρχή.

Μία ομάδα που πλέον έχει αρχές και ξέρει να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, να «χτίσει» παιχνίδι απ’ τα άκρα κι απ’ τον άξονα, που έχει κι έμπειρους, αλλά και «διψασμένους» πιτσιρικάδες, που χρειάζεται 5-6 «πινελιές», αλλά και μεγάλη προσοχή κατά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, ως προς το στυλ και τη «δομή» του παιχνιδιού της, για να ανέβει όντως ένα με δύο επίπεδα πιο πάνω και να εμφανιστεί πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ την αρχή της επόμενης σεζόν.

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει και τις προηγούμενες ημέρες: Τα υλικά, με τα οποία οικοδομείται η επόμενη version, το επόμενο πρότζεκτ του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού», είναι πολύ καλά. Αρκεί να μην «ισοπεδωθούν» οι πιτσιρικάδες και ειδικά όσοι αξίζουν να επενδύσει πάνω τους η ομάδα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι εκείνος που αποτελεί το μεγαλύτερο «στοίχημα» της επόμενης χρονιάς. Κι από την επάρκειά του θα κριθεί όλο το «οικοδόμημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ