OPINIONS

Γιατί δεν αντέχω τη Λίβερπουλ

Γιατί δεν αντέχω τη Λίβερπουλ

Ο Μάνος Μίχαλος δεν είναι αντικειμενικός σχολιαστής όταν πρόκειται για το κλασικό ντέρμπι στο Νησί. Παρόλα αυτά, νιώθει την ανάγκη να πει στον Γιάννη Φιλέρη τους λόγους για τους οποίους δεν αντέχει τη Λίβερπουλ.

Επειδή ο Ηλίας, ένας φίλος, μας έχει ζαλίσει με τη Λίβερπουλ εδώ και χρόνια σε σημείο που προτιμάει εκείνη από μια βόλτα. Επειδή ο Φιλέρης σκούζει συνέχεια για τον Γουέμπ και δεν αποδέχεται την ανωτερότητα της Γιουνάιτεντ (σχεδόν) όλα τα χρόνια του Σερ Άλεξ. Επειδή ο Βαγγέλης Σταματόπουλος περιμένει πάντα στη γωνία για να στηλιτεύσει τη Γιουνάιτεντ και δεν κοιτάζει ότι τα χρόνια περνάνε και εκείνος εξακολουθεί να υποστηρίζει μια ομάδα που όταν βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία ζαλίζεται.

Δεν την αντέχω επειδή αυτή η εμμονή με την ιστορικότητα της, με βγάζει εκτός εαυτού. Ξέρετε πόσο ιστορική ομάδα είναι ο Φωστήρας; Γιατί να μην τον αντιμετωπίσουμε ως υπερδύναμη; (Σταματόπουλε ηρέμησε, δεν συγκρίνω τη Λίβερπουλ με την αγαπημένη ομάδα του Ταύρου, αλλού είναι η σύγκριση). Δεν την αντέχω επειδή εμείς που μεγαλώσαμε με Καντονά, Κιν, Γκιγκς, Σκόουλς, Μπέμπαμ, Σμάιχελ, Σέρινγχαμ, Ρουντ, δίδυμο Κόουλ-Γιορκ, μάθαμε ότι τη Λίβερπουλ μαθαίνεις να τη σέβεσαι αλλά μαθαίνεις και να την κερδίζεις μέσα κι έξω για να κρατιούνται οι ισορροπίες.
Είναι γεγονός, πάντως, ότι παρά τη μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα μας, η Λίβερπουλ δεν είναι η πιο αντιπαθητική ομάδα για εμάς που ζούμε και αναπνέουμε για τη Glory United. Υπάρχουν κι άλλες στην Αγγλία όπου για άλλους λόγους δεν βλέπονται. Όμως όταν είσαι η πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια (σε τίτλους εντός, σε σταθερότητα εκτός, σε απήχηση, σε διεθνή εξάπλωση του brand σου και παράλληλα της Premier League) δεν θα βάλεις στην ίδια ζυγαριά τη Σίτι και την Τσέλσι, με τη Λίβερπουλ. Είπαμε δεν αντέχουμε τη Λίβερπουλ, αλλά σεβόμαστε τον εαυτό μας.
Δεν αντέχω τη Λίβερπουλ αλλά εδώ που τα λέμε, θα ήταν πιο βαρετή η ποδοσφσαιρική μας ζωή αν δεν είχαμε και τους οπαδούς της να τους κάνουμε χάζι εδώ και δεκαετίες, όταν ξεκινούν για μια ακόμα επιστροφή στην κορυφή του Νησιού και τελικά καταλήγουν σε μια ακόμα κενή από πρωτάθλημα χρονιά. Γιατί ωραία είναι η Ευρώπη και τα διεθνή μεγαλεία, αλλά στην Αγγλία πρώτα είναι τα εγχώρια και μετά τα πάντα. Δεν είδατε τι έγινε με το Brexit;

Υ.Γ.: Πάντα να ανταμώνουμε...

Διαβάστε ακόμα:

Γιάννης Φιλέρης: Γιατί δεν αντέχω τη Γιουνάιτεντ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ