OPINIONS

Ζαμπίδης: Το ρίσκο του, κέρδος μας!

Ζαμπίδης: Το ρίσκο του, κέρδος μας!

Η επιστροφή του Ζαμπίδη στο ρινγκ αποτελεί ρίσκο για τον νοκάουτερ legend του Κ-1, αλλά τεράστιο κέρδος για τα μαχητικά αθλήματα της χώρας.

Τέσσερα χρόνια αποχής δεν τα λες και λίγα... Ωστόσο, πώς μπορείς να μην παραδεχθείς τον Μιχάλη Ζαμπίδη που αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση στα 38 του χρόνια, βγάζοντας στη σέντρα το πιο λαμπερό απόκτημά του όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόταν. Την υστεροφημία του, τον μύθο του, τη φήμη που διαθέτει διεθνώς!

Στα μαχητικά αθλήματα στην πατρίδα μας, κακά τα ψέματα, ακόμη και ο Μιχάλης Ζαμπίδης δεν ζει στα οικονομικά μεγέθη του εξωτερικού. Στην Ελλάδα είσαι στην κορυφή για τα μεγάλα ματς, για τ' όνομά σου. Κι όταν κινδυνεύεις να χάσεις ρισκάρεις τα πάντα και από τη μία ημέρα στην άλλη γίνεσαι στόχος ανθρώπων πού είτε έχουν είτε όχι γνώση επί του θέματος. Άλλωστε, λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει και να σέβονται αληθινά όλους τους Έλληνες fighter.

Το παράδειγμα, οικονομικά, είναι χαώδες, μαχητικά όμως "κολλάει" 100% με την περίπτωσή του Μιχάλη Ζαμπίδη. Ο Conor McGregor και η Ronda Rousey ηττήθηκαν κατά την επιστροφή τους στις μάχες, μετά από χρόνια αποχής, αλλά η επόμενη ημέρα τους βρήκε με πακτωλό χρημάτων στους λογαριασμούς τους και μπόλικες δουλειές εκατομμυρίων να τους περιμένουν. Ταινίες, διαφημίσεις, χορηγοί.

Ο Ζαμπίδης εν προκειμένω παίζει για τ' όνομά του. Ρισκάρει πραγματικά, καθόσον γνωρίζει καλά ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου -στην Ελλάδα- σε περίπτωση ήττας στις 23 Μαρτίου. Δεν φοβάται θα το κάνει. Η κίνησή του να φορέσει πάλι τα γάντια ανέβασε παράλληλα με το... καλημέρα σας το ενδιαφέρον για τα μαχητικά στα μέρη μας.

Άνοιξαν συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν θα παίξει ο Mike με κάποιον συμπατριώτη του, τον προκάλεσε παράλληλα ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στα Βαλκάνια, ο Φλοριάν Μάρκου. Κοινώς, έγινε σούσουρο. Στη χώρα μας, τη "φασαρία" την κοροϊδεύουμε, στο εξωτερικό όμως αυτό είναι που πληρώνεται στο fighting buisness.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Kickboxing - πυγμαχία, δύο κόσμοι αντίθετοι. Καμία επαφή, γι' αυτό και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο Ζαμπίδης βασισμένος στο μεγάλο του "όπλο" που είναι τα κροσέ. Η αλήθεια είναι ότι το kick έχει εξελιχθεί και στο παιχνίδι πάνω έχουν εισαχθεί νέες λεπτομέρειες που αν μη τι άλλο δυσκολεύουν τους legends του K-1 των προηγούμενων ετών.

Ο Ζαμπίδης, πάντως, στο μποξ δεν εμφανίζεται τώρα, αλλά αγωνιστικά το ελληνικό κοινό κατά την έξαρση του fighting στη χώρα μας δεν τον έχει δει ποτέ να μάχεται σε αυτό το στιλ. Ένα ακόμη στοιχείο, λοιπόν, που νοστιμίζει την επιστροφή του στο ρινγκ είναι η επιλογή να παίξει επαγγελματική πυγμαχία.

ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ;

Πάμε, τώρα, να δούμε αν ο Μιχάλης Ζαμπίδης θα δώσει ένα ή παραπάνω παιχνίδια. Κατά την προσωπική μου άποψη ο πρωταθλητής θα τεστάρει τις δυνάμεις του με τον Ισπανό αντίπαλό του και θα παίξει κι άλλο ματς στην Ελλάδα. Σε περίπτωση νίκης δε είμαι σίγουρος ότι το promotion με το οποίο συμφώνησε ο νοκάουτερ μαχητής θα φτιάξει ένα σόου στην Αθήνα. Μέχρι τότε, όμως, θα επικεντρωθούμε στο σήμερα και θα ευχηθούμε στον "Ζάμπο" καλή προετοιμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ