LONGREADS

Ντάνστον: "Δεν είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό, σπουδαίος ο Σπανούλης"

30/01/2019 Interview with Bryant Dunston

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
30/01/2019 Interview with Bryant Dunston Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το ενδεχόμενο να παίξει ξανά στην Ελλάδα στο μέλλον, οι καλύτεροι του φίλοι, οι φήμες περί πρότασης από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και η αποθέωση στον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε για πολλά κι ενδιαφέροντα στην αποκλειστική συνέντευξη του στο Sport 24.

Πολύπλευρος... Αν χρειαζόταν μόνο ένα επίθετο για να περιγράψει κάποιος τον 33χρονο Αμερικανό σέντερ της Αναντολού Εφές, μάλλον αυτό θα ήταν το καταλληλότερο. Στο παρκέ είναι φανερό σε όλους. Πρόκειται για έναν σπουδαίο αμυντικό, ο οποίος όμως γνωρίζει καλά πως να δουλέψει στο post για να σκοράρει, αλλά και πως να τελειώσει τις φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα, τρομάζοντας τους αντιπάλους κι εκστασιάζοντας τους οπαδούς της ομάδας του.

30/01/2019 Interview with Bryant Dunston

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
30/01/2019 Interview with Bryant Dunston Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Κι έξω από το παρκέ όμως, ο άλλοτε παίκτης του Άρη, της Βαρέζε και του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερος. Από την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε ήταν ιδιαίτερα ευχάριστος και δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε καμία ερώτηση, έστω κι αν σε κάποιες δυσκολεύτηκε και χρειάστηκε να σκεφτεί για λίγο... Εκτός από πολύπλευρος όμως, ο Ντάνστον είναι και απρόβλεπτος, καθώς όταν ρωτήθηκε για το δυσκολότερο αντίπαλο που έχει συναντήσει στην καριέρα του, απάντησε μ’ ένα ονοματεπώνυμο που σίγουρα δεν θα περίμεναν πολλοί να ακούσουν.

Το μόνο της ζωής του είναι «να είσαι καλός με τον πλησίον σου»... Πάντοτε σκέφτεται θετικά και θέλει να ζει το παρόν, χωρίς να ξεχνάει το παρελθόν, αλλά και χωρίς να αδιαφορεί για το μέλλον...

Η σεζόν εξελίσσεται καλά για την Αναντολού Εφές μέχρι τώρα και είστε μεταξύ των φαβορί για να φτάσετε μακριά... Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος;

"Κάθε χρόνο ξεκινάμε με τον ίδιο στόχο... Αρχικά θέλουμε να περάσουμε από τον πρώτο γύρο στα playoffs, καθώς πέρσι δεν τα καταφέραμε. Εφόσον περάσουμε από εκεί μετά να πάμε στο Final Four κι εν συνεχεία να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση της EuroLeague. Θέλουμε τη EuroLeague".

Τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι όταν η ομάδα σας νίκησε μόλις επτά παιχνίδια στη διοργάνωση;

"Πρώτα απ’ όλα είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ. Φέτος ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα μας και η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, νιώθουμε καλύτερα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν και στην τεχνική ηγεσία. Ο προπονητής μας (σ.σ. Εργκίν Αταμάν) ήρθε πέρσι στη μέση της αγωνιστικής περιόδου και ήταν και δύσκολο και γι’ αυτόν κάτι τέτοιο. Φέτος ξεκίνησε εκείνος στην ομάδα από την αρχή και αισθάνεται σαφώς πιο άνετα. Ο καθένας μας χαίρεται να δουλεύει και δουλεύει και για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του και μέχρι στιγμής μας βγαίνει αυτό και στο παρκέ, καθώς έχουμε καλά αποτελέσματα".

30/01/2019 Interview with Bryant Dunston

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
30/01/2019 Interview with Bryant Dunston Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Βρίσκεστε κοντά στη βαθμολογία με τον Ολυμπιακό και υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε ξανά στα playoffs της EuroLeague όπως συνέβη και πρόπερσι... Σημαίνει κάτι για σένα αυτό;

"Αισθάνομαι καλά με αυτό. Νιώθουμε καλά με όποιον αντίπαλο κι αν παίζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο καλά και πάντα μπορούμε να βελτιωνόμαστε αφού δουλεύουμε πολύ. Θεωρώ ότι εφόσον χτίσουμε το δικό μας μομέντουμ θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια όποιον αντίπαλο κι αν συναντήσουμε στα playoffs και να έχουμε τις δικές μας σοβαρές πιθανότητες για να προκριθούμε".

Φόρεσες τη φανέλα του Ολυμπιακού για δύο χρόνια... Ποιες είναι οι μνήμες σου από αυτό το διάστημα;

"Είχαμε κάποιες πολύ καλές στιγμές και κάποιες όχι και τόσο που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Είμαι ευγνώμων στον κόουτς Μπαρτζώκα που με πήγε στην ομάδα! Στη συνέχεια συνεργαστήκαμε με τον κόουτς Σφαιρόπουλο ο οποίος μας δίδαξε πως να παίζουμε πιο αμυντικό μπάσκετ, αλλά και με μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι μας. Πήραμε το πρωτάθλημα ενώ φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Final Four. Ήταν κάτι ξεχωριστό και κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Φυσικά παίξαμε και πολλά μεγάλα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που επίσης ήταν για μένα μία ιδιαίτερη εμπειρία".

Ανέφερες τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Πρόσφατα απολύθηκε από τη Χίμκι, ποια είναι η γνώμη σου για εκείνον;

"Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσει και πολύ σύντομα θα βρει μία νέα δουλειά σε κάποιον σύλλογο. Βρέθηκε σε μία δύσκολη κατάσταση καθώς υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στην ομάδα του, αλλά και κάποιες δύσκολες συγκυρίες που δεν μπορώ να γνωρίζω. Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψει γρήγορα στους πάγκους και θα έχει προτάσεις".

Συνυπήρξες και με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, είναι ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχες στην καριέρα σου;

"Στην καριέρα μου είχα πάρα πολλούς καλούς συμπαίκτες. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω μόνο γι’ αυτόν, αλλά είναι σίγουρα μεταξύ των σπουδαίοτερων παικτών που έχω παίξει μαζί τους και ίσως ο σπουδαιότερος. Ως άτομο είναι πραγματικά πάρα πολύ καλός και σε αυτό το κομμάτι με εξέπληξε ακόμα περισσότερο. Βοηθάει πάρα πολύ τους συμπαίκτες του και τους πιέζει πάντοτε για να γίνονται κι εκείνοι καλύτεροι. Πάντοτε δουλεύει περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω αν είναι ο σπουδαιότερος όλων των εποχών καθώς υπάρχουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες, όμως σίγουρα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα".

Με δεδομένο ότι η σύζυγός σου είναι Ελληνίδα και το συμβόλαιό σου με την Αναντολού Εφές λήγει το προσεχές καλοκαίρι, θα εξέταζες το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

"Είναι κάτι για το οποίο είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε. Δεν το ξέρω. Ακόμα η σεζόν βρίσκεται στη μέση της. Δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτό. Προσπαθώ να συγκεντρώνομαι μόνο στο μπάσκετ και στην τωρινή ομάδα μου μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Θέλω να διασκεδάζω το παιχνίδι και να περνάω καλά με τους συμπαίκτες μου εδώ που είμαι τώρα. Δεν θέλω να χάσω το ρυθμό μου σκεπτόμενος άλλα πράγματα".

Οι φήμες τα προηγούμενα καλοκαίρια έκαναν λόγο για πρόταση του Παναθηναϊκού σε σένα... Ισχύει αυτό;

"Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια ότι είχε γίνει σε μένα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια, αλλά ξέρω ότι αυτό υπήρχε στο ίντερνετ και είχε γραφτεί ως φήμη. Ο Παναθηναϊκός είναι μία σπουδαία ομάδα. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην έδρα του και το ξέρω καλά αυτό, γι’ αυτό προσπαθώ να προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο για να παίζω εναντίον του στο ΟΑΚΑ, κάθε φορά που έρχεται αυτή η στιγμή".

30/01/2019 Interview with Bryant Dunston

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
30/01/2019 Interview with Bryant Dunston Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Προτιμάς τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αθήνα;

"Έχω συνηθίσει τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη καθώς πλέον θα συμπληρώσω τέσσερα χρόνια εκεί και περνάω καλά. Νιώθω πολύ άνετα τώρα, όμως η Αθήνα είναι μία φοβερή πόλη. Ο καθένας θα ήθελε να ζει στην Αθήνα, αλλά έχοντας συνηθίσει και στην Κωνσταντινούπολη είναι δύσκολο να διαλέξω".

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

"Η παραλία (σ.σ. γέλια). Πραγματικά είναι υπέροχη χώρα και επειδή η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα είμαι τυχερός και έρχομαι κάθε καλοκαίρι οπότε απολαμβάνω τα πάντα και φυσικά και την παραλία".

Ποιος είναι ο καλύτερός σου φίλος από το χώρο του μπάσκετ;

"Δεν μπορώ να επιλέξω μόνο έναν. Ο Σλούκας είναι οικογένεια για μένα. Είναι εκείνος, είναι και ο Λοτζέσκι. Είναι σπουδαίοι άνθρωποι και είμαι χαρούμενος που είναι φίλοι μου, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο έναν".

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις συναντήσει στην EuroLeague?

"Δύσκολη ερώτηση και ίσως φανεί περίεργο αυτό που θα πω, διότι όταν εγώ τον αντιμετώπισα ήταν στο τέλος της καριέρας του, ενώ εγώ μόλις έπαιζα για πρώτη φορά στην EuroLeague κι ακόμα έψαχνα τα πατήματά μου. Ο Μάικ Μπατίστ. Τον έβλεπα από πολύ πιο παλιά και έμαθα πολλά από εκείνον, θεωρώ ότι ήταν ο πιο σκληρός αντίπαλος".

Θα έκανες μία πρόβλεψη για το Superbowl μεταξύ των New England Patriots και των Los Angeles Rams;

"Βλέπω αμερικάνικο ποδόσφαιρο αλλά μόνο στον ελεύθερό μου χρόνο που δεν είναι αρκετός, διότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα με την ομάδα. Αν μπορέσω θα το δω, αλλά δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα. Είμαι σίγουρος πάντως ότι θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι".

Photo by: Sport24 - Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ