LONGREADS

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

Ο πρόεδρος του Προμηθέα, Κώστας Μπακαλάρος υποδέχθηκε το Sport24.gr στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο του συλλόγου, ανέλυσε τα σχέδια για την επόμενη μέρα της ομάδας και της Ακαδημίας-πρότυπο με τα 700 παιδιά, ενώ απάντησε και στις βολές που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας, Κώστας Μπακαλάρος αποτελεί μία πολύ γνώριμη και οικεία φυσιογνωμία για τον επιχειρηματικό κλάδο και τον αθλητισμό της Πάτρας. Επί σειρά ετών έχει συνδυάσει το όνομά του με τις ομάδες της πόλης, ανεξαρτήτως αθλημάτων στις οποίες μετέχει ενεργά και ενίοτε χρηματοδοτεί, με δύο στόχους.

Πρώτον να ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό, σπρώχνωντας προς τα εκεί όλο και περισσότερα παιδιά και δεύτερον για να επιστρέψει κάτι απ' όσα η πόλη του πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια που ζει και δραστηριοποιείται στους κόλπους της.

Συνέντευξη στον Σταύρο Γεωργακόπουλο

Το Sport24.gr ταξίδεψε στην Πάτρα, συνάντησε τον κ. Μπακαλάρο κι αφού ξεναγήθηκε για μία ακόμη φορά στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Προμηθέα, μίλησε μαζί του για όλα. Για τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του εγχειρήματος, για το “σήμερα” και το “αύριο” του ελληνικού μπάσκετ, τη συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο, ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό τον χαρακτήρισε ως “νεό εκπρόσωπο του Ολυμπιακού στην Α1”, λόγω της παρουσίας του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης που κατέκτησαν οι "ερυθρόλευκοι".

Απαντήσεις για όλα, λοιπόν, στις γραμμές που ακολουθούν, από το πρότυπο αθλητικό κέντρο του Προμηθέα Πατρών, το οποίο πλέον απέκτησε τμήμα μποξ, πάλης και παραδοσιακών χορών, προκειμένου να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές του μπάσκετ να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους στο ακέραιο.

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που ασχολήθηκε μαζί μου. Δεν κρύβω πως είμαι Ολυμπιακός

Κύριε Μπακαλάρε πώς αποφασίσατε, μετά το πέρασμα από το βόλεϊ, από το ποδόσφαιρο και την Παναχαϊκή, να ασχοληθείτε και με το μπάσκετ;

Με το μπάσκετ έχω ασχοληθεί ξανά, παλιά στην Ολυμπιάδα, που είχε μπάσκετ, βόλεϊ και στίβο, τμήματα ανδρών, γυναικών και υποδομές. Τότε τα δύο τμήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ ήταν στα τοπικά. Εγώ βρήκα την Ολυμπιάδα, σε ένα γήπεδο νοικιασμένο, σε ένα οικόπεδο. Το είχαν νοικιάσει και το είχαν διαμορφώσει κι εγώ μετά από μεγάλες προσπάθειες μαζί με το συμβούλιο, αποφασίσαμε και φτιάξαμε ιδιόκτητο γήπεδο. Παράλληλα, μαζέψαμε και τις ομάδες και φεύγοντας ήταν στη μεγάλη κατηγορία και οι δύο. Το μπάσκετ το ήξερα από τότε, δεν είναι καινούργιο άθλημα για μένα.

Τώρα με τον Προμηθέα, είδα ότι γινόταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, όπως είδες και εσύ στην ξενάγηση που κάναμε στις εγκαταστάσεις. Είδες τι έργο έχει γίνει. Πιστεύω ότι σπάνια θα το συναντήσει κανείς αυτό το έργο στην Ευρώπη. Αυτή την εντύπωση έχω. Μόνο στην Αμερική συναντάς τέτοιες εγκαταστάσεις. Βλέποντας λοιπόν αυτή την προσπάθεια, αυτή την ωραία δουλειά, είπα κι εγώ να βοηθήσω και την ομάδα, τον Προμηθέα, αλλά και την πόλη ολόκληρη.

Αυτή η ενασχόληση με τον αθλητισμό, είναι επειδή είστε ένας άνθρωπος που αγαπάει τον αθλητισμό, ή είστε ένας άνθρωπος που αγαπάει την πόλη του;

Για να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, πρέπει να τον αγαπάς. Αγαπάω λοιπόν τον αθλητισμό, αλλά και την πόλη μου. Μεγάλωσα στην πόλη, ανδρώθηκα στην πόλη και δούλεψα στην πόλη. Η Πάτρα μου έδωσε πολλά και είπα να δώσω κι εγώ κάποια στην πόλη μου, από αυτά που πήρα. Πήρα πάρα πολλά από την πόλη και είπα ένα μικρό μέρος από αυτά, να τα επιστρέψω με κάποιον τρόπο. Και αποφάσισα να τα γυρίσω με τον τρόπο αυτό. Στηρίζοντας τον αθλητισμό. Γιατί μέσα από τον αθλητισμό, μπορείς να βοηθήσεις τον νέο κόσμο και να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία. Πιστεύω ότι τα γήπεδα μπορούν να πλάσουν ανθρώπους, εκτός από αθλητές.

Πέρα από τη φιλική σχέση που υπάρχει με τον Βαγγέλη Λιόλιο, οι δυο σας τι θέλετε να πετύχετε από εδώ και πέρα;

Οι εποχές είναι δύσκολες. Ο κορονοιός είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν ξέρουμε τι γίνεται… Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Θα είναι μεγάλη απώλεια η αποχώρηση Γιαννακόπουλου

Όλη αυτή η επένδυση εκατομμυρίων ευρώ που έχει γίνει στον Προμηθέα, είναι κάτι που αφορά μόνο στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές, ή σκέφτεστε ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνει μια πρότυπη Ακαδημία, η οποία να απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα;

Εμείς θέλουμε μία ομάδα πρότυπο, που να απευθύνεται στη Δυτική Ελλάδα και γιατί όχι και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχουμε παίκτες από όλη την Ελλάδα στην υποδομή, στο εφηβικό και προσπαθούμε μέσα από εκεί να αναπτύξουμε αυτό το πρότζεκτ. Έχουμε βγάλει ήδη κάποιους παίκτες που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην πρώτη ομάδα και πιστεύουμε ότι θα βγουν κι άλλα παιδιά, που πιστεύουμε ότι θα δώσουν βροντερό «παρών» στην πρώτη ομάδα.

Με τι θα ήσασταν ικανοποιημένος όταν ολοκληρωθεί αυτή η νέα περιπέτεια, αυτή η νέα προσπάθεια;

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, Σταύρο. Δεν είναι τα πράγματα εύκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα, με δεδομένη την κατάσταση και με την πανδημία. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν. Προχωράμε σε άγνωστους δρόμους, σε άγνωστα μονοπάτια… Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει το πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε πώς θα γίνει. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν φίλαθλοι, αν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε. Φτιάχνουμε κάποια πράγματα, προετοιμάζουμε την ομάδα, χωρίς να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Κανείς δεν το ξέρει.

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

Γενικότερα το πλάνο ποιο είναι; Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός; Ο Προμηθέας πέρυσι ήταν πρωταγωνιστής…

Και φέτος θα προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Δεν αλλάζει κάτι, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Ένας τίτλος είναι ο στόχος; Ή να χτίσουμε πράγματα, να βγάλουμε παιδιά, να αναδείξουμε νέους αθλητές;

Όλα θέλουμε να τα κάνουμε. Μπορεί να ακούγεται βαρύ αυτό, αλλά όλα θέλουμε να τα κάνουμε. Να αναδείξουμε αθλητές, να αναδείξουμε το ελληνικό μπάσκετ, μέσα από Έλληνες αθλητές, αλλά και μέσα από ξένους, που σίγουρα χρειαζόμαστε, αλλά και να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη απουσία για την Α1

Πώς εισπράττετε εσείς, ως στέλεχος του Προμηθέα, το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες, που δηλώνουν αδυναμία να μετάσχουν στο πρωτάθλημα, λόγω οικονομικής δυσκολίας;

Αυτό είναι λυπηρό. Είναι πάρα πολύ άσχημο το γεγονός ότι τρεις-τέσσερις ομάδες, και δεν ξέρουμε ακόμη πόσες θα γίνουν στο τέλος, δεν μπορούν να συμμετέχουν. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό. Ο υγιής ανταγωνισμός κάνει καλό παντού. Και στο επάγγελμα και στον αθλητισμό. Γι’ αυτόν το λόγο, θα έλεγα να προσπαθήσουν οι ομάδες να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένες. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη απουσία για το μπάσκετ. Μη γελιόμαστε τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, η απουσία του είναι ιδιαιτέρως αισθητή και επηρεάζει όλο το οικοδόμημα. Και τους χορηγούς και την τηλεόραση, τα πάντα.

Θα θέλατε δηλαδή να βρεθεί ένας τρόπος να παίξει ο Ολυμπιακός στην κατηγορία;

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να παίξει ο Ολυμπιακός στην κατηγορία. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε… Με όλους τα έχουμε καλά και θέλουμε να τα έχουμε καλά.

Δεν έχετε κρύψει το γεγονός ότι είστε φίλαθλος του Ολυμπιακού και αυτό στάθηκε αφορμή ώστε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να αναφερθεί ονομαστικά σε εσάς, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε εκπρόσωπο στην Α1…

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που ασχολήθηκε μαζί μου! Από εκεί και πέρα, δεν έχω κρύψει ότι είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Και δεν το κρύβω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάζω τα συμφέροντα του Προμηθέα. Πρώτα είμαι Προμηθέας, πρώτα είμαι Πάτρα και μετά Ολυμπιακός. Αυτό το έχω αποδείξει πολλές φορές. Επίσης, είμαι και Έλληνας. Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χειροκροτούσα, γιατί το πήρε ελληνική ομάδα. Όταν πήρε η ΑΕΚ το ευρωπαϊκό, είπα “μπράβο” και τη χειροκρότησα. Όποια ομάδα το πάρει για την Ελλάδα, θα πω μπράβο. Από εκεί και πέρα, είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός.

Γιατί πιστεύετε ότι το έκανε αυτό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

Δεν το ξέρω.

Εκτιμώ τον Βασιλακόπουλο, αλλά έλεος… Σαράντα χρόνια, πόσο άλλο; Πιστεύω ότι ο Λιόλιος έχει τις ικανότητες

Πώς βλέπετε την αποχώρησή του από την πρώτη γραμμή στον Παναθηναϊκό;

Δεν θέλω να ασχοληθώ με τα διοικητικά άλλων ομάδων. Δεν μου πέφτει λόγος. Πιστεύω όμως ότι αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φύγει, θα είναι μεγάλη απώλεια και για το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Και από το ελληνικό μπάσκετ θα λείψει ο Γιαννακόπουλος, πόσω μάλλον από τον Παναθηναϊκό. Έχει δώσει τόσα και τόσα η οικογένεια συνολικά εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει εκφράσει την επιθυμία να ηγηθεί στη μετά Βασιλακόπουλου εποχή διεκδικώντας θέση προέδρου στην ΕΟΚ. Πώς βλέπετε αυτή την προσπάθεια; Και γιατί κάποιος να στηρίξει τον Βαγγέλη Λιόλιο;

Δεν θέλω να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το κομμάτι της ομοσπονδίας. Όμως, πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί και να κατέβει υποψήφιος. Από εκεί και πέρα, εκτιμώ τον Βασιλακόπουλο, αλλά έλεος… Σαράντα χρόνια, πόσο άλλο… Πιστεύω ότι πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος και πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει τις ικανότητες και το έχει αποδείξει. Έχει πετύχει και επιχειρηματικά και αθλητικά. Και μπορεί να πετύχει και στην Ομοσπονδία. Γι’ αυτόν τον λόγο αξίζει να πάει και πρέπει να πάει.

Τι νέο θα φέρει ο Βαγγέλης Λιόλιος, αν ηγηθεί του ελληνικού μπάσκετ;

Σύγχρονο αθλητισμό, σύγχρονο μπάσκετ. Θα εκσυγχρονιστεί το άθλημα και θα αλλάξει η εικόνα. Κάποια εποχή που και ο Βασιλακόπουλος ήταν αυτός που ήταν, το μπάσκετ μεσουρανούσε. Αυτή τη στιγμή το μπάσκετ είναι χαμένο. Δυστυχώς έτσι είναι.

Ο κόσμος της Πάτρας έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνετε στον Προμηθέα ή περιμένετε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και συμπαράσταση;

Ο κόσμος βλέπει ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά. Και θα γίνει μια ακόμη πιο σοβαρή δουλειά. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι θα αρέσει στον κόσμο να έχει μια μεγάλη ομάδα εκπρόσωπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να καμαρώνει γι’ αυτήν. Να καμαρώνει όλη η πόλη και η Δυτική Ελλάδα.

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

Ιδανικά, πόσα παιδιά θα θέλατε να ασχοληθούν με τον Προμηθέα στις υποδομές;

Στην υποδομή έχουμε πάρα πολλά παιδιά, 700 παιδιά.

Πόσα έχουν πάει στην πρώτη ομάδα μέχρι τώρα;

Τέσσερα – πέντε, αλλά προσδοκούμε να γίνουν περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Ο Προμηθέας είναι πλέον μια ομάδα που έχει το ειδικό βάρος να προσελκύει και να έχει στο ρόστερ της πρωτοκλασάτους παίκτες.

Στον Προμηθέα ήρθαν και θα έρθουν να παίξουν, παίκτες Ευρωλίγκας, που έχουν πολύ μεγάλες ικανότητες. Αυτό είναι χαρά και για εμάς και για τον Προμηθέα. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό.

Δεν έρχονται όμως τσάμπα να παίξουν. Υπάρχει μια ισχυρή διοίκηση που τους πληρώνει.

Πιστεύω ότι οι παίκτες δεν θα πρέπει να παίζουν τσάμπα γενικώς. Δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Εμείς, το καλό που έχουμε, είναι πως ό,τι λέμε το κάνουμε. Όσα λέμε ότι θα δώσουμε, τα δίνουμε. Είμαστε συνεπέστατοι.

Με τον προπονητή πώς τα πάτε;

Ο Μάκης (σ.σ. Γιατράς) είναι και καλός προπονητής και αγαπάει την ομάδα. Κάνει αγώνα. Έχει δεθεί με την ομάδα. Έχουμε έναν άνθρωπο που αξίζει. Είναι χρόνια στην ομάδα και θα συνεχίσει να είναι.

Η Πάτρα αξίζει και πρέπει να αγκαλιάσει τον Προμηθέα

Θα γίνει κάποια μεταγραφή - έκπληξη;

Ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ έχει ολοκληρωθεί. Από εκεί και πέρα, έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Υπεύθυνος είναι ο Μάκης Γιατράς, στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη. Μέχρι σήμερα έχει κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του και θα συνεχίσει να την κάνει με το τιμ που έχει. Γι’ αυτό έχουμε και τα αποτελέσματα.

Κάποια μεταγραφή θα μας πείτε;

Τις μεταγραφές τις έχουμε προγραμματίσει. Πρέπει να δούμε όμως τι θα γίνει με τον Λίποβι, ο οποίος είναι φευγάτος, αλλά ακόμη δεν έχει φύγει. Ίσως ξαναγυρίσει. Και αν βρούμε και καμιά ευκαιρία, θα πάρουμε και έναν παίκτη ακόμα. Στη θέση 3.

Η καλή συνεργασία που είχατε με τον Βαγγέλη Λιόλιο στην Παναχαϊκή, έπαιξε ρόλο στο να συνεχίσετε αυτή τη συνεργασία και στον Προμηθέα;

Τον Βαγγέλη Λιόλιο τον ξέρω χρόνια, είμαστε φίλοι. Ήταν και στην Παναχαϊκή. Και συνεχίζουμε και στον Προμηθέα.

Όπως εσείς στηρίζετε αυτή την προσπάθεια από τη θέση του προέδρου, προσδοκάτε ότι θα υπάρξουν κι άλλοι επιχειρηματίες της Πάτρας που θα βρεθούν στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου, για να γίνει κάτι πιο δυνατό μελλοντικά;

Ήδη έχουν έρθει κάποιοι επιχειρηματίες κοντά στην προσπάθεια και πιστεύω ότι θα έχουμε κι άλλους. Και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

Ποια είναι τα καθήκοντα που έχετε ως πρόεδρος του Προμηθέα;

Ό,τι αφορά τη μεγάλη ομάδα. Την ΚΑΕ.

Πιο δύσκολο καράβι είναι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ;

Το μπάσκετ ακόμη δεν το έχω ζήσει για να μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του κόσμου, στην Παναχαϊκή το ζήσατε έντονα. Σας σταματούσαν στον δρόμο, υπήρχε μια αλληλεπίδραση. Τώρα πώς είναι;

Τώρα είναι ακόμη πιο έντονο. Βλέπουν ότι γίνεται μια σωστή και σοβαρή δουλειά. Ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλο σωματείο με ιστορία. Έχει δώσει πάρα πολλά στην πόλη και μακάρι να πάει μπροστά και να χαρεί όλη η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Προμηθέα. Μπορεί να μην έχει πολύ μεγάλη ιστορία, αλλά κάνει δουλειά και το έχει αναγνωρίσει ο κόσμος. Έχουμε θετικά αποτελέσματα, έχουμε πάει καλά και έχουμε φτάσει εκεί που έχουμε φτάσει.

Οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας έχουν ξεπεράσει σε κόστος τα 4 εκατομμύρια;

Ακριβώς το νούμερο δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα παραπάνω.

Στην ΚΑΕ το μπάτζετ είναι περίπου το ίδιο το περσινό;

Είναι ελαφρώς μειωμένο. Τα έσοδα δεν ξέρουμε πώς θα είναι, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα εισιτήρια.

Δεν μετανιώνω που ασχολήθηκα με την Παναχαϊκή

Είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να ασχοληθεί κάποιος, αυτά που ακούγονται για περίεργα αποτελέσματα στο χώρο του μπάσκετ;

Είναι κάτι που το ακούς και σε κουράζει. Μπαίνεις σε ανησυχία, μπαίνεις σε ερωτηματικά. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να ενισχύουμε αυτό που κάνουμε. Αν μπορούμε να τους αποτρέψουμε, να τους αποτρέψουμε… Από εκεί και πέρα…

Πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι γνήσιοι και τίμιοι, που πραγματικά ασχολούνται με τις ομάδες και επενδύουν γιατί γουστάρουν να το κάνουν;

Το πόσοι είναι δεν το ξέρω, όμως σίγουρα υπάρχουν.

Πώς βλέπετε τον Απόλλωνα, πώς θα θέλατε να δείτε την άλλη ομάδα της Πάτρας;

Προσωπικά, θέλω οι ομάδες να έχουν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Με τον Απόλλωνα έχω μια πάρα πολύ καλή σχέση. Και με τους παράγοντες και με την ομάδα και θέλω να συνεχίσω να την έχω, ανεξάρτητα αν αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο μετερίζι του Προμηθέα. Ως επιχειρηματίας, τον Απόλλωνα τον έχω στηρίξει πάρα πολύ. Έχω γίνει χορηγός και θα συνεχίσω να είμαι κοντά του. Δεν ξεχωρίζω.

Εγώ δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιες ομάδες. Σίγουρα βρίσκομαι στον Προμηθέα, σίγουρα τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή τον έχει ο Προμηθέας, όμως είμαι από αυτούς που θέλουν να έχουμε καλές σχέσεις όλες οι ομάδες και όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά από όλη την Ελλάδα. Και αυτή είναι και η φιλοσοφία του Προμηθέα.

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

Πώς κρίνετε την προσπάθεια που γίνεται στην Παναχαϊκή, όπου διατελέσατε πρόεδρος για δύο σεζόν;

Πιστεύω ότι ο κύριος Μπάρλος κάνει μια καλή προσπάθεια. Και εύχομαι να του βγει. Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο άθλημα. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο από το μπάσκετ. Γιατί, κατ’ αρχήν, χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Είναι πιο ακριβό σπορ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η Πάτρα θα μπορούσε να έχει μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Το δικαιούται. Η Παναχαϊκή έχει πολύ μεγάλη ιστορία και εύχομαι και πιστεύω γρήγορα να βρεθεί εκεί.

Έχοντας αποχωρήσει πλέον από την Παναχαϊκή, έχετε κάνει τον απολογισμό σας; Άξιζε αυτή η προσπάθεια;

Δεν μετανιώνω για κάτι που κάνω. Απλώς βλέπω τι έκανα λάθος και τι έκανα σωστά. Δεν μετανιώνω. Πιστεύω ότι άξιζε η προσπάθεια. Αν και όντως, μου έφαγε και χρόνο και χρήματα. Δεν πέτυχα τον στόχο μου, εξαιτίας κάποιων λαθών που έγιναν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Γιατί, είπα και πριν, όταν κάνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι το κάνεις και καλά. Εύχομαι η Παναχαϊκή να βρει τον δρόμο της και να ανέβει κατηγορία, γιατί το δικαιούται. Και σαν ομάδα και σαν πόλη.

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο της Πάτρας και στον κόσμο του Προμηθέα;

Η Πάτρα αξίζει να αγκαλιάσει την προσπάθεια του Προμηθέα. Γίνεται μια πάρα πολύ σωστή δουλειά, με πάρα πολύ σοβαρή οργάνωση και έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση. Είναι στολίδι για την πόλη. Από εκεί και πέρα, όλες οι ομάδες, γενικά ο αθλητισμός, ωφελεί την πόλη. Αυτό πιστεύω και νομίζω ότι δεν κάνω λάθος.

Θέλω μέσω της ενασχόλησης με τον αθλητισμό να γυρίσω κάτι στην πόλη μου, στους ανθρώπους της

Γεμίζει το γήπεδο του Προμηθέα;

Σε κάποιους αγώνες ναι. Στόχος είναι να γεμίζει σε όλους τους αγώνες. Φέτος δεν ξέρω τι θα γίνεται λόγω του κορονοϊού.

Ο επιχειρηματικός κλάδος της Πάτρας έχει στηρίξει ή θα έπρεπε να στηρίξει πιο πολύ τις ομάδες της πόλης;

Πιστεύω ότι οι Πατρινοί επιχειρηματίες έχουν στηρίξει και την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε. Είναι αίτημα δικό μου, όλοι οι επιχειρηματίες να στηρίξουν τις ομάδες, ώστε να επιστρέφουν και κάτι στην πόλη, γιατί η πόλη μας δίνει χρήματα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Είναι ένα δίδαγμα από τον επιχειρηματικό στίβο να κινείστε αιφνιδιαστικά μερικές φορές;

Σε κάποια πράγματα είναι απαραίτητο να κινείσαι αιφνιδιαστικά. Γιατί αν δεν γίνει αιφνιδιαστικά, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Μερικές φορές κάπως έτσι πρέπει να κινείσαι και στον αθλητισμό. Το ίδιο ισχύει και στο σκέλος των μεταγραφών.

Kύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και την υπέροχη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Προμηθέα που είναι όντως εκπληκτικές.

Κι εγώ ευχαριστώ εσάς και το Sport24.gr που προβάλετε από τη δική σας πλευρά, αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Κώστας Μπακαλάρος στο Sport24.gr: "Είμαι πρώτα Πάτρα και μετά Ολυμπιακός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νους υγιής, Προμηθέας υγιής: Το κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ