OPINIONS

Ναι, 1142 εκεί; Δεν βλέπονται

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν group therapy και λύση στα προβλήματά τους δεν βρήκαν. Οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν τα ίδια φοβικά ζητήματα και στο ντέρμπι με τον Άρη. Δικαιολογία μέχρι ενός σημείου οι απουσίες για τον Κωστένογλου.

Ξεφούσκωσε και το κομμάτι της έμπνευσης του Νίκου Κωστένογλου προς τους ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ από αγωνιστική σε αγωνιστική λέει πως θα κάνει καινούρια αρχή και καταλήγουμε να συζητάμε και να γράφουμε σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο τα ίδια προβλήματα.

Και στο ματς με τον Άρη, η Ένωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επειδή είχε απουσίες. Οφείλει να δικαιολογηθεί γιατί πάσχει από έλλειψη κινήτρου και τίποτα άλλο. Στα προεόρτια του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, οι κιτρινόμαυροι κλώτσησαν και άλλη ευκαιρία να πλησιάσουν τους δύο διεκδικητές του τίτλου μετά από το στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων στην Νέα Σμύρνη.

Και επειδή Γενάρης έρχεται η ΑΕΚ πρέπει ως οργανισμός ν' αποφασίσει τι επιτέλους θέλει να πετύχει φέτος. Διότι με αυτή την εικόνα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Εδώ είναι που κολλάει το ερώτημα μέχρι πού αντέχουν οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις να την δουν.

Ο ΑΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΠΛΟ

Πάμε και στα φοβερά που είδαμε στο παιχνίδι. Ο Άρης πιέζει ψηλά σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά γκολ δεν έβρισκε. Στο δεύτερο ημίχρονο μένει με δέκα παίκτες με την αποβολή του Ιντέγε και κάνει το πιο απλό: Δίνει χώρο στην ομάδα του Κωστένογλου και πολύ άνετα την χτυπά στην αντεπίθεση και σκοράρει.

Το θέμα της άμυνας της ΑΕΚ έχει πιάσει πάτο. Το έχουμε αναλύσει από κάθε πλευρά. Έχουν δοκιμαστεί όλοι οι συνδυασμοί, όμως το ζήτημα παραμένει καρμπόν. Αστάθεια, αίσθηση φόβου και γκολ. Γκολ σε ένα ακόμα ματς! Ξέρετε πόσα έχει γράψει η σούμα; 16 σε 11 ματς. Είναι πολλά, παρά πολλά. Άρα, η ρίζα του κακού δεν είναι τα πρόσωπα, είναι η νοοτροπία.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ

Ναι, λογικό είναι ο Νίκος Κωστένογλου να λέει πως η ΑΕΚ είχε απουσίας. Του Λιβάγια την ξέραμε, προέκυψαν αυτές των Κρστίτσιτς, Τσιγκρίνσκι, ακόμα και του Σαμπανάτζοβιτς. Έκατσε του Γαλανόπουλου και του Χουλτ. Αλλά σε ποιο σημείο του ματς είδε κάποιος τον Σιμάο να διεκδικεί την ευκαιρία; Στα δικά μου τα μάτια σε κανένα. Η Ένωση πλήρωσε χρήματα γι' αυτόν τον ποδοσφαιριστή και ανταπόκριση δεν υπάρχει. Ο Σιμόες, μπορεί να μην φάνηκε στα μάτια των πολλών, αλλά ήταν συγκλονιστικός. Ένα κέντρο μόνος του σε μία ηρωική εμφάνιση που χρειάστηκε μέχρι ν' αναλάβει πρωτοβουλίες στο κομμάτι της δημιουργίας, αφού δεν υπήρξε κανένας άλλος για να το κάνει με καθαρή σκέψη.

ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

Αυτό που έχει πάθει η ΑΕΚ δεν αρκεί το καλοκαίρι για να μαζευτεί. Το σύνολο είναι βαθύτατα πληγωμένο, άδειο ψυχολογικά. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ίλια Ίβιτς πρέπει να φέρει προπονητή από τώρα κι ας υπάρχει ρίσκο. Να ξεκαθαρίσει στον κόσμο ότι δεν κάνει βλέψεις για πρωτάθλημα εφέτος και να προχωρήσει.

Να έρθει ένας άνθρωπος να μαζέψει ό,τι μπορεί χωρίς να τον "κάψουν" και ας αρχίσει να δουλεύει από τώρα. Σαφώς το ρόστερ θέλει ξεφόρτωμα τύπου Μοράν. Με την έλευση ενός νέου προπονητή αυτό θα γίνει γρηγορότερα. Να πάει δηλαδή η ΑΕΚ με πλάνο έτοιμο το καλοκαίρι για το τί θέλει και τί δεν θέλει. Διότι περιμένοντας έως το τέλος της σεζόν, πάλι μπορεί να σου κάτσει μία... κέντα όπως με τον Καρντόσο και να προσπαθείς να διώξεις παίκτες (και προπονητή) χωρίς να καταφέρεις και να σου ξεμείνουν.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο... ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ

Η φετινή σεζόν είναι χαμένη. Φαίνεται στο γήπεδο. Ο Άρης έπαιζε με δέκα παίκτες και η ΑΕΚ γλύτωσε τα χειρότερα. Και ο Ποτσετίνο να έρθει που λέει ο λόγος, φέτος, δεν θα κάνει τίποτα. Κάποτε, μετά από τον Καρντόσο, ένας ποδοσφαιριστής της Ένωσης είχε πει σε πηγαδάκι ότι τώρα ούτε με τον Γκουαρδιόλα δεν μαζεύεται το πράγμα. Δίκιο είχε.

Γι' αυτό λέμε ότι αν ο οργανισμός θέλει να ανατρέψει αυτή την εικόνα πρέπει να δουλέψει τώρα! Τα λάθη πληρώνονται και η ΑΕΚ για ν' αναπνεύσει αγωνιστικά πρέπει να πληρώσει. Να φέρει έναν κανονικό προπονητή, να της πει εκείνος τι χρειάζεται... χθες και να πάει το καλοκαίρι έτοιμος να ξεδιπλώσει το πλάνο του.

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Εάν ο Ίβιτς δεν έχει βρει προπονητή για την ΑΕΚ ήδη, να τον βρει σύντομα. Κι αν δεν τον κλείσει για ν' αναλάβει από Γενάρη, τουλάχιστον στο παρασκήνιο να είναι έτοιμος ο εκλεκτός να επέμβει όταν έρθει η στιγμή του. Διότι και μεταγραφές να κάνει η Ένωση στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο, τι θα καταφέρει; Το πιο πιθανό να κουτσουλίσει με τα σχέδια του επόμενου κόουτς.

Συμφωνώ πως ο προπονητής πρέπει να είναι αυτός που θα "κάτσει" πάνω στην κουλτούρα του κλαμπ και την νοοτροπία. Δυστυχώς, η ΑΕΚ έχει χάσει την νοοτροπία των προηγούμενων ετών, η οποία είχε αρχίσει να οικοδομείται πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να μην πέφτετε σε παγίδες ότι ο Χιμένεθ τα άλλαξε όλα μέσα σε ένα καλοκαίρι.

Όχι, ο Χιμένεθ είχε επιστρέψει Γενάρη, έμαθε τον Βράνιες, τον Αραούχο, τον Λάζαρο, τον Λιβάγια, τον Τσιγκρίνσκι, τον Μπακάκη. Ήξερε και την ΑΕΚ ο άνθρωπος. Τους έκανε ομάδα, τους δούλεψε το καλοκαίρι και πήρε τον τίτλο. Ήταν μία μεγάλη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ