OPINIONS

ΑΕΚ εναντίον ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο δυσκολοκατάβλητος Αστέρας δεν εμπόδισε την ΑΕΚ από να βάλει λιθαράκι πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ωστόσο, η Ένωση είναι αναγκασμένη να ζει στην αγωνία και να κοντράρεται με τον κακό της εαυτό συνέχεια.

Ευθύς εξ αρχής όποιος πίστευε ότι η ΑΕΚ θα είχε εύκολο έργο απέναντι στον Αστέρα ήταν λάθος. Η ομάδα της Τρίπολης δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι δυσκολοκατάβλητο σύνολο και οι συνθήκες οι οποίες επικρατούν εφέτος στην Ένωση (λόγω των αλλαγών από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα) με το σκορ στο 1-1 βάζουν θετικό πρόσημο στην κιτρινόμαυρη εξόρμηση στην Αρκαδία.

Ναι, η Ένωση έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου που η κατάκτησή του είναι ο πιο δυνατός στόχος των παικτών του Καρέρα, όμως μην περιμένετε η ρεβάνς να είναι εύκολη. Αέρα η ΑΕΚ κανένα ματς δεν μπορεί να το πάρει, ειδικότερα παιχνίδια ειδικών συνθηκών που παίζονται προκρίσεις. Γενικά, όμως, η εικόνα της Ένωσης στο εξ αναβολής ματς της Πέμπτης ήταν καλή, ικανοποιητική και ενθαρρυντική.

ΚΟΟΥΤΣ ΜΕ ΠΛΑΝΟ ΙΣΟΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΛΑΝΟ & ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Επιμένω πως ο Μάσιμο Καρέρα είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ίλια Ίβιτς, μέχρι να έρθουν οι επόμενες ως προς τα πρόσωπα που θα μπουν να παίξουν εντός των τεσσάρων γραμμών. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να μην πετούν φωτιές, ούτε ξαφνικά να γεμίζουν τα αντίπαλα γκολ με δίχτυα, αλλά η δουλειά του προπονητή είναι εμφανής.

Τουλάχιστον, η ΑΕΚ έχει την εικόνα ομάδας. Ένα σύνολο που πατάει στο πλάνο του κόουτς και ξέρει τι κάνει. Διαφωνώ με τον Καρέρα που απέσυρε από το ματς τον Αλμπάνη, αλλά τι να κάνει κι αυτός από τη στιγμή που έχει μπροστά του να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές και να τους αξιοποιήσει όλους. Δηλαδή αν καταφέρνει παιχνίδι με το παιχνίδι να παίρνει μιάμιση μονάδα παραπάνω από τις ικανότητες του κάθε παίκτη του, τότε το έργο του είναι πετυχημένο, πάντα τηρουμένων των αναλογιών της φετινής χρονιάς.

Η ΑΕΚ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟ

Ο Αστέρας έκανε καλό ματς απέναντι στην ΑΕΚ και θα μπορούσε το κάτι παραπάνω εάν ο Μπαράλες δεν σούταρε από την Τρίπολη με στόχο την... Αθήνα στο πέναλτι. Από τη στιγμή που ο Ράσταβατς ανέλαβε τους Αρκάδες, φαίνεται και σε αυτή την ομάδα να γίνονται βήματα προόδου. Αυτό το αναφέρω κυρίως για να δείξω ξανά ότι η Ένωση δεν παίζει με κάποιον εύκολο αντίπαλο.

Η ΑΕΚ, βέβαια, στο παιχνίδι ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι τα πήγαν περίφημα. Τι πλήρωσαν; Τον κακό εαυτό που βγάζουν στην ανούσια παραγωγή φάσεων και στην αστάθεια που επικρατεί από την αρχή της σεζόν στον τρόπο που η ομάδα πρέπει ν' αμύνεται όταν αλλάζει το παιχνίδι της και από την επίθεση πρέπει να γυρίσει στα μετόπισθεν.

Αυτές είναι παθογένειες που γιγαντώθηκαν το καλοκαίρι που το πλάνο της φετινής σεζόν πήγε περίπατο. Αυτά κοιτάζει να λύσει ο Καρέρα και έπειτα να κολλήσει στα σχέδιά του τους παίκτες που θα έρθουν τώρα ή την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Σίγουρα, χρειάζεται ένα στόπερ που ανανεώσει τον κύκλο των αμυντικών που βρίσκονται στην ομάδα.

Σχετικά με την μεσαία γραμμή, ο Κρστίτσιτς έχει αλλάξει μπαταρίες και είναι αξιοπρεπέστατος. Με τον Σιμόες προβληματίζομαι. Δεν είναι το ίδιο εργάτης και κυρίαρχος στην πιο κομβική γραμμή του γηπέδου. Εδώ θα δούμε λοιπόν πώς θα κολλήσει στα επόμενα ματς ο Ντάμιαν Σιμάνσκι κι αν μπορεί η ομάδα να βασιστεί πάνω του.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΒΕΡΝΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΘΕΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Πολλοί πίστεψαν και συνεχίζουν να πιστεύουν (ίσως) ότι ο Ντανιέλε Βέρντε δεν κάνει για την ΑΕΚ. Μπορεί ο Ιταλός να μην είναι παίκτης επιπέδου Serie A, αλλά για την Ελλάδα και την Super League ταιριάζει γάντι. Τέτοιοι παίκτες όπως ο Ντάνι χρειάζεται να βρουν ρυθμό και τα μυστικά του πρωταθλήματος που αγωνίζονται.

Ο συγκεκριμένος έχει να δώσει πράγματα στην ΑΕΚ. Φαίνεται πως ανεβαίνει σιγά σιγά και στο κομμάτι που χωλαίνει η ομάδα του, δηλαδή στη δημιουργία ρηγμάτων στις κλειστές άμυνες μοιάζει να το βρίσκει με σταθερά βήματα.

Πάμε και στον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος που σπάνια δεν είναι καλός στα ματς που παίζει χρειάζεται σύμμαχο. Ο Λιβάγια είναι καλός παρτενέρ, ωστόσο ο έμπειρος επιθετικός και πιο ακριβός παίκτης στο ρόστερ της Ένωσης θέλει πίσω του κάποιον που θα μπαίνει και θα κάνει τη διαφορά.

Ο Γιακουμάκης δεν έχει δείξει ότι μπορεί και στην Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχεις στη διάθεση έναν παίκτη "βρώμικο" που θα μπαίνει αντί του σταρ και θα κάνει τη δουλειά, γνωρίζοντας το δεύτερο ρόλο του. Οπότε, θα σημειώσω για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα της απόκτησης ενός σέντερ φορ. Ο Ίλια Ίβιτς το γνωρίζει καλύτερα από εμάς και το ψάχνει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ