OPINIONS

Πόρσε (χωρίς) Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάνος Ναβροζίδης γράφει για την πιο γεμάτη εμφάνιση της ΑΕΚ φέτος που υποδέχθηκε τον Καρέρα με τον καλύτερο τρόπο και αποχαιρέτησε τον Κωστένογλου με απόλυτο σεβασμό. Απαραίτητη η ενίσχυση μ' έναν ακόμα Ολιβέιρα για να έχει μέλλον.

Η ΑΕΚ γνωρίζει τον τρόπο για να κάνει παγκόσμια ποδοσφαιρικά ρεκόρ. Σημείωσε ένα ακόμα στο ματς με τον Πανιώνιο. Έβγαλε αντίδραση, ξέσπασε ενώ στον πάγκο της καθόταν ο πρώην προπονητής της και στα επίσημα, παρέα με τη διοίκηση ο νέος. Φοβερά πράγματα...

Προτού, όμως, μπούμε στα του αγώνα με τους κυανέρυθρους και στο μέλλον αυτής της ομάδας που κανείς εν τέλει δεν μπορεί να προκαθορίσει καλό είναι ν' αναφερθούμε στον αποχωρήσαντα Νίκο Κωστένογλου.

Ο "Κωστέ" ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, πιέστηκε και τρία σερί κάκιστα αποτελέσματα τον απομάκρυναν από τον πάγκο. Στο τέλος, πάντως, γράφτηκε μία όμορφη σελίδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές όρθιοι στ' αποδυτήρια τον αποχαιρέτησαν με χειροκρότημα. Όπως του άξιζε γιατί ανέλαβε και προσπάθησε να συνεχίσει κιόλας να κουμαντάρει το καράβι σε μία περίοδο που οι περισσότεροι θα έλεγαν: " Ευχαριστώ, γεια σας..."

ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν φοβερός στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Κίλερ κανονικός που δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνει. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Super League 1 που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των πρώτων σκόρερ, ο Πορτογάλος έχει τα λιγότερα ματς και πλέον τα περισσότερα γκολ, οκτώ στο σύνολο.

Ο Ολιβέιρα είναι μια περίτρανη απόδειξη του " ό,τι πληρώνεις παίρνεις", οπότε αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ΑΕΚ να κάνει μία υπέρβαση τον Γενάρη και να φέρει έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου, κυρίως για το κέντρο της άμυνας της που είναι και η πιο προβληματική γραμμή. Και στη μέση καλό θα ήταν να γίνει ένα λίφτινγκ, αλλά καλύτερα οι κινήσεις να είναι σωστές, παρά ακριβές και βιαστικές.

Ο νέος προπονητής είδε κάποια πράγματα από κοντά, θα βγάλει περισσότερα συμπεράσματα στην πάροδο του χρόνου. Με βεβαιότητα θαρρώ πως θα ζητήσει ενίσχυση για ν' αρχίσει να χτίζει από τώρα για του χρόνου, στοχεύοντας φυσικά να πάει όσο καλύτερα μπορεί και φέτος.

ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΡΕΡΑ

Αν ο Καρέρα επιχειρήσει να περάσει τη φιλοσοφία του από Δευτέρα, θα αποτύχει. Η ΑΕΚ πρώτα απ' όλα πρέπει να αποκτήσει κυνισμό όπως είχε στο ματς με τον Πανιώνιο. Κι όσοι θ' αρχίσουν να λένε ότι οι κυανέρυθροι είναι ομάδα χαμηλού επιπέδου, πώς είναι λάθος να βγαίνουν συμπεράσματα, τότε λυπάμαι αλλά δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο.

Ο Πανιώνιος πήγε στο ΟΑΚΑ και έπαιξε μπάλα σε αρκετά διαστήματα της αναμέτρησης. Εν μέσω πολλών δυσκολιών αυτή η ομάδα έχει βγάλει ψυχή, έχει πάρει αποτελέσματα, έχει πλάνο και προσπαθεί. Το ματς ήταν δύσκολο και η ΑΕΚ το πήρε γιατί κάλυψε κάποιες από τις αδυναμίες της και όταν βρήκε χώρο τιμωρούσε. Κυνισμός.

MVP ΗΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Ναι, ο Ολιβέιρα ήταν σούπερ. Ναι, ο Βέρντε έβαλε γκολάρα, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, ηγέτης και καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ ήταν το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο: Ο Βασίλης Μπάρκας. Ο διεθνής τερματοφύλακας όταν ο Πανιώνιος πίεσε και θα μπορούσε να προηγηθεί ήταν εκεί για να υπερασπιστεί την εστία του με μεγάλης κλάσης επεμβάσεις. Το ίδιος και στο δεύτερο ημίχρονο.

Τονίζω πως πρόκειται για το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του ρόστερ, διότι ο Μπάρκας είναι αυτός που φιγουράρει ψηλότερα στις λίστες των σκάουτ. Αυτός ακούγεται περισσότερο απ' όλους για μεταγραφή και αυτός τη δεδομένη στιγμή αν πουληθεί μπορεί να φέρει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο. Συνδέω τον Μπάρκα με την απόκτηση ενός καλού αμυντικού, γιατί κι αυτός πρέπει να προστατευτεί κάπως στις δύσκολες μέρες. Δεν ήταν λίγες οι φορές εφέτος που πλήρωσε λάθη των συμπαικτών του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ "ΣΑΜΠΑ"

Χρειάστηκε να περάσουν 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα για να μπει να παίξει ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς. Εντάξει, δεν ήταν αρκετός ο χρόνος για να δείξει ότι έχει ποιότητα, αλλά αν δεν πάρει τώρα ευκαιρίες, πότε θα τις πάρει; Ο νεαρός Βόσνιος όσο τον είδαμε είναι παίκτης που μπήκε στο ματς με αέρα, ζήτησε μπάλες, έκανε κινήσεις και θα μπορούσε να δώσει και ασίστ σε μία φάση που δεν κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μάσιμο Καρέρα, σαφώς, και θα αξιολογήσει το ρόστερ. Ίσως να δει με καλό μάτι τον Σαμπανάτζοβιτς. Ήταν καλό που ο Κωστένογλου τον έβαλε να παίξει στο τελευταίο του παιχνίδι και υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού. Θεωρώ πως ο Βόσνιος θα έχει τις στιγμές του στη συνέχεια της σεζόν, ειδικότερα εάν η ΑΕΚ προχωρήσει την απόκτηση ενός μέσου.

ΥΓ. Ο Βέρντε έδειξε την ποιότητά του στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Δεν μετάνιωσα που κάποτε τον είχε χαρακτηρίσει Ναπολιτάνο μπαλαδόρο. Ο Ιταλός αυτοπεποίθηση χρειάζεται και τώρα που στην ομάδα θα κάνει κουμάντο ένας συμπατριώτης του ίσως αποκτήσει περισσότερη. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ