LONGREADS

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr

Η Super League ανοίγει σήμερα (25/8) την αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ταυτότητα των 16 ομάδων, τους στόχους τους, καθώς και το πάρε - δώσε, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Ακόμα, τα γήπεδα και οι 23 διαιτητές που έχουν οριστεί να διευθύνουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (PHOTOS)

Από πολλά... κύματα πέρασε και η εφετινή σέντρα της Super League, η 13η από τη δημιουργία της (το 2006-2007 ήταν η παρθενική διοργάνωση υπό την ευθύνη της Σούπερ Λιγκ). Έπειτα από διαφωνίες και συζητήσεις επί συζητήσεων, το αρχικό οργανόγραμμα τηρήθηκε και σήμερα (25/8) ξεκινάει το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019 για τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έστω και αν ο τρόπος υποβιβασμού και προβιβασμού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά. Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο, όπου στις 19.15 θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός - Ατρόμητος.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις 16 ομάδες που θα "μονομαχήσουν", καταγράφει τους στόχους τους και τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν έως σήμερα, ενώ παρουσιάζει τα γήπεδα και τους διαιτητές.

ΑΕΚ (1924)

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά ύστερα από 24 χρόνια. Ξεκινάει εφέτος με στόχο το back to back. Τρεις κομβικοί ποδοσφαιριστές που την οδήγησαν στον τίτλο, αποχώρησαν. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Όγκνιεν Βράνιες και Σέρχιο Αραούχο έφυγαν για Ολυμπιακό, Άντερλεχτ και Λας Πάλμας. Όσοι άλλοι αποτέλεσαν παρελθόν, δεν συνιστούν τόσο μεγάλες απώλειες, αν εξαιρεθεί ο Γιόχανσον, ο οποίος βέβαια υπέστη ρήξη χιαστού και είχε μείνει για μήνες εκτός δράσης, και ο Κονέ. Η ΑΕΚ κράτησε ένα βασικό κορμό και το ζητούμενο είναι να της βγουν οι Λούκας Μπογιέ, Εσεκιέλ Πόνσε και Αλέφ, διότι σε διαφορετική περίπτωση ίσως και να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα. Με νέο προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη, το πρώτο δείγμα, το ευρωπαϊκό, είναι επιτυχημένο. Η Ένωση είναι πολύ κοντά στην είσοδό της στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευάγγελος Ασλανίδης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαρίνος Ουζουνίδης (1η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: ΟΑΚΑ, χωρητικότητα 69.618

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18:Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Στράτος Σβάρνας (Ξάνθη), Πέντρο Βίτορ (Ρεσίφε), Αλέφ Σαλντάνα (Μπράγκα), Εσεκιέλ Πόνσε (Ρόμα), Λούκας Μπογέ (Τορίνο), Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια), Σεραφείμ Γιαννίκογλου (ΠΑΣ Γιάννινα), Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων Σμύρνης).

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε), Δημήτρης Μεληκιώτης (ΝΠΣ Βόλος), Άνταμ Τζανετόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Γιάννης Ανέστης (Χαπόελ Μπερ Σεβά), Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος (δαν. Λαμία), Σέρχιο Αράουχο (Λας Πάλμας), Παναγιώτης Ντούνης (Παναιγιάλειος), Μασούντ Σοτζέι (Τράκτορ Σάζι), Ογκνιεν Βράνιες (Άντερλεχτ), Γιάκομπ Γιόχανσον (Ρεν), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός).

ΠΑΟΚ (1926)

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-2018, αλλά το έχασε από την ΑΕΚ. Πήρε το Κύπελλο για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τη νέα αγωνιστική περίοδο στόχος του είναι το νταμπλ. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην τεχνική ηγεσία, ο ΠΑΟΚ μοιάζει να βρίσκεται σε θέση ισχύος συγκριτικά με τους αντιπάλους του για τον τίτλο. Το πιστοποιεί η έως σήμερα ευρωπαϊκή του πορεία, στην οποία έχει αφήσει πίσω του Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας και με το 1-1 στο Ντα Λουζ απέναντι στη Μπενφίκα, μπορεί μέσω της ρεβάνς της Τούμπας να μπει στους ομίλους του Champions League. Σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι και πέντε... πινελιές εκεί που χρειαζόταν. Μια ομάδα με ομοιογένεια και συνοχή, με έναν απαιτητικό και αξιόλογο τεχνικό, ο οποίος έχει κερδίσει τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών του, και αυτών που είναι βασικοί και εκείνων που προέρχονται συνήθως από τον πάγκο. Αυτή τη στιγμή στον Δικέφαλο, που ξεκινάει με -2, όλα δείχνουν να δουλεύουν... ρολόι.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιβάν Σαββίδης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ραζβάν Λουτσέσκου (2η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Τούμπα, χωρητικότητα 29.000

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Πόντους Βέρνμπλουμ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τσούμπα Άκπομ (Άρσεναλ), Λέο Ζαμπά (Αχμάτ Γκρόζνι), Εβγέν Χατσερίντι (Ντινάμο Κιέβου), Αλίν Τόσκα (δαν. Μπέτις)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Γιάννης Μυστακίδης (δαν. ΠΑΣ Γιάννινα), Μάρκο Μιχόγεβιτς (δαν. ΟΦΗ), Τιμπό Μουλέν (δαν. Ανκαραγκουτσού), Αχιλλέας Πούγγουρας (Παναθηναϊκός), Ζάιρο (Χάιντουκ Σπλιτ), Πέντρο Ενρίκε (δαν. Αστάνα), Ευθύμιος Κουλούρης (δαν. Ατρόμητος), Έργκους Κάτσε (δαν. Παναθηναϊκός), Δημήτρης Χατζηισαΐας (δαν. Ατρόμητος), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Βασιλεία), Μάρσιο Αζεβέντο (επιστροφή Σαχτάρ), Ρόμπερτ Μακ (επιστροφή Ζενίτ), Τζάλμα Κάμπος (Αλάνιασπορ), Μάριν Λέοβατς (Ντίναμο Ζάγκρεμπ), Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (δαν. ΟΦΗ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1925)

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρωτάθλημα που θέλει γρήγορα να ξεχάσει ήταν το περσινό για τον Ολυμπιακό. Έχασε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-2011, πραγματοποιώντας κακές εμφανίσεις. Το εφετινό καλοκαίρι η διοίκηση πήρε την απόφαση και προχώρησε σε εκκαθάριση του ρόστερ. Πάρα πολλές οι αλλαγές, μαζικές προσθαφαιρέσεις, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Στα φιλικά οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν προβληματική εικόνα, σε αντίθεση με τα επίσημα ευρωπαϊκά ματς, που παρατηρούμε έναν Ολυμπιακό αλλαγμένο προς το πολύ καλύτερο, ενώ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα τρία από τα... βαριά χαρτιά που αποκτήθηκαν, οι Νάτχο, Γκιλιέρμε και Αχμέντ Χασάν. Με νέο προπονητή τον Πορτογάλο Πέδρο Μαρτίνς, άλλος στόχος πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν υπάρχει. Ο Κώστας Φορτούνης είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει ταιριάξει απόλυτα με Λάζαρο - Ποντένσε, και δείχνει ότι θα είναι ο ηγέτης της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 για την ομάδα του.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Μώραλης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πέδρο Μαρτίνς (1η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Γ. Καραϊσκάκης, χωρητικότητα 32.115

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση3η

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Άχμεντ Χάσαν (Μπράγκα), Γκιλιέρμε (Ντεπορτίβο), Μπίμπρας Νάτχο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιασίν Μεριά (Σφαξιέν), Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια), Ρόντερικ Μιράντα (Γουλβς), Ντανιέλ Ποντένσε (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ Αχλί), Στέφανος Ευαγγέλου (Παναθηναϊκός), Γιάννης Μασούρας (ΑΕΛ), Μαντί Καμαρά (Αζαξιό), Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (Λεγανές), Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος), Μπρούνο Βιάνα (Μπράγκα), Κωνσταντίνος Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης), Σάσα Ζντιέλαρ (Παρτίζαν), Σεμπά (Chongqing Dangdai Lifan), Ούρος Τζούρτζεβιτς (Σπόρτινγκ Χιχόν), Οτζίτζα Οφόε (Γάνδη), Γκιγιόμ Ζιλέ (Λανς), Αλεξί Ρομαό (Ρεμς), Αλμπέρτο Μποτία (Αλ Χιλάλ), Σίλβιο Προτό (Λάτσιο), Νίκος Βέργος (Παναθηναϊκός), Ίβιτσα Ίβουσιτς (Όσιγιεκ), Γιώργος Μανθάτης (δαν. Πανιώνιο), Μπιορν Ένχελς (Ρεμς), Γιαγιά Μπανανά (δαν. Πανιώνιο), Ιγκόρ Σίλβα (ΑΕΚ Λάρνακας), Εμάνουελ Εμενίκε (ελεύθερος), Κέβιν Μιραλάς (επιστροφή Έβερτον, Φιορεντίνα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1923)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του η περσινή για τον Ατρόμητο. Έφτασε να διεκδικεί μέχρι και την 3η θέση, την οποία εντέλει κατέλαβε ο Ολυμπιακός. Έγινε αρκετή κουβέντα για τους δανεικούς της σεζόν που ολοκληρώθηκε και αν κατάφερνε να τους κρατήσει το 2018-2019. Η προσπάθεια στέφθηκε επιτυχώς, καθώς οι Δημήτρης Γιαννούλης και Δημήτρης Χατζηϊσαΐας παρέμειναν στο ρόστερ ως δανεικοί από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Σπύρος Ρισβάνης διατηρήθηκε στο κυανόλευκο δυναμικό ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Η μεγάλη, αν και αναμενόμενη απώλεια, ήταν ο Αμρ Ουάρντα που τελικά έμεινε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ντιγκινί που σημείωσε πέρυσι δέκα γκολ, συνεχίζει στον Άρη. Σημαντική είναι η απόκτηση του Ευθύμη Κουλούρη ως δανεικού από τον ΠΑΟΚ, αλλά και η επιστροφή του Γιώργου Μανούσου, που ξεπέρασε τον σοβαρό του τραυματισμό. Η ομάδα του Περιστερίου θα "παλέψει" να κατακτήσει και πάλι την τέταρτη θέση, καθώς οτιδήποτε καλύτερο θα συνιστά ένα μικρό θαύμα.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Σπανός

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νταμίρ Κάναντι (2η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου χωρητικότητα 9.035

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Μπάλας Μέγκερι (Γκρόιτερ Φιρτ), Ευθύμιος Κουλούρης (δαν. ΠΑΟΚ), Δημήτρης Χατζηισαΐας (δαν. ΠΑΟΚ), Κλαρκ Ενσικουλού (Πλατανιάς), Αρμίν Μούγιακιτς (Ραπίντ Βιέννης), Σπύρος Ρισβάνης (Ολυμπιακός), Ηρακλής Γαρουφαλιάς (ΠΑΣ Γιάννινα)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Αμπιόλα Νταούντα (Γκιρεσούνσπορ), Αμρ Ουάρντα (επιστροφή ΠΑΟΚ), Νικολά Ντιγκινί (Άρης), Ανδρέας Γιαννιώτης (Ολυμπιακός), Παύλος Κυριακίδης (ΟΦΗ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1931)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν εξασφάλισε την πέμπτη θέση που της χάρισε ευρωπαϊκή έξοδο, αν και επήλθε πρόωρος αποκλεισμός από τη Χιμπέρνιαν. Ο Σάββας Παντελίδης συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό του, ενώ η ΠΑΕ προχώρησε σε δέκα μεταγραφές. Η σπουδαιότερη απώλεια είναι ο Μαρτίν Τόνσο, ο οποίος δεν έμεινε λόγω χρημάτων, άσχετα αν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, όσο ο Αργεντινός επιτελικός μέσος δεν βρίσκει ομάδα. Τρεις Ισπανοί, τέσσερις Αργεντινοί και τρεις Έλληνες οι προσθήκες για τους Αρκάδες, οι οποίοι στόχο έχουν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή έξοδο και στο επόμενο πρωτάθλημα. Διόλου απίθανο να το επιτύχει για δεύτερη διαδοχική φορά, αρκεί πράγματι να αποκτηθεί ένα δεκάρι που θα μπορεί να προσφέρει ό,τι και ο Τόνσο. Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι βασικές επιλογές του Παντελίδη, πάντως, θα είναι παίκτες που αγωνίζονταν και πέρυσι στην ομάδα.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Μποροβήλος

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σάββας Παντελίδης (2η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, χωρητικότητα 7.423

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Χρήστος Τασουλής (Πανιώνιος), Χοσέ Λουίς Βαλιέντε (Λέιδα), Μάρκ Φερνάντεθ (Μούρθια), Βαλεντίνος Βλάχος (Πανιώνιος), Νίκος Παπαδόπουλος (Λαμία), Μαρτίν Ρόλε (Κέρκυρα), Φράνκο Μπελόκ (Ιντεπεντιέντε), Πατρίσιο Μαρτίν Ματρικάρντι (Χιμνάσια Λα Πλάτα), Άνχελ Μαρτίνεθ (Σαραγόσα), Λούκας Σάλας (Σαν Μαρτίν).

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Γεβγέν Σελίν (ΜΤΚ), Εουχένιο Ισνάλδο (Ντεφένσα ι Χουστίσια), Ναμπίλ Ζααντί (επιστροφή Ουντινέζε), Μαρτίν Τόνσο (ελεύθερος), Κώστας Γιαννούλης (Πάφος), Σεντρίκ Γκοντό (ελεύθερος).

ΞΑΝΘΗ (1967)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr
MOTIONTEAM

Λόγω διαφοράς τερμάτων η Ξάνθη απέτυχε να βγει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013-2014. Ήταν αβέβαιη η μετά - Λουτσέσκου εποχή, αλλά η επιλογή του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένη. Ο Σέρβος Μίλαν Ράσταβατς έκανε εξαιρετική δουλειά, έφερε τους ακρίτες στην ίδια θέση με τον Αστέρα, ενώ ο ίδιος κέρδισε μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ως συνεργάτης του Μλάντεν Κρστάιτς, στην εθνική ομάδα της Σερβίας. Για το πόσο χαμηλό μπάτζετ έχει αυτή η ομάδα, η περσινή θέση συνιστά υπέρβαση. Κι εφέτος στα ίδια οικονομικά επίπεδα, με λίγες μεταγραφές, όσες σχεδόν και οι αποχωρήσεις που σημειώθηκαν από το ρόστερ. Ίδιος κορμός, λοιπόν, ίδιος προπονητής, η συνταγή θα είναι ίδια. Μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, η οποία θα επιδιώξει τερματίσει ψηλά στην επόμενη Super League. Στόχος δύσκολος, αλλά όχι και ακατόρθωτος, η ευρωπαϊκή έξοδος. Θα είναι υπέρβαση, αλλά με δεδομένη την περσινή σεζόν, υπάρχει η ελπίδα.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αριστείδης Πιαλόγλου

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μίλαν Ράσταβατς (2η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Xanthi FC Arena (Αθλητικό Κέντρο των Πηγαδίων), χωρητικότητα 7.361

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Τζέφρι Σαρπόνγκ (Ελάζιγκσπορ), Σοφιάν Καντά (Σατορού), Αλεκσάνταρ Κοβάτσεβιτς (Λέγκια Γκντανσκ), Ντίνις Αλμέιντα (Μονακό)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Παναγιώτης Τριάδης (Απόλλων Σμύρνης), Αλφρέδο Μεχία (Εσπάνια), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ), Αντριάν Λουσέρο (ελεύθερος)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1890)

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σοβαρή πορεία η περσινή για τον Πανιώνιο, όχι όμως και η καλύτερη δυνατή. Δίχως αρκετές εναλλακτικές επιλογές, ο Μιχάλης Γρηγορίου τον οδήγησε στην 7η θέση. Εφέτος γίνεται νέα αρχή με νέο προπονητή, τον Ζοζέ Ανιγκό, ο οποίος αναλαμβάνει δεύτερη ελληνική ομάδα μετά τον Λεβαδειακό. Από τις πιο δραστήριες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι αυτή της Νέας Σμύρνης. Έχουν ήδη γίνει 16 προσθήκες, λογικά δεν θα πραγματοποιηθεί άλλη, εκτός και αν προκύψει επιθετικός. Έντονο το γαλλικό στοιχείο στην Πλατεία, κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που προπονητής ανέλαβε ο Μασσαλός με τα πολύ καλά δείγματα γραφής πέρυσι στη Βοιωτία. Άγνωστο πόσο καλά θα τα καταφέρει η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τόσες πολλές αλλαγές, αν και στα φιλικά προετοιμασίας η εικόνα της δεν ήταν άσχημη. Η προσπάθεια για εξυγίανση συνεχίζεται και σημαντικό ρόλο στην καλυτέρευση των οικονομικών θα παίξουν οι καλές εμφανίσεις και οι παίκτες που θα προσελκύσουν ενδιαφέρον για πώληση.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Δάρας

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ζοζέ Ανιγκό (1η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Νέα Σμύρνη, χωρητικότητα 11.115

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Ζιανί Σεράφ (Ταρμπές), Ρόλαντ Άλμπεργκ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Γιώργος Μανθάτης (δαν. Ολυμπιακός), Ουμάρ Καμαρά (Ορλεάν), Αμίρι Κούρντι (Αλ Αχλί), Σοφιάν Σιντί Αλί (Géménosienne), Σεμπαστιάν Πίριζ (Λίβερπουλ, Ουρουγουάη), Σωτήρης Τσιλούλης (Απόλλων Λάρισας), Αμπντουλαγιέ Κεϊτά (Αζαξιό), Βασίλης Ρέντζας (ΑΕΛ), Μίλαν Κότσιτς (Μποέμιανς), Ζερεμί Μαλέρμπ (Νταντί), Μαξίμ Ντε Ταντεό (Σεντάν), Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες (Σάο Καετάνο), Γιαγιά Μπανανά (δαν. Ολυμπιακός), Φίλιπ Μανόιλοβιτς (δαν. Χετάφε),

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Λευτέρης Αστράς (Απόλλων Σμύρνης), Χρήστος Τασουλής (Αστέρας Τρίπολης), Βαλεντίνος Βλάχος (Αστέρας Τρίπολης), Μανώλης Σιώπης (επιστροφή Ολυμπιακό), Γιώργος Μπαντής (ελεύθερος), Λάζαρος Λάμπρου (επιστροφή ΠΑΟΚ), Μάτιτς Κότνικ (ελεύθερος), Άγγελος-Μιχαήλ Πινιώτης (Λαμία), Κριστιάν Νόβακ (Σλάβεν Μπελούπο), Ζερόμ Γκιοατά (ελεύθερος), Κυριάκος Σαββίδης (ελεύθερος), Μεργκίμ Μπραχίμι (ελεύθερος), Ουάσινγκτον (ελεύθερος), Νταμιάνο Γκίνι (ΑΟΧ Κισσαμικός), Γεράσιμος Βουκελάτος (δαν. Πλατανιά), Νίκι Μπίλε Νίλσεν (Λίνγκμπι).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (1926)

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ /  EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολοκλήρωσε την περσινή του παρουσία στη Super League στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με προπονητή τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος μεσούσης της χρονιάς διαδέχτηκε τον Μάκη Χάβο. Με τον "Κολοσσό" η ομάδα του Αγρινίου πήρε τα πάνω της, εξασφάλισε νίκες, ξέφυγε από τις χαμηλές θέσεις και τερμάτισε με άνεση 8η. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική Ελλάδας διατηρήθηκε στη θέση του, οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν λίγες, μόλις πέντε. Λίγες όμως ήταν και οι αποχωρήσεις. Οι Αγρινιώτες απέκτησαν δύο ποδοσφαιριστές τους οποίους ξεχώρισαν από τη Football League (Αγρόδημο - Κόκκορη), ενώ η προσθήκη που ξεχώρισε ήταν ο επί σειρά ετών αρχηγός της Γκέτεμποργκ, Σεμπάστιαν Έρικσον. Ο Παναιτωλικός όπως όλα δείχνουν θα επιδιώξει να καπαρώσει από νωρίς την παραμονή και να μην εμπλακεί σε περιπέτειες. Αυτός είναι ο πρώτιστος στόχος και αν προκύψει κάτι καλύτερο στην πορεία, τα "καναρίνια" δεν πουν όχι. Αξιοσημείωτο ότι από τους 30 του ρόστερ, οι 15 είναι προϊόντα των ακαδημιών του Παναιτωλικού.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάκης Μπελεβώνης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τραϊανός Δέλλας (2η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Γήπεδο Παναιτωλικού, χωρητικότητα 6.000

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Νίκος Γιαννακόπουλος (Κέρκυρα), Αριστείδης Κόκκορης (Παναιγιάλειος), Νικολάς Μανά (Κανουέλας), Σεμπάστιαν Έρικσον (Γκέτεμποργκ), Χρήστος Αγρόδημος (Απόλλων Λάρισας)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Λουΐτζι Τσενάμο (αποσύρθηκε), Κέβιν Ιταμπέλ (Ιταλιάνο), Φάρλεϊ Ρόζα (Αλ Ετιφάκ), Κλέζιο Μπαούκε (Ιστανμπούλσπορ), Φεντερίκο Μπράβο (Πατρονάτο), Ντάνι Μπεχαράνο (Οριέντε Πετρολέρο), Μιγκέλ Ροντρίγκεζ (Ρίο Άβε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (1966)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη Super League που να πορεύεται τόσα χρόνια με τον ίδιο προπονητή. Ο Γιάννης Πετράκης στην 6η του σεζόν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, όπως συνέβη τις προηγούμενες σεζόν, όχι και την περσινή κατά την οποία η ομάδα τερμάτισε 9η. Θα είναι σημαντικό για τους Ηπειρώτες να διατηρηθεί στο ρόστερ ο Πέδρο Κόντε, ο εδώ και δύο χρόνια πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ο Ισπανός έχει δείξει πόσο μπορεί να βοηθήσει και αν τελικά παραχωρηθεί, ο ΠΑΣ χάνει αρκετή δύναμη στη γραμμή κρούσης. Αν είναι υγιής και δεν βγάλει τραυματισμούς, ο Γιάννης Μυστακίδης που αποκτήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ θα βοηθήσει την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία ξεκινά με στόχο να τερματίσει όσο πιο κοντά γίνεται στην πεντάδα. Σημαντική είναι η απώλεια του Γαρουφαλιά στη μεσαία γραμμή, ενώ ύστερα από αρκετά χρόνια αποχώρησε ο στόπερ Μπέριος με προορισμό την Ουγγαρία. Ζαν Μπαπτίστ Λεό και Γιώργος Ξύδας μπορεί να αποδειχθούν... λαβράκια.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Χριστοβασίλης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Πετράκης (6η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Εθν. Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες", χωρητικότητα 7.500

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Στέφανος Σιόντης (Κέρκυρα), Γιώργος Παμλίδης (Κέρκυρα), Γιάννης Λουκίνας (ΑΕ Καραϊσκάκης), Ζαν Μπαπτίστ Λεό (ΑΟΧ Κισσαμικός), Ορέστ Κιούζικ (Σταλ Καμιάνσκε), Φάμπρι Κάστρο (Σερβέτ), Άλεξ Κακούμπα (Φεϊρένσε), Γιώργος Ξύδας (ΑΟΧ Κισσαμικός - Ολυμπιακός), Γιάννης Μυστακίδης (δαν. ΠΑΟΚ), Σάντι Κρίζμαν (ΑΕΛ), Μιχαήλ Νεοφύτου (ΑΠΟΕΛ)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Ηρακλής Γαρουφαλιάς (Ατρόμητος), Νίκος Καρανίκας (ΑΕΛ), Φίλιπ Χέλκβιστ (Μπρομαποϊκάρνα), Σεραφείμ Γιαννίκογλου (ΑΕΚ), Θοδωρής Μπέριος (Ζενίτ Τσάσλαβ), Καρίμ Σολτάνι (ελεύθερος), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (Χέρμανσταντ), Φρανκ Μπετρά (ελεύθερος), Γιώργος Μανθάτης (επιστροφή Ολυμπιακό, δαν. Πανιώνιο).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (1961)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιστροφή του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού. Είχε αποχωρήσει το 2015-2016, έπειτα από 28 αγώνες στη Super League και τώρα ξανά στο τιμόνι των Βοιωτών. Η περσινή χρονιά με τον Ζοζέ Ανιγκό ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Για αρκετές αγωνιστικές όλοι μιλούσαν για τον αήττητο Λεβαδειακό, μέχρι που ήρθε η φυσιολογική κάμψη και η κατάληψη της 10ης θέσης. Από το περσινό ρόστερ, οι παίκτες που αποχώρησαν και μέτρησαν πάνω από 1500 λεπτά συμμετοχής ήταν οι Γιουσούφ, Νιάς και Τριποτσέρης. Οκτώ παίκτες αποχώρησαν, εννέα αποκτήθηκαν. Βάσει βιογραφικού, η μεταγραφή του Λενί Νανγκί αποτελεί έκπληξη. Διεθνής σε όλες τις μικρές εθνικές της Γαλλίας, έχοντας καταγράψει 66 συμμετοχές και 19 γκολ. Έχει θητεύσει σε Καέν, Λιλ, Μπαστιά και Βαλανσιέν, έχοντας υπάρξει συμπαίκτης με Μαρσιάλ, Ραμπιό, Τολισό, Λαπόρτ και Λενγκλέ. Στην πράξη θα φανεί πόσα θα βοηθήσει. Οι Βοιωτοί έχουν ξεκάθαρο στόχο να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη Super League.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Κολοκυθάς

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άκης Μάντζιος (1η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, χωρητικότητα 8.000

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση10η

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Βούκο Βούγιοβιτς (Λόβτσεν), Γιόβαν Κρνέτα (Ζίρα), Γιόζεφ Βίντεκερ (Ουίπεστ), Βλαντιμίρ Μπάγιτς (Μπόρατς Τσάτσακ), Μιχάλης Μπαστακός (Άρης), Νταβίντ Μανγκά (Χαποέλ Ασκελόν), Γιώργος Ζησόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Λενί Νανγκί (Βαλανσιέν), Σουλεϊμάν Όμο (Λαμία)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Θοδωρής Τριποτσέρης (ελεύθερος), Γιάννης Ζαραδούκας (ελεύθερος), Τσακίρ Μπελγκαζουανί (ελεύθερος), Μοχάμεντ Γιουσούφ (Αζαξιό), Δημήτρης Σωτηρίου (ΟΦΗ), Νίκος Καλτσάς (Ηρακλής), Νουάνκο Ομπιόρα (Μποαβίστα), Ιμπραϊμά Νιάς (Ράζα Καζαμπλάνκα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1908)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη χειρότερη θέση της ιστορίας του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Μετά την περσινή περίοδο των πολλών προβλημάτων, το τριφύλλι ετοιμάζεται να μπει σε μία ακόμα δυσκολότερη. Με τους περιορισμούς στις μεταγραφές, τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και με το -6 που τον ακολουθεί από πέρσι ο Παναθηναϊκός, καλείται πρώτα απ' όλα να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος ανέλαβε το κοουτσάρισμα της ομάδας και ο Νίκος Νταμπίζας που επέστρεψε σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, έχουν σίγουρα δύσκολο έργο μπροστά τους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δήλωσαν πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι πράσινοι θα στηριχτούν σε μία ενδεκάδα έμπειρων παικτών που κατάφεραν να κρατήσουν στο ρόστερ τους από την περσινή ομάδα, σε κάποιους ταλαντούχους που απέκτησαν στη μεταγραφική περίοδο, αλλά και σε εκείνους που προέρχονται από τις ακαδημίες τους. Το τελευταίο κομμάτι του ρόστερ θα είναι ένας έμπειρος που θα κληθεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Κωνσταντίνου

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Δώνης (1η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: ΟΑΚΑ, χωρητικότητα 69.618

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση11η

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Έγκους Κάτσε (δαν. ΠΑΟΚ), Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Μπρέντφορντ), Αχιλλέας Πούγγουρας (ΠΑΟΚ), Μάρκος Σιφναίος (Γκόα), Νώντας Παντελάκης (ΑΟΧ Κισσαμικός, Ολυμπιακός), Νίκος Βέργος (Παναθηναϊκός), Αργύρης Καμπετσής (Ντόρτμουντ)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Γιάννης Μυστακίδης (επιστροφή ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα), Γκιγιέρμο Μολίνς (Μάλμε), Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς), Ρόμπιν Λουντ (Σπόρτινγκ Χιχόν), Λουσιάνο Νέβες (Φλουμινένσε), Στέφανος Ευαγγέλου (Ολυμπιακός), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα).

ΑΕΛ (1964)

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέρυσι είχε θέσει ως στόχο την κατάκτηση μιας θέσης από την 5η έως τη 10η. Τελικά τερμάτισε 12η. Η προσεχής αγωνιστική περίοδος δεν θα είναι εύκολη για την ΑΕΛ. Για μια ακόμη χρονιά η διοίκησή της αποφάσισε να προχωρήσει σε πολλές μεταγραφές, αλλά και αποδεσμεύσεις. Επίσης ανακοίνωσε παίκτες, τους οποίους λίγο μετά αποδέσμευσε (Ρόνι Μάρκος, Παπαφώτης, Κασάδο). Τέσσερις νεοαποκτηθέντες προέρχονται από τα Βαλκάνια, μια αγορά την οποία προτιμούν οι ελληνικές ομάδες και για οικονομικούς λόγους: Κοσοβάρος (Σαΐτι), Σκοπιανός (Πέτροβικ), Σλοβένος (Νούνιτς), Κούνιτς (Βόσνιος). Ο νεαρός τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου συνεχίζει από πέρυσι, έχοντας προλάβει να κοουτσάρει σε έξι ματς. Κλειδί για την εξασφάλιση της παραμονής, που επί της ουσίας αποτελεί τον στόχο, είναι η ηρεμία σε μια ομάδα όπου υπάρχουν απαιτήσεις και η γκρίνια αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο. Άξιο αναφοράς ότι πέρυσι δούλεψαν στους βυσσινί πέντε προπονητές (Αντρές Πάους, Τζάκι Ματάισεν, Ηλίας Φυντάνης, Ράτκο Ντόστανιτς, Σωτήρης Αντωνίου).

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανδρέας Λιόντος

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σωτήρης Αντωνίου (2η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: AEL FC Arena, χωρητικότητα 16.118

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση12η

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Νίκος Καρανίκας (ΠΑΣ Γιάννινα), Μάρκο Νούνιτς (Αλουμίνι), Μίλοβαν Πέτροβικ (Όσιγιεκ), Παναγιώτης Παϊτέρης (Απόλλων Λάρισας), Σάμι Φριουί (Μπλιντά), Σουάντ Σαΐτι (Σκεντερμπέου), Έγκμουντουρ Κρίστινσον (Εξέλσιορ), Πασχάλης Κάσσος (Άρης), Πέταρ Κούνιτς (Μπάνια Λούκα), Νέστορας Γκέκας (Αναγέννηση Καρδίτσας), Χρήστος Γρομητσάρης (Κέρκυρα), Πίτι (Λαμία), Μπασέμ Μόρσι (δαν. Ζάμαλεκ),

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Μλάντεν Μπόζοβιτς (ελεύθερος), Ουάλας (ελεύθερος), Κώστας Θεοδωρόπουλος (ελεύθερος), Τάσος Λαγός (ελεύθερος), Εμάνουελ Περόνε (Ηρακλής), Τάσος Κρητικός (Δόξα Δράμας), Αντνάν Αγκάνοβιτς (Αλτάι), Θωμάς Ναζλίδης (Άρης), Δημήτρης Καπός (Τρίκαλα), Νέμανια Μλαντένοβιτς (Μπάκα), Δημήτρης Γροντής (Αήττητος Σπάτων), Σάντι Κρίζμαν (ΠΑΣ Γιάννινα), Βασίλης Ρέντζας (Πανιώνιος), Ανδρέας Δερμιτζάκης (Ράντνικ), Γιάννης Μασούρας (Ολυμπιακός).

ΛΑΜΙΑ (1964)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr

Να κάνει ίδια ή και καλύτερη σεζόν από την περυσινή σεζόν θέλει η Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας στην παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία κατάφερε κι εξασφάλισε την παραμονή σχετικά εύκολα, ενώ προχώρησε και στο Κύπελλο έχοντας μεταξύ άλλων αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Ο Μπάμπης Τεννές παραμένει στο "τιμόνι" των Φθιωτών και το ρόστερ εκ πρώτης όψεως μοιάζει καλύτερο από το περυσινό. Η Λαμία απέκτησε έξι παίκτες (Επστάιν, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Πλιάτσικας, Καρυπίδης, Δημούτσος) από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Κέρκυρα, Πλατανιάς), δύο παιδιά που γεννήθηκαν στην πόλη (Πινιώτης, Καραγκούνης), ενώ ανανέωσε τους δανεισμούς των Μελίσσα και Βασιλαντωνόπουλου. Ο Μπόγιαν Σαράνοβ καλείται να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου για τον Αστέρα, ενώ στην Ελλάδα επέστρεψε κι ο Αμπντούλ Οσμάν. "Επιστροφές" είναι και οι δύο πιο ποιοτικές προσθήκες, συμπατριώτες μάλιστα. Είναι οι δύο πρώην παίκτες του Αστέρα, Φακούντο Μπερτόγλιο και Χερόνιμο Μπαράλες και η Λαμία έχει επενδύσει πολλά πάνω τους. Θα κινηθεί για την απόκτηση ένα - ενδεχομένως και δύο - επιθετικών.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Ποντίκας

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπάμπης Τεννές (3η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: ΔΑΚ Λαμίας, χωρητικότητα 5.500

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση13η

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Χερόνιμο Μπαράλες (Χιμνάσια), Παναγιώτης Κατσίκας (Αναγέννηση Καρδίτσας), Φακούντο Μπερόγλιο (Ορνταμπάσι), Ελίνι Δημούτσος (Πλατανιάς), Χρήστος Καρυπίδης (Πλατανιάς), Αμπντούλ Οσμάν (Πάτρικ Θισλ), Ντάνιελ Αντέτζο (Κέρκυρα), Ντένις Επστάιν (Λαμία), Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε), Άγγελος Πινιώτης (Πανιώνιος), Μπόγιαν Σαράνοβ (Ραντνίσκι), Βάντερσον Σκαρντοβέλι (Πλατανιάς), Βασίλης Πλιάτσικας (Πλατανιάς)

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Θανάσης Παντελιάδης (ελεύθερος), Παναγιώτης Λινάρδος (ελεύθερος), Σελίμ Μπεν Τζεμιά (ελεύθερος), Δημήτρης Κουτρομάνος (Ηρακλής), Σουλεϊμάν Όμο (Λεβαδειακός), Νίκολα Άστσεριτς (Μλάντοστ), Χρήστος Κουκόλης (Ηρακλής), Βιτάλι Πριντέτα (SKA Khabarovsk), Αλέξανδρος Καραγιάννης (ΑΟΧ Κισσαμικός), Βάντερσον (Μπέροε), Νόε Ακόστα (Πλοϊέστι), Βαγγέλης Πίτκας (Δόξα Δράμας), Πίτι (ΑΕΛ), Νίκος Αναστασόπουλος (Κέρκυρα), Μιχάλης Φράγκος (Βόλος), Νίκος Παπαδόπουλος (Αστέρας Τρίπολης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (1891)

ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χάρη σε ντεμαράζ κατά τις τελευταίες αγωνιστικές κρατήθηκε στη Super League. Ένα σωρό μεταγραφές πέρυσι, μια από τα ίδια κι εφέτος. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ το 2017-2018 παρέμειναν και για τη νέα σεζόν (Χουάντερσον, Κύργιας, Κούρος, Ναδάλες, Στάθης, Κοντοές). Μιλάμε λοιπόν για ένα ριζικά διαφοροποιημένο ρόστερ, το οποίο θα καθοδηγήσει ένας νέος προπονητής, ο Βαλεριάν Ισμαέλ, αφού πρώτα η πρόσληψη νέου τεχνικού εξελίχθηκε σε σίριαλ (προέκυψε "ναυάγιο" στις συζητήσεις με τον Χάβο). Ο Απόλλων Σμύρνης θα επιδιώξει να μείνει στη Super League, θα δώσει "μάχη" για να τα καταφέρει. Ένας ιδιοκτήτης που πολλοί σύλλογοι θα ήθελαν να έχουν (Παναγιώτης Μονεμβασιώτης), σε μια ομάδα ωστόσο που δείχνει να δυσκολεύεται σημαντικά στο να δημιουργήσει ανταγωνιστικό ρόστερ. Κι εδώ, όπως στην ΑΕΛ, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που αποκτήθηκαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και καλούνται τώρα να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και αφιχθεί ο Σικαμπάλα, ο Αιγύπτιος θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Μονεμβασιώτης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βαλεριάν Ισμαέλ

- ΕΔΡΑ: Γεώργιος Καμάρας, χωρητικότητα 14.200

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση14η

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Βαγγέλης Μάντζιος (ελεύθερος), Ζοάο Πέδρο (δαν. Λος Άντζελες Γκάλαξι), Αντρέι Λούκιτς (Μπράγκα), Παναγιώτης Τριάδης (Ξάνθη), Τζάστιν Άιλερς (Βέρντερ Βρέμης), Κέβιν Πετσόνι (Wehen Wiesbaden), Βάσο Βάσιτς (Γκρασχόπερς), Άνταμ Τζανετόπουλος (ΑΕΚ), Γκονσάλο Γκονσάλες (Άρσεναλ, Αργεντινή), Λευτέρης Αστράς (Απόλλων Σμύρνης), Τομάς (Λοντρίνα), Σπύρος Βλάχος (Αιγινιακός), Κλόντιαν Γκίνο (Παναχαϊκή), Ματίας Οριουέλα (Τάμπερλεϊ), Κόφι Σουλτς (Βίντερτουρ), Χιλάλ Ελ Χέλβε (Hallescher).

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Ανιέτε (ελεύθερος), Σταύρος Τσουκαλάς (ελεύθερος), Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι (αποσύρθηκε), Τάσος Παπάζογλου (ΟΦΗ), Δημήτρης Ταΐρης (Τρίκαλα), Ιβάν Τσόβιτς (Sepsi Sf. Gheorghe), Ενβέρ Αλίβοντιτς (Νάπρεντακ), Κώστας Μενδρινός (Ηρακλής), Ντίντακ Ντεβέσα (Ερμής Αραδίππου), Άντονι Στόουκς (Τράκτορ Σάζι), Σάββας Σιατραβάνης (Κέρκυρα), Ντάρεν Μάατσεν (Βααλβάικ), Γιώργος Ζησόπουλος (Λεβαδειακός), Άξελ Χουάρες (Νουέβα Σικάγο), Γκονσάλο Καστιγιέχος (Σαν Μαρτίν), Έλι Ελμπάζ (Χάποελ Χάιφα), Χρήστος Αλμπάνης (ΑΕΚ).

ΟΦΗ (1925)

ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία που του αρμόζει. Ο ΟΦΗ κατόρθωσε να εξασφαλίσει ως πρώτος από τη Football League την άνοδο στη Super League και τη νέα σεζόν πρέπει να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Γι' αυτό θα παλέψει ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του. Με σύμμαχο την "καυτή" έδρα, η ομάδα του Ηρακλείου θα επιδιώξει να συγκεντρώσει όσες περισσότερες νίκες γίνεται στο "Γεντί Κουλέ", στην προσπάθεια να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ 2018-2019. Από τις έντεκα μεταγραφές, οι επτά είναι Έλληνες. Για πρώτη φορά μετά το 2014-2015 οι φίλαθλοι θα δουν ξανά την ομάδα στη Super League, με έναν προπονητή που έχει φορέσει τη φανέλα της, που έμπρακτα έχει δείξει την αγάπη του σε αυτή και με παρόντα στη διοίκηση έναν πολύπειρο παράγοντα, ο οποίος υπηρέτησε τον ΟΦΗ και τις "χρυσές" εποχές, τον Κώστα Καζανάκη, που μπορεί να εμπνεύσει παίκτες και οπαδούς.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Αλετράς

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Παπαδόπουλος (3η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, χωρητικότητα 9.088

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση1η (Football League)

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Χρήστος Αραβίδης (ελεύθερος), Μιγκέλ Μεγιάδο (Τσακαρίτα Τζούνιορς), Ισμαΐλ Σασί (ΑΕΛ Λεμεσού), Χουάν Άνχελ Νέιρα (Σακατεπέκ), Νίκος Κοροβέσης (Πλατανιάς), Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (δαν. ΠΑΟΚ), Δημήτρης Σωτηρίου (Λεβαδειακός), Μάρκο Μιχόγεβιτς (δαν. ΠΑΟΚ), Τάσος Παπάζογλου (Απόλλων Σμύρνης), Βαγγέλης Πλατέλλας (Άρης), Παύλος Κυριακίδης (Ατρόμητος).

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Νίκος Βαφέας (επιστροφή Απόλλωνα Σμύρνης), Νίκος Πουρτουλίδης (ελεύθερος), Αλέξανδρος Περογαμβράκης (ελεύθερος), Σέρχιο Λεάλ (αποσύρθηκε), Ζοζέ Κοέλιο (ελεύθερος), Μανόλης Μονιάκης (ΑΕ Μυλοποτάμου), Θανάσης Παπατόλιος (Παναχαϊκή), Δημήτρης Μαχαίρας (ΑΕ Καραϊσκάκης), Νίκος Βρεττός (ΑΟΧ Κισσαμικός), Θανάσης Τοπούζης (ΟΦ Ιεράπετρας), Μανόλης Φαζός (δαν. ΑΟΧ Κισσαμικός, Δημήτρης Μάνος (Ολυμπιακός).

ΑΡΗΣ (1914)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr
MOTIONTEAM

Τη σεζόν 2013-2014 είχε παίξει τελευταία φορά στη Super League ο Άρης. Τέσσερα χρόνια μακριά από τη μεγάλη κατηγορία είναι πολλά για μια ομάδα όπως οι κίτρινοι. Όπως και ο ΟΦΗ, ανήκει στη Super League. Συγκριτικά με την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε έγιναν αρκετές αλλαγές. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 13 μεταγραφές και ο αριθμός θα αυξηθεί εντός των επόμενων ημερών. Ο Δημήτρης Σπανός αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία, στην οποία τον διαδέχτηκε ο Ισπανός Πάκο Ερέρα, άλλοτε συνεργάτης του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ. Νέος τεχνικός διευθυντής ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, αξιόλογες βάσει βιογραφικών προσθήκες. Ένα είναι βέβαιο, ότι στα περισσότερα παιχνίδια το "Κλεάνθης Βικελίδης" θα... φλέγεται, μια έδρα την οποία έχει ανάγκη η Super League. Με βάση το υλικό που υπάρχει, ο Άρης στοχεύει σε κάτι αρκετά καλύτερο από την παραμονή στην κατηγορία.

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεόδωρος Καρυπίδης

- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πάκο Ερέρα (1η σεζόν)

- ΕΔΡΑ: Κλεάνθης Βικελίδης, χωρητικότητα 23.800

- ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017/18: Θέση2η (Football League)

- ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Ματέο Γκαρθία (δαν. Λας Πάλμας), Χαμζά Γιουνές (Αλ Αχλί), Νικολάς Κολάσο (Μπόκα Τζούνιορς), Νικολά Ντιγκινί (Ατρόμητος), Μπρούνο Γκάμα (Αλκορκόν), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Μπρέσια), Άλεξ Μενέντεθ (Ρέους), Μιγκέν Μπάσα (Μπάρι), Θωμάς Ναζλίδης (ΑΕΛ), Φραν Βέλεθ (Βίσλα Κρακοβίας), Χουλιάν Κουέστα (Βίσλα Κρακοβίας), Χαβιέρ Ματίγια (Χιμνάστικ), Χαράλαμπος Σταμπουλίδης (Κολοράντο Ράπιντς).

- ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Νέτο (αποσύρθηκε), Νίκος Τσουμάνης (ελεύθερος), Χρήστος Μπούρμπος (ελεύθερος), Άγγελος Χαντί (ελεύθερος), Στέλιος Μαραγκός (ελεύθερος), Γιόνε Πίντο (ελεύθερος), Στέλιος Καψάλης (δαν. Αιγινιακό), Αριστείδης Λόττας (Ολυμπιακός Βόλου), Μπράνισλαβ Νίκιτς (Κέρκυρα), Πέτρος Κανακούδης (Ηρακλής), Χουσεΐν Μουμίν (Ηρακλής), Βαγγέλης Πλατέλλας (ΟΦΗ), Γιάννης Πασάς (Ηρακλής), Μιχάλης Μπαστακός (Λεβαδειακός), Μάρκος Ντούνης (Ηρακλής), Πασχάλης Κάσσος (ΑΕΛ), Δημήτρης Κλιγγόπουλος (Ολυμπιακός).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Οι έδρες των 16 ομάδων της Super League

ΑΕΚ (ΟΑΚΑ)

PRE GAME / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
PRE GAME / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΠΑΟΚ (ΤΟΥΜΠΑ)

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ)

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ)

Την πρώτη τους προπόνηση, ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2013, οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. 
(EUROKINISSI/ACTION IMAGES)
Την πρώτη τους προπόνηση, ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2013, οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. (EUROKINISSI/ACTION IMAGES) EUROKINISSI

ΞΑΝΘΗ (XANTHI FC ARENA)

ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTION TEAM - ()

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ)

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ PREGAME (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Eurokinissi sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ PREGAME (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Eurokinissi sports) EUROKINISSI SPORTS

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ)

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ /  EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΟΑΚΑ)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΟ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ / CUP / PANATHINAIKOS-PANSERAIKOS
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΟ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ / CUP / PANATHINAIKOS-PANSERAIKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΛ (AEL FC ARENA)

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛΑΜΙΑ (ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ)

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ( EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ( EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ)

Η Super League 2018/19 στη σέντρα: Ο οδηγός του Sport24.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΟΦΗ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΣΠΑΡΤΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΣΠΑΡΤΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΡΗΣ (ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ)

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΡΗΣ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ / ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ / ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΦΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΡΗΣ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ / ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ / ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΦΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 25 Αυγούστου

ΠΑΟΚ-Αστέρας 19.15

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 19.15

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 21.30

Απόλλων-ΑΕΛ 21.30

Κυριακή 26 Αυγούστου

Ξάνθη-ΠΑΟ 19.15

Πανιώνιος-ΟΦΗ 19.15

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 21.30

Δευτέρα 27 Αυγούστου

Λαμία-Άρης 21.30

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

4η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 22-24/9/18

5η Αγωνιστική
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 29-30/9-1/10/18

6η Αγωνιστική
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 6-7/10/18

7η Αγωνιστική
Άρης-ΠΑΟΚ 20-22/10/18

8η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 27-29/10/18

9η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-5/11/18

10η Αγωνιστική
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 10-11/11/18

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ

19η Αγωνιστική
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-4/2/19

20η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 9-11/2/19

21η Αγωνιστική
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 16-18/2/19

22η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Άρης 22-25/2/19

23η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-4/3/19

24η Αγωνιστική
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 9-11/3/19

25η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 16-17/3/19

Η τηλεοπτική στέγη των ομάδων

ΑΕΚ-> Nova

ΠΑΟΚ->Nova

Ολυμπιακός->Nova

Ατρόμητος->ΕΡΤ

Αστέρας->Nova

Ξάνθη->ΕΡΤ

Πανιώνιος->Nova

Παναιτωλικός->ΕΡΤ

ΠΑΣ Γιάννινα->Nova

Λεβαδειακός->Nova

Παναθηναϊκός->ΕΡΤ

ΑΕΛ->Nova

Λαμία->ΕΡΤ

Απόλλων Σμύρνης->ΕΡΤ

ΟΦΗ->Nova

Άρης->ΕΡΤ

Οι 23 διαιτητές του πρωταθλήματος

Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Ευάγγελος Μανούχος (ΕΠΣ Αργολίδας)

Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Κωνσταντίνος Κοτσάνης (ΕΠΣ Δράμας)

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Γεώργιος Λάμπρου (ΕΠΣ Εύβοιας)

Γεώργιος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Φώτιος Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς)

Αθανάσιος Τζήλος ((ΕΠΣ Λάρισας)

Ευστάθιος Γκορτσίλας (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Αλέξανδρος Τσαμούρης (ΕΠΣ Πειραιά)

Βασίλειος Φωτιάς (ΕΠΣ Πέλλας)

Γεώργιος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας)

Ευάγγελος Γρατσάνης (ΕΠΣ Τρικάλων)

Γεώργιος Τζαβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Οι τίτλοι

1. Ολυμπιακός 44 (1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017)

2. Παναθηναϊκός 20 (1930, 1949, 1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010)

3. ΑΕΚ 12 (1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994, 2018)

4. Άρης 3 (1928, 1932, 1946)

5. ΠΑΟΚ 2 (1976, 1985)

6. ΑΕΛ 1 (1988)

* Η σειρά των ομάδων στο αφιέρωμα έχει επιλεγεί με βάση τη βαθμολογική τους κατάταξη από το περσινό πρωτάθλημα σε Super League και Football League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

POLL: Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας τη σεζόν 2018/19;

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ